dore okulları
Malatya
21 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.17
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2509.4
  • BIST
    10904.49
  • BTC
    71286.06$

Malatya’nın Kayısı Bahçesinde Muta Nikahı: AK Parti’nin Eski Şire Pazarı Macerası

30 Nisan 2024, Salı 19:01
Malatya’nın Kayısı Bahçesinde Muta Nikahı: AK Parti’nin Eski Şire Pazarı Macerası

Malatya, kayısının başkenti. Ancak son zamanlarda kayısıdan çok, siyasi manevralarla gündemde. AK Partililer, 31 Mart seçimleri öncesinde, bir manevra ile Malatya’nın ticari ruhunu, eski Şire Pazarı esnafına “mehir” olarak sundular. “Siz bize oy verin, biz de sizin kaydınıza bakmayız” şeklinde bir prensiple, adeta bir muta nikahı kıydılar. Evet, doğru duydunuz. Malatya’nın ticari ikbali, bir oy karşılığında “evet” dedi bu muta nikahına.

Peki bu muta nikahının şahitleri kimlerdi? Elbette, vergisiz ve maliyetsiz işlem yürüten Şire Pazarı’nın tüccarları. Muta nikahı masasında, AK Partililer vaatlerini sıralarken, esnafın gözleri parladı; “Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’ni unutun, burada her şey serbest!” dediler sanki. Ancak unutulan bir şey vardı: Şire Pazarı’ndaki bu düzen, Malatya’nın hijyen ve düzen anlayışına tamamen aykırı. Üstelik bu esnaf, vergi levhasını dahi yanlışlıkla kaybetmiş kişilerden oluşuyor.

Bu muta nikahı, Malatya’nın kayısı bahçelerinde değil, siyasi kulislerde gerçekleşti. Ve maalesef, bu evlilikten Malatya’nın çıkarlarına hizmet edecek sağlıklı bir meyve beklemek hayalcilik olurdu. Çünkü söz konusu “mehir” Malatya’nın ticari geleceğiydi ve bu gelecek, şimdi Eski Şire Pazarı’nın dar ve havasız sokaklarında, yasal olmayan ticaretin kollarında hapis kaldı.

Sonuç olarak, Malatya’nın ticari potansiyeli bir oy uğruna feda edildi. Eski Şire Pazarı’nda yıkım yerine yükselen bu muta nikahı, aslında Malatya’nın umutlarını da yıkıma uğrattı. AK Partililer bu muta nikahını kıydı, peki ya boşanma? O da mı seçimlerden sonra? Gerçekten de, Malatya’nın kayısı bahçeleri gibi verimli ve bereketli olan ticari ikbali, siyasi oyunların gölgesinde solup gidiyor.

Kalın Sağlıcakla.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Bu nasıl iş?
    02-05-2024 10:05

    Koskoca devasa yatırım olan kayısı ticaret merkezi yapılmışken o eski virane keşmekeş şire pazarı yerinde mi kalacak!!!!Allah aşkına bu akıl işi mi?

  • yorum avatar
    Zülüm gören Ali
    01-05-2024 23:10

    Bu nikah maalesef Pütürge halkına da kıyıldı. Bize oy verin sizi İŞKUR'da işe aldık dediler. Ve şu şartla işe aldılar. Sandıkta oy verdiğini ispatlayacaksın dediler. Nasıl ispatlandığını siz benden daha iyi bilirsiniz. Ve seçim pütürgede bu şekilde kazanıldı. Nikah muta nikahı olunca, şimdi de işlerine son veriyorlar. yani boşanıyorlar. Olan bu duruma aldanıp oy verenlere oldu. Böyle olunca iş gayrimeşru oldu. Ve Pütürge'ye yazık oldu.

  • yorum avatar
    Mehmet y
    01-05-2024 20:52

    Yazınızda anlaşılan kayısının geleceği malatyanın geleceği değil, yeni şire pazarındaki dükkan sahiplerin geleceği sanki...

  • yorum avatar
    Erdal
    30-04-2024 23:29

    Bu nasıl bir yazı anlaşılır gibi değil. Şimdiye kadar yapılan ticaret yasal değil mi eski şire pazarında. Daha eski şire pazarından eski şire pazarına taşınmada kimse oranın yıkılmasını istemedi. Çünkü olması gereken öyleydi. Şimdi birkaç kendini bilmez çıkmış yıkılsın diye velveleye veriyor ortalığı.

  • yorum avatar
    Mustafa H.
    30-04-2024 20:15

    Peki Dünya Ticaret Merkezi'nde ki yolsuzluklar eski başkanların yanına kâr mı kalacak? Eski şire pazarında vergisiz faturasız çalışıp altlarında lüks arabalarla gezen esnaflar yeni Şire pazarında da dükkan sahibi oldular kimse bunlara vergi kontrolü yapabiliyor mu? Ticaret odası kaydı esnaf kaydı soruyor mu? Son 10 sene de yüz bin TL fatura kesmeyen esnaf orada 2,5milyonluk dükkanı nasıl aldı diyebiliyorlar mı? Pazara giren ürün kayıt altına alınabiliyor mu? Satılan günlük ürün kontrol altında mı? Maalesef Malatya da şire pazarı mafyatik tiplerin kontrolünde. Bu yüzden de ihracatçı gitmiyor pazara. Olan da köylüye oluyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.