dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63076.430$

Malatya’ya Yatırım Yapmak İsteyen Şirketler Çekiliyor!

24 Mart 2024, Pazar 14:59
Malatya’ya Yatırım Yapmak İsteyen Şirketler Çekiliyor!

Depremden sonra şirketler Malatya’ya saha araştırması yapmak ve yatırım yapmak için personellerini gönderdiler. Şirketler depremin ilk döneminde yer bulma problemi yaşıyordu.Sonra ise netlik kazanmayan süreçlerdeki bilgi kirliliği, yerel yönetimlerde  deprem sonrası süreçlerin daha temkinli tutumu ile birlikte yerel seçimlerden dolayı yavaş ilerlemesi şirketlere geri adım attırdı.Bunun yanısıra rezerv alanları ve kentsel dönüşüm alanları gündeme gelmesi ile birlikte yatırımlar ya askıya alındı yada yatırım yapmama kararı alındı.

Bu süreçleri yakından takip eden bir vatandaş olarak üzülüyorum.Şehrimize yatırım için gelip daha sonra görüşme sağladığım zaman aldıkları kararın gerekçesini sorduğumda şirketler farklı olsada sonuçlar aynı.

Artık bu belirsizliklerden bir an evvel çıkmamız lazım.

Malatya’nın diğer illerden daha fazla yatırıma ihtiyacı var.

Evet yaşadığımız süreçlere bakıldığında deprem bölgesinde yaşayan insanların hem manevi hemde maddi zararları çok büyük, ama  yapılmayan her yatırım zararımızı kat ve kat artırıyor.

Şehirlerimizin biran evvel toparlanması için hem Malatya’dan giden kalifiye personellerin şehrimize geri dönmesi için hemde yeni istihtamların sağlanması için yatırımları Malatya’ya getirmemiz herkesin asli görevidir.

Malatya’da şimdiye kadar yaşanan belirsizliklerin, en azından seçimden sonra, kararları hızlı bir şekilde alınıp netlik kazandırılıp telafi edilmesi lazım.

5 Şubattan sonra deprem yaşadık ekonomik dalgalanmalar yaşadık iki seçim yaşadık bundan sonra yaşayacağımız birşey kalmadı.Artık Malatya’yı ayağa kaldırmayı yaşayalım.

Daha net ve kararlı adımları konuştuğumuz bir dönem yaşamak dileğiyle...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.