dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63832.866$

OYNAMAYANA PUAN YOK!

29 Nisan 2021, Perşembe 16:26

 

 

 

  • Brezilyalı stoper iyileşti; ama oynamadı
  • Kaptan Adem Büyük neden forma giymedi?
  • İlk 11'de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
  • İrfan Hoca'nın oyun sistemi ne oldu?
  • 107 gün sonra ter döken Kaplan kimdi?
  • Umut Bulut, rekoru kaç maça çıkardı?
  • Yeni Malatyaspor, kaç puanda kaldı?
  • 39'uncu haftada kim misafir edilecek?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu..

 

 

Süper Lig'in 38'inci haftasında Sivasspor'a konuk olan Helenex Yeni Malatyaspor, sonlarda yıkıldı: 1-0. 88'inci dakikada Felix'in attığı gol, 21 Nisan'da, Erzurum'da 90+6'da yenilen golle kaybedilen maçı akıllara getirdi. Topla oynama yüzdesinde 65'e 35, toplam şutlarda 21'e 7, isabetli şutlarda 5'e 2 geride olunuşu, bazen kötü olunsa da puan alınabileceği yanılgısının ürünüydü! 40 puanla 14'üncü basamakta bulunan Kaplanlar, 3 Mayıs'ta Kayserispor'u misafir edecek.     

A - Kopya 

İYİLEŞEN WALLACE YEDEK

Erzurum'da ısınma hareketleri sırasında sakatlanan Wallace'ın, sağ uyluk iç adalesinde yırtık ve ödem belirlenmişti. Sahalardan 1-2 hafta uzak kalması öngörülen Brezilyalı, beklenenden kısa sürede iyileşince kadroya girdi; ama süre alamadı. Kongolu Jody Lukoki'nin sözleşmesi ise karşılıklı anlaşma yoluylafeshedilmişti.

B - Kopya

KAPTAN, SARI KART CEZALISI

2-1'lik Ankaragücü galibiyetinde hakeme itirazı nedeniyle sarı kart yaptırımına uğrayan kaptan Adem Büyük, kırmızı kart cezalısıydı. Bu sezon Yeni Malatyaspor'da en fazla gol atan oyuncu olan Adem (13), kariyerinde daha fazla lig golüne, sadece 2007-08'de Altay'da ulaşmıştı. (1. Lig).

C - Kopya

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör İrfan Buz, Sivas'ta, Ankaragücü zaferinin 11'ine göre biri zorunlu, iki değişikliğe gitti. Adem'den yararlanamayan Buz, Ganalı Benjamin Tetteh'e güvendi. Mustafa Eskihellaç'ın yerine ise Umut Bulut'u tercih etti.

D - Kopya

OYUN SİSTEMİ: 4-4-2

4-2-3-1'den bu kez 4-4-2'ye dönen saha dizilişinde, eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Geri dörtlüde sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Semih Kaya, Zimbabweli Teenage Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez'den boy gösterdi. Onların hemen önünde, Zeki Yavru ile Ahmed Ildız vardı. İkinci bölgedeki dörtlünün diğer isimleri; sağda Umut, solda Fildişi Sahilili Moryke oldu. Tetteh ile Kubilay Kanatsızkuş santrfor mevkisindeydi.

E - Kopya

OYUN, ORTA SAHAYA SIKIŞTI

Yiğidoların amacı, evindeki yenilmezliğini sürdürerek zorlu maratonu mümkün olduğunda yukarıda bitirmek, net olarak da lig 5'inciliğiydi. Kaplanlar ise kazanarak, alt sıralarla olan bağını tümüyle koparmayı planlıyordu. İlk anlarda oyun, orta sahaya sıkıştı. İki takım da karşılıklı top kayıpları yaptı.

F - Kopya

DÜŞÜK TEMPO...

17'de Fofana'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Kubilay, ceza sahasının sol çaprazından vurdu, Ali Şaşal Vural çeldi. Üçte birlik zaman dilimi geride kalırken, tempodaki düşüş, bariz şekilde göze çakptı. Rıza Çalımbay'ın öğrencileri baskısını artırma gayretindeydi.

G - Kopya

KALECİ ERTAÇ DİKKATLİYDİ

36'da ilginç bir an yaşandı. Sol kanattan sıfıra inen Gradel'in servisinde Ertaç ön direkte topu çeldi. Seken topun önüne düştüğü Kayode'nin vuruşunda Hadebe ayak koydu. Havalanan topu Ertaç kontrol etti. Gradel ortayı yapmadan önce, ceza alanında bu oyuncuyla omuz omuza mücadele eden; ancak kendi soluna savrulup düşen Umut Bulut, hakeme tepkiliydi. 39'daki hızlı Sivas atağında, sağ çaprazdaki Fajr'in şutunda Ertaç gole izin vermedi.

J - Kopya

TETTEH'E, ALİ ŞAŞAL “DUR” DEDİ

Hızlı yapısı ve driplingleriyle son dönemde adından sıkça söz ettiren Fofana'nın 42'deki pasında, ceza sahasındaki Tetteh, dönerek çok sert vurdu. Ali Şaşal'ın refleksi alkışlandı.Fofana, Sivassporluları çok zorlarken, sağ bek Ahmet Oğuz ise Fildişi Sahililinin önde olduğu zamanlarda tedbir amaçlı olarak ileriye hiç çıkmadı.  

K - Kopya

RAKAMLAR, ACI GERÇEĞİ SÖYLEDİ

İlk yarıdaki dengeli bir futbol tercihine rağmen, vakit ilerledikçe her iki taraf için de "Gol" düşüncesi ağır bastı. Üçüncü bölgede ev sahibinin bariz üstünlüğü izlendi.Kaplanlar, istatistiklerin tümünde, rakibinin epey gerisindeydi. Topla oynama oranları 62'ye %38, toplam şutlar 12'ye 3, isabetli şutlar 1'e 2, başarılı paslar 229'a 125, pas başarı yüzdeleri 88'e 78, kornerler 5'e 0, ofsaytlar 1'e 0 oldu.

L - Kopya

GOL YOK, POZİSYON VAR

İlk devrede gol yoktu; fakat pozisyonlar, keyifli bir futbol ve iki kalecinin çok önemli kurtarışları vardı.Uzun ve ters toplar Yeni Malatya defansının dengesini bozarken, bu akınlarda en çok duyulan isim; Faycal Fajr oldu.

N - Kopya

KUBİLAY, SALİSE FARKIYLA!

51'de topu, sağ kanattaki baskısı sonucu Camara'dan kapan Tetteh, kale alanına sert kesti. Hamle yapan Kubilay, saniye, belki de salise farkıyla dokunamadı. Kırmızı-Beyazlılar, Malatya yarı alanda paslaşarak boşluk bulma fikrindeydi. Karşılıklı top kayıpları artınca, bundan oyunun ritmi de olumsuz etkilendi.

O - Kopya

UMUT, REKOR İLE ÇIKTI!

Vasatı aşamayan Ahmed ile Umut'u çıkarması beklenen İrfan Buz, ilk hamlesini 60'ta yaptı. Faydadan çok zararı dokunduğu ileri sürülen Umut kenara yönelirken, Mustafa yeşil zemine ayak bastı. “Süper Lig tarihinde en fazla forma giyen oyuncu” unvanının sahibi olan Umut ise rekorunu 512 maça çıkardı.

S - Kopya

SEMİH, KAFAYI ÇALIŞTIRMADI

64'te Hafez'in soldan kullandığı kornerde temkinli olan İrfan Buz, Mustafa'dan orta alana yakın bir noktada kalmasını istedi.65'te, sağdan Hadebe sol ayağıyla kavisli kesti, Semih sıçradı. Ali Şaşal'dan seken top, yükselik kazanıp üst ağlarda kaldı.Chebake66'da, itirazdan sarı kart görme hastalığından kurtulamadığını kanıtlayan davranışlarda bulundu! Aynı dakikada, Zeki'nin sağdaki köşe atışında arka direkte Semih kafayı vurdu. Top kaleye değil, auta gitti.

R - Kopya

MUSTAFA İYİ VURABİLSE...

69'da, hızlı gelişen Yeni Malatya atağında, sağ çaprazdan içeriye giren Mustafa'nın şutunda top üstten dışarıya gitti.Fiziki üstünlüğünden ötürü Sivas'ın hocası Rıza Çalımbay'ın da önlem aldığı Kaplanlar, oyunun kontrolünü eline geçirmeye çalıştı. Yiğidolar, her iki kanadını da kullanarak kapanan Yeni Malatyasporsavunmasını açma gayretindeydi.

T - Kopya

OLCAY ŞAHAN, 107 GÜN SONRA

Hücumcu olmasına rağmen defanstaki arkadaşlarına da yardım eden Kubilay 82'de yerini Olcay Şahan'a bıraktı. Olcay son olarak, 12 Ocak 2021'de, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Galatasaray'a penaltılarla 7-6 mağlup olunup elenirken ter dökmüştü. 96'da oyuna girip, sadece 3 dakika sonra, 99'da Kosovalı Jetmir Topalli'nin elini sıkmıştı. Uzun süreli sakatlığını atlatan deneyimli futbolcu, tam 107 gün sonra formasına kavuştu ki, karşılaşma öncesinde ve oyuna girmek için ısınırken çok neşeliydi. Hafez ise 87'de Chebake'e özenip, hakemle uğraştığı için boş yere sarardı!

V - Kopya

88'DE YÜZLER ASILDI

88'de, Gradel'in asistinde Jorge Felix, ceza sahasının sol çaprazında, yerden uzak köşeye şık bir vuruş yaptı: 1-0. Top Gradel'den Felix'e gelirken Zeki'nin seyre dalışı, Mustafa'nın “Penaltı yaparım” korkusuyla bir adım mesafedeki rakibine temas etmeyişi, Semih'in İspanyol oyuncunun karşısında set olamayışı ve Chabeke'in yerleşim hatası düşündürücüydü! İspanyolun, 4 Yeni Malatyalı arasında şut açısı yakalaması, yaşanan zafiyetin en somut kanıtıydı.

Y_25

ROBİN YALÇIN BU KEZ RAKİP

90+1'deki İskoç Stevie Mallan-Zeki ve Topalli-Ahmed hamleleri için çok geç kalındı! Çünkü Ahmed'in, topun kendisine gelmesi için kaçtığı fikrini taşıyanlar çoğunluktaydı. 90+2'de, eski Kaplan Robin Yalçın, görevi Gradel'den devraldı.Kaplanlar beraberlik golü için baskı kurmaya çalışsa da orta alandaki top kayıpları buna izin vermedi.

Z_166

DEPLASMANDA GOLE HASRET

Zorlu müsabakanın diğer detaylarına gelirsek... Kaplanların deplasmanda kazanamama serisi 8 maça çıktı: 4B, 3M. Dış sahadaki son üç sınavında fileleri sarsamayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, böyle bir gol hasretini en son Şubat-Nisan 2019 arasında çekmişti. Öyle ki, bu sezon toplam 42 gol atan Yeni Malatyas, %14'lük golle sonuçlandırma oranıyla, ligde 12'nci sırada.

A_374

İRFAN BUZ'UN HATALARI...

İki teknik adam da kritik 90 dakikayı, ilk düdükten itibaren ayakta takip etti. Birçok pozisyonu da birlikte tartıştılar ki, vücut dili olarak hayli pozitif bir görüntü ortaya koydular. Lakin İrfan Hoca, takımında eksik olan motivasyon ve hırsın dışında, değişiklik kararlarını yine geç vermekle suçlandı. Bunun da yenilen gole zemin hazırladığı belirtildi. 90+6'da iki puanın uçup gittiği BB Erzurumspor yenilgisindenhiç ders çıkarılmadığı savunuldu.

B_281

NEDEN DÖRT FORVET?

1 puanın bile çok önemli olduğu bir maçta 4 forvetle; Umut, Fofana, Tetteh ve Kubilay 11'iyle başlanması eleştirildi. Orta sahadirencinin düşüklüğüne işaret edilirken, yedek kulübesinin zayıf oluşundam dem vuruldu.Bu noktada, pandemiden kaynaklı ekonomiksorunlar yüzünden tüm kulüplerin zor bir süreçten geçtiği ve ara transferde suskun kaldığı gerçeği yadsınamaz. Kafaların karıştığ dönemde söze gerin Başkan Adil Gevrek ise birlik ve beraberlik içerisinde, taraftarların da desteğiyle ligde kalacakları inancında...

 C_149