dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

Özal Misyonlu "Adam-lar" lazım!..

04 Nisan 2023, Salı 08:31
Özal Misyonlu "Adam-lar" lazım!..

Malatya enkazın altında!. Şehrimizin yaralarının bir an önce sarılması ve ayağa kaldırılması lazım.  Saha, yetersizlerin ortalıkta dolaşacağı saha değil, enkaz sahası. Dönem, halef selef dönemi değil, akıl ve vizyon dönemi. Zaman, boşa geçirilecek zaman değil operasyon ve hareket zamanı. Bu dönemin yükünü taşıyabilecek, şehrin enkazını kaldıracak, donanımlı, ileri görüşlü, siyasi hesap yapmayan, tecrübe sahibi, derdi sadece Malatya olan, adam gibi altı adama ihtiyacımız var. Asrın felaketinin olduğu yerdeyiz…

Hem iktidar, hem de muhalefet listelerinde seçilecek durumda olanların en iyi adaylar olması gerekir. Malatya’nın siyasi tercihi değişmediği için muhalefetten ziyade iktidar listesinin üzerinde duruyoruz. Biraz da tarafgirliktir ki, Malatyalı olup taraf olmamak mümkün değildir. Özal’ın memleketinde herkes taraftır ve herkes siyasetçidir. Ama bu dönem susan, siyaset yapmayan, gözyaşlarını içine akıtan yaralı bir Malatya var. Naz makamında, taleplerinin azami karşılanmasını bekleyen Malatyalılar var. 

Bugün Özal’ın memleketi inim inim inliyor. %71’nin yıkılacağı bu şehrin sahipsiz, temsilcilerinin de vizyonsuz ve liyakatsiz olmaması gerekir. Altı tane öz Malatyalı yiğit, yeniden Malatya için elele vermeli. Bize liste başında Bakanlar lazım değil. Lazımsa bu şehre, Ankara’da Bakan olan Malatyalı lazım!. Emekli ithal bir Bakanı Malatyalı istemiyor. Milletvekillerinin, genel müdürlerinin telefonuna cevap vermeyen Bakanları lütfen başka yerlerde değerlendirin. 

CHP bugüne kadar Malatya’da ikinci bir vekili çıkaramadığı için birinci sırada da Sayın Veli AĞBABA’NIN olması, diğer isimlerin önemini ortadan kaldırıyor. Ama Ak Partinin dört, belki de beş vekil çıkaracak olması, listesini daha da önemli kılıyor. 

Ak Parti, bu dönem aday adaylarında iki önemli özellik arıyor:
Birincisi, oy potansiyelinin ve kamuoyunda karşılığının olması. İkincisi ise, ehliyet ve liyakat sahibi, duruşu asil ve milli, vizyonu düzgün, millete vekil olacak misyonda olması.

Sayın Öznur Çalık ile birlikte Malatya’nın bir bayan kontenjanı her zaman oldu. Bu dönem aday olmadığı için yerine seçilecek bir yerden yeni bir bayan aday olacaktır. Ak Parti bu dönem bir oyun bile hesabını yaptığı için, asaletiyle, Ak Partiye katma değeriyle, kamuoyunun da beklentisi doğrultusunda listede olması düşülen tek bayan, şüphesiz İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK’TIR. Bu isim sadece Malatya’da Ak Partiye bir vekil oyu kadar doping yapar. Yozgat ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde de ciddi katkı sağlar. 

Bunun yanında beş tane adayımız daha olacaktır. Ankara’nın düşüncesi de, kamuoyunun beklentisi de değişmiştir. Bu sefer ceketimi koysam oy verirler dönemi kapanmıştır. Bu nedenle her partinin özellikli adayları seçeceği öngörülmektedir. 

Kamuoyunun içine çıktığınız zaman bir çok ismi duyabilirsiniz. Aday adayı olan herkesin akrabaları arkadaşları vardır. Ama öyle isimler de vardır ki ağırlığını sahada hissediyor, halkın beklentisini görüyorsunuz. Mesela Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatyalıların gözünde olmazsa olmazı gibi görünüyor. Bunun yanında Ak partinin kurucularından ve yıllardır Malatya Ak Parti İl Başkanlığında görev yapan Avukat Özcan ÇETİN.

Özcan ÇETİN, kırk problemi kırk saniyede beyninde kırk defa muhasebe edebilen, çabuk ve isabetli karar verebilen bu şehrin zeki insanlarından biridir. Malatya’yı en iyi bilenlerdendir. Bu şehrin yıkılış sebebini de iyi bildiği için yeniden dirilişinin nasıl ve ne kadar çabuk olacağını da bilir. Milli, manevi değerlere sahip, duruşu olan, karakterli, küçük hesap yapmayan aslan gibi adamdır. Tam bir uygulayıcıdır. Listede olması Malatya için hayırlı olur. Olmazsa bile, seçimden sonra İl Başkanı olması halinde, Ankara ve vekillerle daha uyumlu çalışıp Malatya’ya daha çok hizmet edebilir. Ak Partinin Malatya’daki en zayıf halkası şüphesiz il başkanlığıdır. İl başkanlığı ise altı vekil kadar, hatta daha da önemlidir…

Bir başka aday ise, yazılara konu olacak, engin görüşlü, Malatya’nın zeka küpü, “Özal Misyonlu” lakaplı, hakikaten bilgi birikimiyle, tevazuuyla, ağırlığıyla, duruşuyla bize rahmetli Özal’ı hatırlatan Malatya’nın medarı iftiharı, müsteşarımız Dr. Şanal TOSUN’DUR. 

Bu isme dikkat ediniz!. Daha önce Malatya’da listenin son sırasında, seçilemeyecek yerde aday yaptılar.. Akabinde bugüne kadar Ankara’da olması tercih edildi. Bu dönem tekrar aday adaylık müracaatını yaptı. Bu Malatya için yeniden önemli bir fırsattır. Malatya’yı köküyle köçeğiyle bilen, Ankara’yı da avucunun içine koyan ender bir Malatyalı!. Sayın Şanal TOSUN’U 15 yıldır takip ediyorum. Hakkari'de geçirdiği 11 yıllık döneme baktım. Bir insan bu kadar mı insanları etkiler!?. Bir insan bu kadar mı insanlarda parmak izi bırakır!?. Doğrusu Malatyalı olup bu isimle övünmeyen, gurur duymayan yoktur. 

Hafızasına hayranım. Zekası keskin mi keskin!. Tam bir devlet adamı kafası. Küçükle küçük, büyükle büyük, vefalı, nereye giderse adeta oralı ve bir Malatyalı!. Elli yıllık bilgi birikimiyle devlet tecrübe abidesi biri. Akademisyen, tabip, asker, siyasetçi, ilim adamı, bilim adamı, sivil toplum örgütçü, idareci, halkla iç içe ve halktan biri. Daha da önemlisi çok iyi bir Malatyalı.

Şimdi bu isim es geçilirse, listede seçilecek yere konulmazsa doğrusu Malatyalılara büyük bir haksızlık olur. Bu sefer Ak Partinin yarım asırlık bilgi, birikim ve tecrübeden hemşehrilerini mahrum bırakmayacaklarını umut ediyorum…

Aday listeleri belli olmadan önce ben Sayın Şanal TOSUN’U yazmasaydım, bu seçimde eksik yaptığımı düşünürdüm. Listeleri de ben yapmıyorum. Gerisi Ankara’nın işi, sizlerin nasibi ve Yüce Allah’ın taktiri. Millet olarak bu ismi, bu yürüyen tecrübe abidesini hak ediyorsak, olması için de çaba gösteriyorsak emin olunuz ki, Allah emeğimizi boşa çıkarmaz…

El-Hakk hayırlı olanı halk eylesin. Malatya’m ve Malatyalı hak ettiği değeri bulsun. Çabamız ve duamız, ülkemiz, milletimiz ve Malatya’mız için olsun. 

Fi Emanillah…

Ebuzer AYDIN
“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”