dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9716.11
  • BTC
    66679.99$

SABRIN SONU SELAMETTİR!

17 Ekim 2020, Cumartesi 15:59

 

 

 

  • Malatya'da koronavirüs alarmı
  • Milli takımlarında sakatlananlar yok
  • Son dakikada Adem Büyük şoku
  • Olcay Şahan bir ilki yaşadı
  • Zeki Yavru, kaç gün sonra gol attı?
  • Hamza Hoca'dan ilk 11'de 4 değişiklik
  • Yeni transferlerden kaçı 11'e girdi?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 Z_6

Yeni Malatyaspor, Zeki Yavru ile ilk golü attığı Konya'da, 83'te yediği golle beraberliğe razı oldu: 1-1. Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki 5 maçında 2 bareberlik, 2 mağlubiyet ve bir galibiyetle 5 puan toplandı. Kaplanlar, 25 Ekim'de, Süper Lig'in 6'ncı haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak. 

C_101

KORONAVİRÜS VE SAKATLIK DARBESİ

Yeni Malatyaspor'da rutin uygulanan Covid-19 testlerinde, 4 futbolcuda pozitif vakaya rastlandığı cuma günü açıklandı. Ev izolasyonuna alınan ve tedavisi devam eden kaleciler Ertaç Özbir ve Murat Akşit ile Mısırlı Karim Hafez ve Bülent Cevahir kadroda yoktu. Kongolu Jody Lukoki ve Burundili Youssouf Ndayishimiye ise ülkelerinin milli takımlarında yaşadıkları sakatlıklar yüzünden forma giyemedi.

D_67

SON DAKİKADA ADEM BÜYÜK ŞOKU!

Kaplanlarda, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun yüzünü asan bir diğer gelişme ise karşılaşmadan hemen önce vuku buldu. Isınırken sakatlanan Adem Büyük'ün yerine ilk 11'de Fildişi Sahilili Moryke Fofana ter döktü.

E_36

OLCAY VE ZEKİ'DEN BİR İLK

Yeni Malatyaspor'un yeni transferi Olcay Şahan, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı ilk kez, hem de 11'de giydi. Zeki Yavru da Malatya'da ilk kez 11'de başladı.

F_21

YENİ TRANSFERLERDEN BEŞİ, 11'DE

17 yeni transferden 11'i esame listesine yazılırken, bunlardan 5'i ilk 11'deydi. Hamza Hoca; Brezilyalı Wallace, Semih Kaya, Zeki Yavru, Olcay Şahan ve Ganalı Benjamin Tetteh'e şans tanıdı. Arjantinli file bekçisi Guido Herrera, Murat Akça, Arjantinli Fernando Zuqui, Perulu Christian Cueva, Kubilay Kanatsızkuş ve Adem Büyük yedek soyundu. Kosovalı Jetmir Topalli, Doğukan Emeksiz, oynama izni olmayan kaleci Eray İşçan, koronavirüse yakalanan Ertaç ve Hafez ile sakat Lukoki, 21 kişilik listede görülmedi.

G_5

ÜÇÜ ZORUNLU, DÖRT DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Malatya'da 1-0'lık Antalyaspor galibiyetinin 11'inde, 3'ü zorunlu dört değişikliğe gitti. Adem, Lukoki ve Hafez'den faydalanamayan tecrübeli çalıştırıcı, Cueva'yı da ilk planda düşünmedi. Bu futbolcuların yerlerine; Erkan Kaş, Zeki, Olcay ve Fofana vardı.

H_1

KALE, YİNE GENÇ ABDULSAMED'İN...

4-2-3-1 oyun sistemini tercih eden Hamza Hoca, eldivenleri, ilk iki sınavında çok eleştirilen Herrera'ya değil, üst üste ikinci defa 21 yaşındaki Abdulsamed Damlu'ya emanet etti. Geri dörtlü, soldan sağa; Erkan, Semih, Wallace ve kaptanlık bandını takan Faslı Issam Chebake olarak dizildi. Onların önünde Ganalı Afriyie Acquah ile Zeki Yavru, ağır bir sorumluluk üstlendi. Hücum hattı yine soldan sağa; Olcay, Ahmed ve Fofana'dan oluştu. İleri ucu Tetteh parselledi.

K_3

ERKAN KRİTİK HAMLESİYLE “KAŞ” YAPTI!

İlk bölümde Konyaspor topla daha fazla oynayan taraftı. 11'de Guilherme soldan yüklendi. Pasını aktardığı Kravets, Shengelia'yı görmek istedi; ancak araya giren Erkan Kaş tehlikeyi savuşturdu ve alkışı hak etti.

L_2

TARTIŞILAN POZİSYONDA SARI KART

Süper Lig'de ilk kez düdük çalan Turgut Doman, 18'inci dakikada tartışmalı bir karara imza attı. Defanstan uzun gönderilen topta Zeki Yavru, kaleci Sehic ile bire birde kalmak üzereyken Abdülkerim Bardakçı ile mücadelesinde yerdeydi. Hakem, Abdülkerim'i sarı ile cezalandırırken, Malatyasporluların “kırmızı” itirazı, kartın renginde değişikliğe yol açmadı. Ceza yayı üzerindeki serbest vuruşta Zeki, Sehic'in kucağına gönderdi.

M_44

BU GOL DE KAÇAR MI?

Misafir ekip 22'de gole çok yaklaştı. Sağdan gelişen akında Tetteh'in nesif gördüğü Fofana, ceza sahasındaki Zeki Yavru'yu topla buluşturdu. Sehic ile karşı karşıya olan Zeki, meşin yuvarlağı üstten dışarıya attı. 28'deki pozisyonun kahramanı da Zeki oldu. Onun soldan ortasında, arka direkte Chebake gelişine vurdu; ama top yandan auta çıktı. 25'te, rakibin kontratağında sararan Tetteh, bir kartan ne kadar gerekli görüldüğünü ispatladı.

N_21

HAMZA HOCA'NIN HAMLELERİ, GOLÜ GETİRDİ

Hamzaoğlu, ikinci yarıya Cueva-Fofana ve Berk Yıldız-Olcay Şahan değişiklikleriyle girdi. Temposunu artıran Kaplanlar, 58'de taraftarını sevindirdi. Soldaki serbest vuruşta Cueva, kadife ayaklarıyla havalandırdı. Ön direkte Zeki Yavru, hemen arkasında Artem Kravets olmasına rağmen kafasını çalıştırdı: 0-1. Video Yardımcı Hakem (VAR) da Eduk'un ofsaytı bozduğuna hükmetti.

X_3

ZEKİ YAVRU'DAN 593 GÜN SONRA GOL

Zeki Yavru tam 593 gün sonra fileleri sarstı. Tecrübeli futbolcu son olarak, 4 Mart 2019 tarihinde, Akhisarspor'un sahasında Alanyaspor'u 3-1'le devirdiği gün ağları iki sefer havalandırmıştı. 74'te kenara gelip Zuqui'nin elini sıkarken gururluydu. Aynı anda Mustafa Eskihellaç da görevi Acquah'tan devraldı.

V

SKUBIC'İ, NEDEN TUTAN YOK?

83'te, soldaki Konyaspor kornerini Ömer Ali Şahiner kullandı. Arka direkte, günün verimli oyuncularından Sloven Nejc Skubic, kendisini savunan kimse olmayınca (!) yükselip içeri doldurdu. Altıpastaki Ukraynalı Artem Kravets, Tetteh'i aşan topa doğru iyi sıçradı. Kale çizgisindeki Chebake de set olamadı.

U

ELİNDEN GELENİN EN İYİSİ....

Müsabakanın genel bir değerlendirmesine gelirsek... İsmail Kartal'ın öğrencileri topla daha çok oynasa da net gol fırsatlarını Hamza Hamzaoğlu'nun talebeleri de buldu. Olcay Şahan ile fuleli koşulara sahip Zeki Yavru, Tetteh gibi Kaplanların etkili ve hareketli isimlerinden oldu. Sol açık başlayan Zeki, sonrasında orta alana yöneldi. Hamzaoğlu'nun bindirmeler gerçekleştirmesini ve ileride olmasını talep ettiği deneyimli oyuncu, futbol tabiriyle “elinden gelenin en iyisini” yaptı.

T

BİR PUAN ELBETTE “İYİ”DİR

Konya'da üstünlük sayısını kaydetmişken, bir puanla ayrılmak elbette üzücü. Lakin haneye yazdırılan bir puan da çok önemli. İyi ve kompakt oynayan Yeni Malatyaspor'da tüm futbolcular, Hamza Hoca'nın direktiflerini harfiyen uygulama çabasındaydı. Herkes iyi mücadele ederken, uzaktan şutlar haricinde Konyaspor'a çok açık verilmedi. Nitekim, gol de duran toptan, köşe atışından yendi. Bu gol olmasaydı her şey yolunda gidiyordu. Malatya temsilcisi, zorlu bir deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Biraz daha dikkatli olunsa Malatya'ya zaferle dahi dönülecekti.

S

SABIR...

Yeni Malatyaspor, birçok yeni futbolcunun katılımıyla yeni bir takım... Oyuncuların birbirini tanıması, bilmesi ve anlaması, alışma süreci için süreye ihtiyaç var. Genel hava gayet iyi. İlerleyen dönemde daha da iyi olunacak. Eksiklikler giderilcek, oyuncular birçok yönlerini geliştirecek... SABIR!