dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2426.9
  • BIST
    9704.79
  • BTC
    66147.82$

MORAL AŞILAYACAK “1” PUAN

18 Eylül 2020, Cuma 19:10

 

 

 

  • Hamza Hamzaoğlu'nun kadrosu şaşırttı
  • Yeni Malatyaspor'un oyun sistemi yine aynı
  • Faslı sol bek rakibini durduramayınca...
  • Penaltı yaptırtan Burundili alkışlandı
  • Adem Büyük tam 508 gün sonra sevindi
  • Kongolu yeni transferden bir ilk
  • Arjantinli merkez orta saha ilk kez...
  • Mustafa Eskihellaç'tan yuvaya dönüş
  • Müsabakanın izlenim içerikli analizi...

 Sezonu, İstanbul'daki 3-0'lık Fatih Karagümrük yenilgisiyle açan Yeni Malatyaspor, ikinci sınavında Göztepe'yi ağırladı. Kaplanlar, 19'uncu dakikada geriye düştüğü kritik randevuda, Adem Büyük ile 30'da penaltıdan skoru eşitledi: 1-1. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun futbolcu tercihleri tartışmaya açılsa da Malatya ekibi, daha derli toplu bir görüntü verdi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 26 Eylül'de Trabzonspor'un misafiri olacak...

A_7

İLK 11'DE DÖRT TRANSFER

Hamza Hamzaoğlu idaresindeki Yeni Malatyaspor'un esame listesinde, 10 yeni transferden 8'i, ilk 11'inde ise 4'ü vardı. Arjantinli file bekçisi Guido Herrera, Giresunspor macerasının ardından “44” numara ile yeniden Kaplanların formasını giyen stoper Murat Akça, Perulu “beyin” Christian Cueva ile Galatasaray'dan yeniden Malatya'ya dönen santrfor Adem Bulut, 11'deydi. Arjantinli merkez orta saha Fernando Zuqui, Kosovalı forvet Jetmir Topalli, Kongolu hücumcu Jody Lukoki ve genç yıldız adayı Doğukan Emeksiz yedek soyundu.

A_8

KAYBEDEN KADRO SAHADA!

Hamza Hoca, yine 4-2-3-1 dizilişini yeğledi. Eldivenleri Herrera giyerken, sol bekte Mısırlı Karim Hafez, sağ bekte Faslı Issam Chebake, bu ikilinin ortasında, solda Burundili Youssouf Ndayishimiye, sağda Murat Akça ter döktü. Ahmed Ildız ile Ganalı Afriyie Acquah, bu dörtlünün hemen önündeydi. İleride, solda Adem Büyük, sağda Fildişi Sahilili Moryke Fofana, “10 Numara” mevkinde Cueva seyredildi. İleri uca ise Umut Bulut geçti.

B_4

HAMZA HOCA'NIN TERCİHLERİ TARTIŞILDI

Fatih Karagümrük karşısında, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-0 kaybeden kadroyu bozmayan Hamza Hamzaoğlu, birçok eleştiriye uğradı. “Baştan geçmiş olsun” deyip kötü bir sonuç bekleyenler, bu işin Hamzaoğlu ile olmayacağını bile ileri sürdü. Umut Bulut odaklı ironi yapanlar da “Kazanan 11'i bozmamız, bravo Hamza Hoca!” ifadelerini kullandı. Zimbabveli Teenage Hadebe'nin neden oynatılmadığı soranlar olduğu kadar, yeni yüzlerin çoğunun yedek başlatılmasını sorgulayanlar da fazlaydı.   

B_3

CHEBAKE, SONER'İ DURDURAMAYINCA...

Zorlu müsabakanın ilk “Gol” sesi 19'uncu dakikada duyuldu. Soner Aydoğdu, kendisinin de yerde kaldığı ikili mücadelede Chebake'yi ekarte edip derin ve klas bir pas attı. Herrera ile bire birdeki Halil Akbunar, sol çaprazda tabelayı 0-1'e taşıdı.

C_2

ADEM'DEN, 508 GÜN SONRA “BÜYÜK” GOL

Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 28'de penaltı kazandı. İzmir temsilcisinin ceza alanındaki karambolde, kaleci İrfan Can Eğribayat, Youssuf'un sağ ayağına kontrolsüz girdi. Bu müdahalenin akabinde Cüneyt Çakır beyaz noktayı işaretleyip İrfan Can'a da sarı kart gösterdi. Adem Büyük, İrfan Can'ı kendi sağına, topu da soluna yolladı: 1-1. Tam 508 gün sonra Yeni Malatyaspor formasıyla ağları sarsan deneyimli isim, 29 Nisan 2019 tarihinde, Malatya'da 2-1 galip geldikleri maçta sevinmişti.

D

UMUT YÜKSELDİ; AMA!

Cüneyt Çakır, ilk yarının sonlarına yakın, kolundaki saat ile skorboardın uyuşmadığını işaret etti. 4. Hakem, oynanmamış süre olarak “+3” dedi. işaret etti. 45+1'de Hafez soldan içeriye kesti, Umut Bulut altıpasta yükseldi; ama temiz bir kafa vuruşu gerçekleştiremedi.

C_1

ÜST ÜSTE GOL DENEMELERİ...

İkinci devrede 3 puanı arayan Yeni Malatyaspor yüklendi. 54'te, sol iç çaprazdaki Adem'in şutunda top, yan ağlarda kaldı. 59'da Adem dışarıya çıkardı, Hafez ceza yayından çok sert ve düzgün vursa da meşin yuvarlak direğin az farkla üzerinden auta gitti.

A_9

KONGOLU LUKOKI'DEN BİR İLK

Hamza Hamzaoğlu'nun ilk hamlesi 62'de geldi. Fofana'nın yerine şans yakalayan Lukoki, Yeni Malatyaspor'daki ilk resmi sınavını da vermiş oldu. Kongolu oyuna dahil olunca Umut Bulut, Fofana'nın boşalttığı sağ kanata yöneldi. Cueva daha sola yakınken, Adem ise Lukoki ile çift forvet gibiydi.

B_5

VEFAKÂR TARAFTAR, STATTA GİBİ

60'ta, Berkan Emir'in soldan ortasında Herrera, parmaklarının ucuyla kornere çelerken alkışı hak etti. 67'deki Yeni Malatyaspor akını, Alpaslan Öztürk tarafından faulle kesildi. Kaleyi cepheden gören noktadaki atışı Cueva kullandı. Perulu yeteneğin şutunda baraja çarpan top kornere çıktı. Stadyumun etrafına gelen vefakâr Malatyaspor taraftarının bu sırada öyle bir tezahürat vardı ki, kulakları çınlattı.

İKİNCİ YARIDA TEMPO DÜŞTÜ

İkinci 45'te daha çok duyulan faul düdüğü, olumsuz etkilediği tempoyu da düşürdü. Özellikle 73 ila 78'inci dakikalar arasında fauller ve sakatlıklar nedeniyle top bir türlü hareketlenmedi! Hamza Hoca, gol hasreti 8 karşılaşmaya çıkan ve iyicee tepki çeken Umut Bulut'u kenara almak için 82'ye dek bekledi ve Zuqui'ye fırsat doğdu. 81'de Cueva'nın, Hadebe'nin elini sıkması, Hamza Hamzaoğlu'nun defans güvenliğini artırdığının ve “mağlubiyet” sürprizine olanak tanımak istemediğinin ispatı niteliğindeydi.

C_3

1 PUAN “MORAL VE MOTİVASYON” DEMEK

Hadebe oyuna girince Youssouf, ikinci bölgede oynamaya başladı. 1,5 sezonluk ayrılıkta Elazığspor ve Boluspor'a kiralanan Mustafa Eskihellaç, 90+2'de Ahmed ile değişti. Hamzaoğlu'nun bu düşüncesi, bir puanın dahi moral ve motivasyon açısından, ileriki haftalar için önemini ortaya koydu. Eksiklikler, zafiyetler elbette vardı; ancak gerekli sabır gösterildiği takdirde Kaplan'ın tekrar büyük arenada boy göstereceği günler uzak değil...