dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2437.8
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64366.97$

Operasyon Ahmet Kızılay'a (mı) yapıldı(?)

14 Kasım 2016, Pazartesi 06:44

Geçtiğimiz günlerde İnönü Üniversitesine operasyon yapılmıştı. Aralarında akademik ve idari personelin bulunduğu 28 kişi gözaltına alındıktan sonra 27'si serbest bırakılmıştı. Bu operasyon sonrasında 70 civarında dernek ve vakıf yöneticisi, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret etmiş ve bu ziyarette FETÖ ile alakası olmayan kişilerin gözaltına alındığı vurgusu yapılmıştı. FETÖ'yle mücadele konusundaki bazı çekincelerimizi daha önceleri de ifade etmiştik. Son operasyonun ardından kamuoyundaki çekinceleri ve kulisleri aktarmak isterim.

İnönü Üniversitesi'ndeki FETÖ mücadelesinde ikinci dalga yaşanacak. Bu ikinci dalgada Rektör Ahmet Kızılay da gözaltına alınanlar arasında bulunacak. Tutuklamanın da yaşanacağı bu olay sonrası üniversitenin rektör adaylarından biri rektör olarak atanacak.

İşte günün bomba sorusu: Cumhurbaşkanımızın iradesini yok sayabilecek bu durumun arkasında hangi cesur(!) siyasetçi ve bürokrat var?

”Ben 100 bin hastaya baktım. 20 bin ameliyat yaptım. 40'tan fazla kulak burun boğaz uzmanı yetiştirdim.” diyen Prof. Dr. Ahmet Kızılay, FETÖ'cü ithamıyla tutuklansa, Malatya'nın idarecileri veya bürokrasisi bu durumu nasıl izah edecek?

Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın yukarıdaki açıklamasına baktığımız zaman, Malatya'nın hangi siyasetçisinin halk nezdinde böyle bir tabanı var?

Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın idari kadrosunda bulunan isimlerden bazıları, eski rektörlerden Fatih Hilmioğlu döneminde kadro alamadıkları gibi Cemil Çelik'in son döneminde kadro alabilmişlerdir. Her iki rektör döneminde FETÖ üyesi ne kadar kişi ve kişiler varsa; bunlar kadro sıkıntısı yaşamıyorlardı. Madem bunlar FETÖ'cülerdi neden bu kadar rötarlı bir şekilde kadro aldılar?


MALATYA VALİSİ'NİN HABERİ VAR(MIY)DI(?)
Son sorum, şu olsun: Yapılan operasyondan Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın haberi var mıydı?

DİNSİZ ŞEYTAN
Twitterde “Dilsiz şeytan olamam” adıyla bir kuduz köpek türemiş.
Mesnetsiz iddialarla, fitne salyaları akıtıyor. İddiaların altını dolduramayan bu kişi, dilsiz değil de “Dinsiz şeytan” olsa gerek…
Böyle dinsizler ve avanelerine Kur'an der ki: “Ve mekerû ve mekarallâh(mekarallâhu), vallâhu hayrul mâkirîn(mâkirîne).” Yani Onlar tuzak kurdular; Allâh da onların tuzaklarını bozdu. Çünkü Allâh, hîle yapanların cezâsını en iyi verendir.

KATKIMIZ OLSUN
Mardin'de terör saldırısı sonucunda yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk yaşamını yitirmişti. Allah şehadetini kabul etsin. Diyeceğim o ki, Mardin Derik'e Mardin'i bilen, halkıyla kaynaşan Mardin'li bir kaymakam lazım. Bu görev için Kale kaymakamımız Ferhat Sinanoğlu'nu da düşensek mi acep?

İHMAL VAR MI?

Malatya'da kaybolduktan 13 gün sonra kaldığı yerden 4 kilometre uzaklıktaki dağlık alanda ölü olarak bulunan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Enis Eren için AFAD ve sorumlu kurumlar ne yaptı? Araştırma yapıldı mı? Eğer yapıldıysa bu kadar yakın mesafede neden bulunamadı? Yapılmadıysa niye yapılmadı? Bu işin içinde ihmal var sanki?

CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Malatya'nın eski vali yardımcılarından Ömer Dağdeviren'in kardeşi yaptığım haberlerden dolayı şahsımı aramış ve bana ayar vermeye kalkışmıştı. Sonrasında ne oldu? Ömer Dağdeviren ihraç edildi ve tutuklandı. Şimdi ise bilgisayarından Bylock uygulaması çıkmış. Dağdeviren'le ilgili tezimizin doğruluk payı varmış demek ki. Ömer Dağdeviren, açığa alındıktan sonra Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)'nda kimlerle toplantı yaptı? Bilen varsa beri gelsin…

FETÖ, TRUMP'A DA NAMAZ KILDIRMIŞ!

FETÖ mensuplarının tutuklu bulundukları cezaevinde birbirlerine “Trump namaz kıldı” notu gönderdikleri ortaya çıktı. Trump'ın Türkiye'ye gelerek namaz kıldığını rüyasında gördüğünü aktaran FETÖ mensubunun, sahte rüyalarla içerideki arkadaşlarını motive etmeye çalıştığı öğrenildi. Seçim öncesinde aynı yöntem, Clinton için de denenmişti.

BUNU KENDİSİ GÖRMEMİŞ, AMA!..
FETÖ'nün baş eşkıyasının da rüya ile ilgili bir anısı varmış. İşte Fetoş'un anısı: “1978 yıllarındaydı. Çamaşırlarım iyice birikmişti. Akşam yıkarken bayağı canıma tak etti. Bir ara içimden "Acaba evlense miydim?" diye geçti. Katiyyen düşünme şeklinde değil, şimşek süratinde gelip geçen bir fikir.
Ertesi gün erken vakitlerde bir arkadaş geldi ve bana şunu nakletti: Akşam rüyamda Efendimiz'i gördüm. Size selam söyledi ve "Evlendiği gün ölür ve cenazesine de gelmem" buyurdu. Bu bir rüyaydı. Rüya ile amel edilmeyeceğini de biliyordum ama şahsım adına bu işarete saygılı olmaya çalıştım.
(Küçük Dünyam, Latif Erdoğan, Ad yayıncılık, 1997, 41. Baskı, sf. 63)

CHP'Lİ VEKİL DE BİR RÜYA GÖRMÜŞTÜ

FETÖ'nün başındaki baş eşkıya ve onun taifesi rüya ile amel edilmeyeceğini biliyor ama her işini bir rüyaya bağlıyor. Geçtiğimiz günlerde de CHP milletvekillerinden biri TBMM kürsüsünden bir rüyasını anlatmıştı. Bir rüya furyasıdır gidiyor. Bakarsınız bir gün ben de bir rüyamı anlatırım.

ERKOÇ KULİSLERİ YOKLUYOR
Geçtiğimiz haftalarda Hasbihal köşemizde, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başkanlığı için çeşitli adayların çalıştığını bildirmiştik. Bu haberimizin akabinde, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,  kulislere ağırlık vermiş. Sağı solu arayarak, yoklamalarını yoğunlaştırmış. Bunu öğrenince bir an aklımdan şu şarkı sözleri geçti:

Bu dünya ne sana ne de bana kalmaz 
Dünya ne sana ne de bana kalmaz 
Sultan Süleyman'a kalmadı 
Böyle hiçbir kitap yazmaz