dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63679.500$

Prof. Dr. İlhan Geçit...

15 Mart 2023, Çarşamba 07:50
Prof. Dr. İlhan Geçit...

Malatya’da siyaset yapmak, ateşten gömlek giymektir. Bu dönem siyaset yapmak ise, yiyeceği içeceği de ateşten seçmektir.

Öyle bir seçime gidiyoruz ki, ehliyet ve liyakat ile birlikte oy potansiyeli olan adaylara ihtiyaç vardır. Bir oy çok önem arz etmektedir. Ak Partinin oya ihtiyacı olduğu kadar, Malatya’nın da özellikle bu enkazı kaldırması için operasyonel siyasetçilere ihtiyacı vardır. 

Bu nedenle 14 Mayıs seçimi ya Ak Partinin Malatya’da çöküşü olacaktır, ya da her açıdan enkazın altından hep birlikte kalkışı ve dirilişi olacaktır. 

O zaman Ak Partinin Malatya’da, Malatya’nın da kendisiyle kazanacağı vekil profili nedir?
 
Malatya’da halk her şeyden önce mevcut vekillerin hiç birisinin yeniden aday olmasını istemiyor. Tek birisinin aday olması bile Ak Parti için kayıp oylar demektir. Zaten mevcutların bir kısmının parti tüzüğüne göre, diğerlerinin kamuoyuna göre miadı dolmuştur. Depremi bahane ederek siyasete doymayıp hala aday olmak isteyen birileri varsa da bilemem!.

Ak Partinin dört Milletvekiline tesviyem; Uygun bir zamanda bir basın toplantısı yaparak, milletten helallik dileyip, aday olmayacaklarını kamuoyuna duyurmalarıdır. Millet de bizi bir kere de olsa saydılar deyip, bugünlerin duygusallığıyla haklarını helal ederler!. Başka siyasi hesabı olan varsa da Ankara’da iyi bir konum sahibi olur, Malatya’nın gözü kulağı olmaya devam eder. Bu da hem hayırlı olur, hem de Ankara’da ne kadar çok Malatyalı olursa şüphesiz o kadar iyi olur. 

Ayrıca;
Malatya kamuoyu ithal aday da istemiyor. Bugüne kadar bunun kazığını yemiş Malatyalıyla nerede karşılaşırsanız, kardaş bize Ankara’dan İstanbul’dan aday göndermesinler. Burada bir milyona yakın insan yaşıyor. Bildiğimiz, tanıdığımız, hemhal olduğumuz onca aday varken, birileri kendi bürokratını, kendi yakınını, bilmem nerenin necisini getirip Malatya’da aday yapmasın, oy vermeyiz diyor.

Eminim ki bunu söyleyenler, 20 yıldır Sayın Cumhurbaşkanı’nın hatırına her şeye katlananlardır. Ama bu sefer Akçadağlının, “Daşa sarılın iş ciddiye bindi” dediği gibi iş gerçekten ciddi. Bize de saygı gösterilsin, 16 seçim Reis dedik, 17.sine de Reis demek için bizim sesimizi duyun diyorlar. 

Bugün Malatya’ya ve Ak Partiye, halkta karşılığı ve oy potansiyeli olan, aday olduğunda etki gücü yüksek, seçildiğinde tüm ruhuyla Malatya’da olacak, geçmişinde halkla mezcolmuş, herkesin ve kesimin tanıdığı, kamuoyu araştırmalarında adı çıkan adaylar lazım. 

Kamuoyunun gözüyle bakarak, bu profilde olan, beklentileri fazlasıyla karşılayacak bir isme dikkatlerinizi çekmek istiyorum;
Kısa bir süre önce aday adaylık müracaatını yapmış olan İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi, tıp doktoru Prof. Dr. İlhan GEÇİT…

Depremin acısı içerisinde olan halkımız, bu ismi büyük bir sevinle karşılamıştır. Yıllardır bu memlekette gazetecilik yapıyor, halkın nabzını tutuyor, yazıp çiziyorum. İlhan GEÇİT ismi uzun zamandır kamuoyunda vardı, aday adaylık müracaatı duyulunca da herkeste büyük bir heyecan oluştu. Umarım Ak Parti de halkın tanıdığı gibi bu ismi iyi tanır, ona göre sıralama ve konum belirler!. 

İlhan GEÇİT, sadece bir akademisyen ve tıp doktoru değildir. Her şeyden önce büyük bir aşirete mensup, Malatya’da ve Adıyaman’da iyi bir oy potansiyeline sahiptir. Doktor kimliğinin yanında iyi bir siyasetçi, toplumun değer yargılarıyla çelişmeyen saygın bir karakterdir. Toplumun kahar ekseriyetinde emeği olmuş, halk ile ilgilenmiş, yaptığı tüm görevlerde başarılar sağlamış, iyi bir idareci, operasyonel bir şahsiyet, saha adamı, cemaat adamı, sözü dinlenen, arkası olan, insanıyla gerçekten hemhal biridir. Ayırım yapmayan, ayrıştırmayan, insana hizmeti merkezine alan bir şahsiyet, Malatya’da arzulanan vekil profilidir.

Aday olması halinde sadece Malatya ve Adıyaman’da değil, özellikle Bingöl’de de Ak Partiye oy kazandıracak potansiyele sahiptir. Bugün Bingöl’de bir kamuoyu araştırması yapılsa İlhan GEÇİT ismi ilk sıralarda çıkar. Çünkü görev yaptığı süre zarfında yüreğine dokunmadığı, derdiyle dertlenmediği, sevgisini kazanmadığı kimse kalmamıştır. Oradan Malatya’ya, akabinde Van’a, sonra tekrar Malatya’ya dönerek millete hizmet yarışından hiç kopmamıştır. 

Bir gün televizyonumuzu ziyarete gelen tanıdık biri dedi ki; Hocam bir arkadaşım beni Araştırma hastanesine Dr. İlhan GEÇİT diye birinin yanına gönderdi. Hastanedeki muayenehanesine gittim. Sekreteryasına dedim ki ben İlhan hocanın yeğeniyim, kendisi bugün gelmemi istedi. Kafasını kaldırıp eliyle işaret ederek dedi ki: Burada bekleyenleri görüyor musun!? Bunların hepsi Dr. İlhan’ın yeğenleri, hepsi ayrı ayrı bölümlere gidecekler. Hepsi de Dr. İlhan’ı bekliyorlar. Adamları sayamadım, koridorda en az yüz kişi vardı, ama ben yeğeniyim dediğim için utandım. Oysa adam akşama kadar yüzlerce insana yardımcı oluyormuş, akrabasıyım demem gerekmiyormuş. Herkesin işini tek tek halletti gönderdi, benim de işimi halletti. Hayatımda böyle bir insan görmedim dedi. 

Bunun gibi dinlediğim yüzlerce hikayesi vardır Dr. İlhan’ın. Mesai mefhumu olmayan, bulunduğu yerin hakkını veren, çalışanlara da hesabını soran, idaresindeki personelinin, İlhan hoca gelecek dediklerinde ellerinin ayaklarının titrediği, ama kimseye haksızlık yapmayan biridir Dr İlhan.

Gönlü tok, kalbi ezik halkımız, toplumda insani değerleri yüce şahsiyetleri siyasette de görmek istiyor. Bu da en doğal hakları olsa gerek. 21 yıldır Ak Partiye destek veren Malatya halkına, Ak Parti de bu dönem istediği adayları vermeli. Buna azami derecede dikkat edilmediği taktirde oy kaybının çok olacağı kanaatini de taşıyorum. 

Dr. İlhan GEÇİT’İ tanıyanlar iyi bilirler ki, onu birkaç paragrafa sığdırmak mümkün değildir. Sadece bir vekil adayı olarak anlatmak da eksikliktir. Onu Malatya’da vatandaşa sorun. Onu Bingöl’e sorun. Onu Adıyaman’a Sincik’e sorun. Köylüye şehirliye, herkese sorun.
Her partinin oya en çok ihtiyaç duyduğu bu seçimde, Dr İlhan biçilmiş kaftandır. Hem Malatya, hem de Ak Parti için…

Fi Emanillah…

Ebuzer AYDIN
“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hulusi
    22-02-2024 01:13

    Yeşilyurt ilçesinin şanşı bence tek amaci ilcemizi gelistirmek olan bu kıymetli hocamiza insallah gererken degeri verirler...mütiş bir kisilik hepimize hayırlı olsun bence

  • yorum avatar
    murat suna
    05-04-2023 15:10

    İNŞAALLAH HAYIRLARA VESİLE OLUR.MALATYA HALKINA SEN HAKKINI FAZLASIYLA ÖDEDİN SIRA ŞİMDİ ONLARDA HOCAYA SAHİP ÇIK MALATYA GURBETTEKİ TÜM HEMŞERİLERİNİN DUASI SENİNLE

  • yorum avatar
    Çırmıktılı
    20-03-2023 15:12

    Hayırlı olsun.Değerli hocamız malatyaya çok şey katacaktır.

  • yorum avatar
    Kemal Akbulut
    17-03-2023 21:54

    Hocamız gercekten Malatya'daki yeniden ayağa kaldıracak kişidir.Ak parti artık böyle değerli insanları aday göstermesi lazım.

  • yorum avatar
    Arslan arslan
    15-03-2023 16:27

    Hakikaten öyle çok kiymetkiy bir karakter, inşaallah ak parti bu sefer halkta karşılığı olan İlhan hoca ,Ertan mumcu gibi kişilere yer verir,vermek zorunda,çünkü bu enkazın altından ancak böyle risk alan iyi , dürüst yöneticiler lazım, hayırlısı olsun inşaallah

  • yorum avatar
    Yunus aydin
    15-03-2023 14:31

    Inşaallah hayırlısı olur

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.