dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2431.0
  • BIST
    10019.36
  • BTC
    62215.82$

Ramazan Ayı'dır ya!..

12 Mart 2024, Salı 05:31
Ramazan Ayı'dır ya!..

Müslüman'ın heyecanla beklediği, gelişine hazırlık yaptığı, Recep ve Şaban aylarında oruç tutarak kendisini Ramazan'a hazırladığı rahmet ayı başladı.

Ülkemizde ise, hayatın ve günlük alışkanlıkların değiştiği Ramazan ayındayız!. 
Eğlencelerin bol olduğu, hocaların fetva verdiği, televizyonların Müslüman olduğu ve mealcı felsefecilerin dini programlara çıkarılıp islamı anlattıkları aydayız. Açlıktan karınlarına taş bağlayan sahabenin hayatlarını milyonlarca liraya anlattığımız sahur veya iftar programlarımız var.

Hatta herkesin donunu konuştuğu Dilber'in satıcısı, pavyon patronunun Ramazan dolayısıyla kapalı olacağız Dilbeeer! Yaralısın ama bugün çık milleti son kez eğlendir diyerek dizide Ramazan boyunca Dilberleri oynatmayacağımız dizilerimiz var!.
Kısa ve öz olarak halkı Müslüman ve en güzel Müslümanlığın yaşandığı, ama bu Müslümanlığı bir türlü görmediğimiz bir ülkeyiz ya!. Bunlarla birlikte bu ayda başka önemli çalışma yapanlar da var. Kısaca bir kısmına işaret etmek istiyorum.

Ramazan olunca çok şey formatlanır bizde. Şeytan on bir ayın sonunda izne çıkar ama yerine özel yetiştirdiği askerlerini bırakır ve o askerler kulağa bazı şeyler fısıldar;

. Bol bol dizi izleyin, ailenizle, çocuklarınızla televizyonun başından ayrılmayın!. Hele hele akıllı telefonları elinizden düşürmeyin!.

. Ramazan bolluk ve bereket ayıdır. Her şeyi tıka basa yeyin. Ramazan zaten yeme içme ayıdır. 11 ay evinize ne girmemişse bu ayda alın. Bu ay ne kadar mideniz çalışırsa o kadar sevaptır!.

. Yemenize içmenize dikkat edin. Aman ha vitaminsiz kalmayın!. Bu konuda her gün haberler yapılacak, canlı yayın programlarıyla da dikkat edeceğiniz önemli konular ve ip ucları verilecektir.

. İftarlarınızı dışarda pahalı restoranlarda yapınız ki Ramazan'ın değerli olduğu anlaşılsın!. Sofralarınızın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşın, herkes görsün!.

. Zaten günahsızsınız tevbe istiğfara, zikrullaha gerek yok, varsa da bir hatanız  Allah affedicidir.

. Kuranı anlamadığınız için okumaya gerek yok!. Hem Arapların diliyle gelen bir kitaptan bize ne!?. Anlamadınız bir şeyi ne diye okuyasınız!?.

. Malınızı neden başkalarına veresiniz ki!?. Allah dileseydi onlara da verirdi!. Vermediğine göre bir bildiği vardır!.

. Fitre mi? Diyanete sorun isterseniz!. Restoranda bir iftar bin beş yüz lira iken, siz yüz yüz elli lira verin yeter!.

. Komşunuzun halinden borcundan size ne!?. Girmeseydi borca!. Sözünüzü dinlemedi. O zaman bırakın sürünsün!.

. Fakir eğer cemaatinizden değilse bırakın ölsün. Baksanıza desteklediği parti müslüman Partisi mi!? Adam hem oruç tutuyor, hem de kafirlere oy vereceğim diyor!.

. Yetim mi dediniz!?. Allah onlara acımamış sen niye acıyasın ki!. Bu kadar duygusal olma!.

. Camiye gitmeye ne gerek var ki!. Peygamber Teravih namazını cemaatle mi kılmış!?.

. Hoçççaaaam! diye başlayan, Sakkkız orucu bozar mı? diye devam eden soru cevap programlarını bu mübarek ayda kaçırmayın!..

. Kardeşim Allah sana akıl vermiş. Kuran apaçık bir kitaptır, açıp mealini okusana!. Başkasının aklıyla neden Allah'a inanacaksın ki!?. Ben müslümanım diyenlerden asıl kork sen. Allah'ın dini onların tekelinde değildir!.

. Kim demiş sahurda şafak ile birlikte yeme içme kesilir? Güneşin kızıllığı ufukta belirleyinceye kadar yeyin için. Güneş üzerinize doğmadan bırakırsanız yeterlidir!.

. Zorlanıyorsan orucu neye tutasın ki kardeşim! Allah bilmiyor mu?. Allah'ın senin orucuna ihtiyacı mı var ki tutasın!?.

. Bütün aylar Allah'ındır. Bu ay neden farklı olsun ki!.

. İbrahim dininde de oruç ve namaz vardı. O günkü gibi kılman gerekir. Bugün kılınan namaz şekli yanlıştır!. Nebi sadece haber getirdi, senin ondan ne farkın var?. Bak Kuran demiyor mu ki: "De ki ben de sizin gibi bir beşerim" gördün mü!?. Seninle peygamber arasındaki tek fark, ona melek gelirdi. İnsana tabi olunur mu hiç!?.

. Vazu nasihat dinlemeye gerek yok. Senin de aklın var. Televizyon programlarına bak!. Google'a bak!. Sorsan her kafadan bir ses çıkıyor, kime göre diyeceksin!. Boşver gitsin. Allah'ın dini onların tekelinde mi!?. Cennet cehennem onların elinde mi!?. Ahirete gidip gelen mi var!?.

. Kabir azabı mı!? Kuranda geçmiyor ki!. Bu bir uydurma!. Hatta Allah'a ve peygambere iftiradır. İnanmayın böyle şeylere.

. Kader mi?. Kul kaderini kendisi yazar. Allah bir şey yazmaz!. O senin seçimindir. Allah yarını bilmez ki ne olacağını yazsın...

. Türbelere, yatırlara ve ziyaretlere gidin, mal isteyin, koca isteyin, çocuk isteyin, ne isterseniz isteyin. Yeter ki siz isteyin. Allah ile aranıza aracı koyun!. Allah'tan direk istenmez. Allah dostlarıyla Allah'a tevessül etmeniz lazım!. Bu şirk veya günah değildir. Siz bir valiye gidince aracısız gidebiliyor musunuz!?.

. Gazze'yi falan da boş verin. Kırmızı çizgiymiş! Silin gitsin. Karşılıklı çıkar ilişkileri önemlidir. Onlar için dua edin yeter!. Sonra 7 Ekim'de bize mi sordular da  İsrail'e saldırdılar!. İsrail devletinin yaşama hakkını kimsenin tehdit etmesine Türkiye razı olmayacaktır!. Biz bunu yıllar önce söylemedik mi!?.

. Artık şu Ayasofya konusunu da kapatın!. Ayasofya Kudüs gibi hem müslümanların, hem de hristiyanların ortak malıdır. Bunu beş yıl önce söylemiştik!. Bugün giriş katına bedava giriyor namazını kılıyorsun!. Üst kata hristiyan kardeşlerinin yanına çıkmak istersen bunun bir bedeli vardır, öder çıkarsın!. Orası Diyanete ait değildir. Müze demiyelim, müzecik falan gibi başka bir şey söyleyin!. Cık cik eki alan kelimeler daha tatlı durur!. 

Teravih öncesi ve sonrası siyasetçilerin programlarını ihmal etmeyin!. Gündüz oruç tuttunuz ya yeter!. Ramazan gecesinin diğer gecelerden ne farkı var!?. Gerekirse seneye telafi edersiniz!.

Bunlar, şeytanın geride bıraktığı dostları aracılığıyla kulağa fısıldanan bazı tavsiyeleriydi.

Ama siz siz olun, Ramazan'la kalın, açlıkla değil, Ramazan'la oruç tutun ve rahmet ayını değerlendirin. Bazılarımızın son Ramazan'ı olabilir. Seneye bugün Ramazan'da olmayabiliriz. Bu Ramazan'ı son rahmet ayımızmış gibi tevbe istiğfar ile, Kuran ile, İhsan ile, iyilik ile, zekat ve sadaka ile geçirelim ki, affımıza vesile olsun...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"