dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2447.9
  • BIST
    9918.37
  • BTC
    63898.8$

MALATYA’YA İNGİLİZ OYUNU!

15 Ağustos 2019, Perşembe 19:30

 

 

Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi'ne, 3. Eleme Turu'nda veda etti. Malatya futbolunu 16 yıl sonra yurt dışında temsil eden Kaplanlar, 3-1'in rövanşında Partizan'ı, Makedon Adis Jahovic'in golüyle 1-0 yıksa da defteri erken kapattı. Kaplanların net penaltısını vermeyen İngiliz hakem Chris Kavanagh büyük tepki çekti. 33 yıllık kulüp tarihinde ilk kez sınır ötesine çıkan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'de sezonu pazar günü açacak. Malatya'daki misafir, Başakşehir olacak.

İLK 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Sergen Yalçın, 8 Ağustos'ta 3-1 kaybedildiği gün sahaya sürdüğü 11'de 3 değişikliğe giderken, 18 kişilik esame listesine aynı isimleri yazdı. Sırbistan'da ikinci devrede şans yakalayan Gökhan Töre, Brezilyalı Guilherme ile Murat Yıldırım bu kez baştan 11'deydi. Rahman Buğra Çağıran, Robin Yalçın ile henüz ekibe adapte olamayan yenilerden Fildişi Sahilili Moryke Fofana yedek soyundu. Esame listesini, en son Alanyaspor'dan tanıdığımız kaleci Ufuk Ceylan, Zimbabweli Teenage Hadebe, Hollandalı Mitchell Donald ve Eren Tozlu tamamladı.   

9000_58

4-2-3-1 DİZİLİŞİNDE FARKLI GÖREVLER...
4-2-3-1 sisteminde eldivenleri ilk sınavın kahramanı, Beninli Fabien Farnolle giydi. Defansın solunda Erkan Kaş, sağında Faslı Issam Chebake ter döktü. Stoperin sağında Ekvadorlu Arturo Mina, solunda Mustafa Akbaş izledi. Bu oyuncuların hemen ilerisinde kaptanlık bandını da takan Murat Yıldırım ile yeni yüzlerden, Tunuslu Ghaylen Chaaleli forma giydi. Hücum bölgesinin solunda Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma, sağında yeni transferlerden Gökhan Töre seyredildi. “Takımın Beyni” diye tabir edilen 10 numara mevkine Guilherme geçti. İleri uçta, Konyaspor'dan alınan Makedon santrfor Adis Jahovic vardı.

9001_50

ÖĞRENCİLERİ HOCALARINI DUYMUŞ!
Her türlü güçlük, zorluk ve Sırbistan'daki 3-1'lik skor dezavantajına rağmen Kaplanlar iyi başladı. Öğrencileri, “Skorla ilgili bir telaşımız yok” demecini duyacak olacak ki, hocaları Sergen Yalçın'a ilk hediyeyi 7'de verdi. Mustafa'nın uzun attığı topa Jahovic yöneldi. Kalesinden atılan Vladimir Stojkovic'e rağmen ceza sahası çizgisi önünde kafasını uzattı: 1-0. Tecrübesini konuşturan Makedon yıldız, hatayı affetmedi. Vaktinde gelen gol, tribünleri de hareketlendirdi.

9002_40

CHEBAKE'NİN ERKEN SAKATLIĞI ÜZDÜ
Chebeake'nin erken sakatlığı, teknik heyeti ve arkadaşlarını da üzdü. 10'da Rahman önemli bir sorumluluk üstlendi. Hiç hesapta olmayan bu olay, Sergen Yalçın'ın hamlelerinden birini daha karşılaşmanın başında kaybetmesine yol açtı. Evlerinde fileleri sarsan Japon Takuma Asano'nun ofansta iyi, arkasına yardımda kötü oluşunu değerlendirmek ve kademeli savunma anlayışı ise öncelikliklerimizden oldu. Rahman ile onun önünde kanat değiştiren Gökhan Töre ile Bifouma, Partizan'ın zaaflarından yararlanmayı düşündü. Bu noktadaki dezavantajımız, Bifouma'nın eski formunu aratmasıydı.

9003_26

KAVANAGH PENALTIMIZI YEDİ!
21'de tartışmalı bir pozisyon yaşandı. İngiliz hakem Chris Kavanagh, Yeni Malatyaspor'un mutlak bir penaltısında düdük çalmadı. Sağdan içeriye giren Gökhan Töre'nin ortasında, karşısındaki Starhinja Pavlovic, topa elle müdahale etti. Açık olan iki kolun meşin yuvarlakla buluşmasına ve itirazlara hiç aldırış etmeyen Kavanagh oyunu devam ettirdi. Nedense bu tavırlar genellikle Türk temsilcilerine yönelik takınılıyor! Tüm Türkiye ve Malatyalıların takılı kaldığı bu atağın ardından temennimiz, futbolcularımızın 21'inci dakikayı hemen unutması oldu.

9004_19

FUTBOL VAR, İKİNCİ GOL YOK
Saat ilerledikçe de daha iyi oynadık, daha fazla pozisyon ürettik ve daha fazla rakip yarı alandaydık. Ancak ilk yarı bitmeden ikinci golü kaydedemedik. Sonlarda ise geriye çok gömüldük ki, bu da Partizan'ın yüklenmesine zemin hazırladı. Oyunun ritmi de ilk 45'in bitimine az kala iyice düştü. Chaaleli ile Guilherme'den beklediğimiz araya ve derin paslar az olunca tehlikeli atak sayısı da azaldı. 44'te, plaka numarasına denk gelen anda, Malatya Stadyumu'nda renkli görüntüler hâkimdi. Bu, bir bakıma, tura inanmışlığın yansıması resmedildi.

9006_14

FARNOLLE KALESİNDE DEVLEŞTİ
45+3'te Farnolle devleşti. Serbest atışta Zoran Tosic havalandırdı, kaleye 1 metre mesafeden Sadiq Umar yükseldi, Farnolle dokundu. Dönüşünde Umar ayaklarını kullandı. “Dur” diyen Farnolle'ün koltuğunun altından kaçan topa 3. defa Umar vurdu. Beninli “1 numaramız” yine kontrol etti ve Partizan'ın soyunma odasına 1-1'le gitmesine engel oldu. Asano gibi Gineli Seydouba Soumah da Sırbistan'daki gibi verimsizdi. Bu ikiliyi iyi kontrol eden Murat ile Chaaleli'nin ikinci bölgedeki savaşçı kimliği, diğerleri gibi bu futbolcuları da yıldırdı.

9007_11

SICAK, OYUNUN RİTMİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
İlk yarının istatistikleri çarpıcı gerçeklere ışık tuttu. Oynama yüzdesinde 54'e 46 üstün olan Kaplanların 1'i isabetli toplam 3 şutuna, rakibi çerçeveyi hiç tutmayan iki denemeyle karşılık verdi. Yeni Malatyaspor'un 1 kornerine Partizan'ın yanıtı yoktu! Ofsaytta kalan isme de rastlanmadı! Bu rakamlar ilk 45'teki tempo düşüklüğünün ispatıydı. 32 derece de futbolcuları hayli zorladı. Sıcaklık gün içerisinde Malatya'da 40 dereceye dek çıkmıştı.

8005_43

PAS HATALARI, PARTİZAN'IN İŞİNE YARADI
Sakin ve ayağa pasları ikinci 45'in başlarında pek fazla yapamadık. Çünkü topu ayakta tutup ikinci bölgede tehlikeli akınlar geliştirmek ehemmiyetliydi. İstediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Meşin yuvarlağı verimli kullanamadık. Bunu analiz eden Sergen Yalçın, 68'de vasatı aşamayan Bifouma'nın yerine Fofona'nın hünerlerine güvenmeyi yeğledi. Taze bir güç olan Fildişi Sahilili'nin süratine ve boş alanda çok etkili olduğu gerçeği de ortadaydı. Ancak o da Bifouma'yı aratmadı!

8007_22

RAKİP SON BÖLÜMDE YERDEN KALKMADI!
Guilherme, 74'te Eren Tozlu'nun elini sıkarken Sergen Yalçın riske girdi. 77'te tabelada neredeyse 2-0 yazacaktı. Gökhan Töre sağdan kesti, Jahovic uzak direkteki Mina'ya aşırdı. Ekvadorlu sıçrasa da Stojkovic son anda topu kornere çeldi. Tam ritim bulunduğunda gelen basit top kayıpları, sürenin Partizan lehine işlemesini sağladı. Savo Milosevic'in talebeleri ise özellikle son bölümdeki en ufak temaslarda yerden kalkmadı! Bojan Ostojic'in düşmesinden korkar olduk!

8006_32

EN AZ 3 TAKVİYE GEREK
Rakibini iyi analiz eden Sergen Yalçın ve yeşil zeminde iyi çalışan futbolcuları, her anlamda üstün olan taraftı. Ama 7 dakikalık kayıp zamanda çabuk oynayamadık ki, boşa çıkan hareketli oyuncular azdı. Mina'nın faydalanamadığı fırsat ise saçların yolunmasını sebep oldu! Müsabakanın geneli itibariyle istekli ve arzuluyduk. Her şeyini ortaya koyan bir oyuncu gurubu alkışlandı. Fakat futbol şansı yanımızda olmayınca tur kapısını aralayamadık. Kaplanların bundan sonraki yol haritasının şeklini ise Sergen Yalçın'ın, maçın sonunda yinelediği “geniş ve alternatifli bir kadro” belirleyecek. Halihazırda göze çarpan, en az 3 transferin daha şart olduğu..