dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2505.9
  • BIST
    9690.03
  • BTC
    64566.67$

Müjde! Bakanımız olacakmışşş!!!

27 Mart 2023, Pazartesi 04:53
Müjde! Bakanımız olacakmışşş!!!

Bu milleti enayi yerine koyup Milletvekili listesinin başına miadı dolan bir Bakanı koyacak siyası aklın intihar ettiğini düşünürüm!. 

Ak Partinin Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istediği kadar Millet ittifakı da Malatya’da böyle bir hatayı bekler ve diş biler!.

Neymiş efendim!? Şimdi Bakan olan, ama 48 gün sonra hiç bir vasfı kalmayacak biri Malatya’da liste başı olacakmış!. Doğrusu buna inanmak istemiyorum, ama o kadar çok dillendirildi ki, yalan bile olsa inanacak seviyeye geldik. Tabi böyle bir hata da en çok muhalefeti heyecanlandırır. “Körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz” olur. 

Bu seçimde henüz Cumhur ittifakının kesin kazanacağı garanti değilken, Malatya’da oy kaybına sebep olacak böyle bir hamle çok düşündürücüdür. Evet, herkesin bir olup Ak Partiyi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan düşürmek için çalıştıklarını biliyoruz, ama Ak Parti Genel Merkezinin de buna katkı sağlayacağını düşünemiyoruz!. Şayet böyle bir hamle gerçekleşirse, Millet ittifakına büyük bir katkı sunulmuş olur!. 

Doğrusu, depremden önce Ak Partinin Malatya’da çok iç açıcı bir durumu yoktu. Kulislerde Ak Parti üç vekil alabilir mi, alamaz mı tartışmaları vardı. Deprem ile birlikte bu tartışmalar tersine döndü. Ak Partinin iyi bir liste ile beş vekil çıkarabileceği konuşuluyor. 

Kamuoyu da, enkazın altında kalmış Malatya için iktidarı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı kurtarıcı görüp, seçim sonucunu beş bir yapmayı düşünürken, Genel Merkezden gelen, mevcut bir Bakanın liste başı yapılacağı dedikoduları milletin tekrar moralini bozmuştur. Böyle bir durum, beşi tekrar üçe indirebilir!.

Aslında Malatya her dönem bir Bakanı fazlasıyla hak etmiştir. Bakan olabilecek onlarca siyasetçisi vardır. Mesela, üç dönemini tamamlamış ve Malatya’da aday adaylık müracaatında bulunmayan Sayın Öznur ÇALIK, bunu fazlasıyla hak etmiştir. Bir çok Bakanlığı en az mevcut Bakanlar kadar ve daha da iyi yapabilir. Bakan olduğu taktirde Malatya’ya tarihi hizmetler yapabilir. 

Birileri Malatya’ya iyilik düşünüyorsa Bakanlık versin, Bakanlık süresi biten birini Malatya’da liste başı yapmasın!. Malatya böyle bir hamleyi kabul etmez!. Ayrıca bunu kendisine ihanet olarak görebilir. Dışardan getirilip listeye konulan bir Malatyalıyı kabul etmeyen halk, Malatya ile alakası olmayan birini elbette ki red eder!.

Kendi Genel Müdürlerinin telefonlarına cevap vermeyen bir Bakan, Malatya halkına mı cevap verip, sorunlarını çözecek!?. Malatyalı ulaşamadığı, telefonla görüşemediği, derdini anlatamadığı bir milletvekili istemez!.
Hangi Malatyalıya bunu sordular da böyle bir karara vardılar!?.
Aday adaylık müracaatında bulunanların bir kısmı, emekli Bakanlardan daha çok Malatya’yla hemhal ve Malatya’nın sorunlarıyla ilgilenecek kişilerdir. Onların listeye konulması daha uygun değil mi!?.

Neden mevcut bir Bakan Malatya’da liste başı olamaz!?

. Malatya halkı akıllı ve zekidir. Menfaatinin nerede olduğunu iyi bilir. Vekilinin kendinden olmasını ister ve ithal vekile oy vermez!. Enazından bu sefer oy vermeyecektir. Çünkü geçmişte bu hataya düştü. Üstelik ithal isimler Malatyalıydılar. Bu sefer yabancı birini hele hiç kabul etmezler.
. Mecliste de, Malatya’da da söz ve liderlik kavgası yaşanır. Bir şehri, en iyi yerlisi tanırken, yabancı birinin onlara vekalet etmesi düşünülemez. Bu bir hukuk davası değil ki, nereli olduğu önemli olmayan en iyi avukata vekalet verelim denilsin!.
. Depremden bugüne kadar Malatya çok başlılığı ve yetki kargaşası gördü. Hala şehrin ilk yıkılan binaların enkazının kaldırılmamış olmasını da buna bağlamaktadırlar. Üstüne yabancı, kendisini Bakan sanan, ama Bakan olmayan birini listede görmek istemez elbet.
. Liste başı olacak Bakan, seçim günü bütün yetkilerini kaybetmiş olacaktır. Makamındaki çaycısı bile kendisini artık takmaz. Malatya kamuoyu da, aday adaylar da miadı dolmuş, son kullanma tarihi gelmiş, Bakanlıktan el çektirilmiş birinin bu şehre faydalı olacağını düşünmüyor. Geçmişinde Bakan da olsa listede istemiyor!.
. Malatya’nın Ak Partiden Bakanlık beklentisi var, Bakanlık yapmış birinin listede olması değil!.
. Eğer Millet ittifakı kazanırsa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA’NIN Bakan olma ihtimali çok yüksektir. Millet ittifakı Malatya’da bu kulis ile halktan oy isterken, Ak Partinin mevcut bir Bakanı liste başı düşünmesi Malatya’ya Bakanlık verilmeyeceğinin de işaretidir. Bu da Ak Parti için oy kaybı demektir.
. Doğrusunu söylemek gerekirse, Malatya kamuoyu bu sefer gönül rahatlığıyla Ak Partiye oy vermiyor. Ancak, içinde bulundukları durum ve enkaza bakıyorlar. Yapsa yapsa yine Reis yapar deyip tercihini ondan yana yapmak istiyorlar. Diğerleri şehri de Türkiye’yi de bu enkazda bırakır diyorlar!.
. Malatya kamuoyu diyor ki; Liste başı olacak Sayın Bakan başarılı ise, neden Bakanlıktan alıyorlar!?. Başarılı olmadığı için görevine son veriliyorsa, neden Malatya’dan listeye koyuyorlar!?.

Sonuç olarak;
Malatyalı, bize ithal vekil lazım değil kardaş deyip kafasını çeviriyor. Dilerseniz siz de ısrarla, yok size lazım deyin!...

Fi Emanillah…

Ebuzer AYDIN
“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”