dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2437.8
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64366.97$

Sakatlıklar, gol iptali, direk=elde VAR 0!

20 Kasım 2021, Cumartesi 19:09
Sakatlıklar, gol iptali, direk=elde VAR 0!
 




-    Yeni Malatyaspor, üst üste kaçıncı kez yenildi?

-    Ganalı santrfor, neden forma giyemedi?

-    Isınma hareketlerinde kim sakatlandı?

-    Hangi futbolcu oyuna devam edemedi?

-    Mustafa Eskihellaç’ın golü neden iptal edildi?

-    Penaltıyı yaptıran oyuncu, çok sakar çıktı!

-    Mısırlı sol bek, hatasını neredeyse telafi edecekti

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

-    28 Kasım’da, Malatya’ya kim gelecek?


Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, birçok şanssızlık yaşadığı Giresun’dan eli boş ayrıldı: 1-0. Stoperlerden Brezilyalı Wallace’ın ısınma hareketlerinde sakatlanmasıyla başlayan talihsizlikler, Sadık Çiftpınar’ın oyuna devam edemeyişi ile sürdü. Mustafa Eskihellaç’ın golü, Video Yardımcı Hakem (VAR)’ın ofsayt tespitiyle iptal edildi. Mısırlı Karim Hafez’in şutunda top, üst direkten döndü. Marius Sumudica ile 2’de 2 yapan Malatya ekibi, ardından, üst üste 3’üncü yenilgisine uğradı. 12 puanda kalan Kaplanlar, 17’nci sıraya, bir başka ifadeyle kırmızı hatta geriledi. 28 Kasım’da, Galatasaray konuk edilecek...



GANALI SANTRFOR SAKAT

6 Kasım’da, Malatya’daki 3-1’lik Başakşehir mağlubiyetinde yerini 83’te Walter Bwalya’ya bırakmak zorunda kalan Benjamin Tetteh yoktu. Sağ uyluk arka adalesinde yırtık belirlenen Ganalı santrforun, 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.



BREZİLYALI, İKİNCİ KEZ YIKILDI

Antrenmanda sakatlanan Wallace, Başakşehir karşısında forma giyememişti. Sağ uyluk arka adalesi yırtılan Brezilyalı, bu kez ilk düdükten önce yıkıldı! Isınırken problem yaşayan tecrübeli oyuncu yedek soyunurken, ilk 11’e Tunuslu Oussama Haddadi’nin adı yazıldı. 



İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Sumudica, Başakşehir önünde tahtaya yazdığı 11’de iki değişiklik gerçekleştirdi. Tetteh’ten faydalanamayan Rumen teknik adam, gol yollarındaKubilay Kanatsızkuş’a güvendi. Esame listesinde ismi görülmeyen Gabonlu Didier Ndong’un yerine de İskoç Stevie Mallan sorumluluk üstlendi.



OYUN SİSTEMİ YİNE AYNI

3-1-4-2 saha dizilişinde Sumudica, eldivenleri yine Ertaç Özbir’e amanet etti. Geri üçlüde, sağdan sola; Sadık, Semih Kaya ve Haddadi vardı. Onların önünde, Fas asıllı Fransız futbolculardan Rayane Aabid ter döktü. Hücum hattını, Aabid’in hemşehrisi Mounir Chouiar ile Mallan ikilisi besledi. Kanatların sağında Mustafa Eskihellaç, solunda Mısırlı Karim Hafez boy gösterdi. İleride, kaptan Adem Büyük ile Kubilay gol aradı. 



KAPLAN, TOPLA OYNAYAMIYOR!

Topla oynama süresinde 29,11 saniye ile Süper Lig’de ilk dörtte bulunan Giresunspor’a karşın Yeni Malatyaspor, 23,10 saniyeyle sonuncu basamaktaydı.



SADIK ÇİFTPINAR ŞOKU!

Yüzleri asan ilk gelişme, 21’inci dakikada vuku buldu. Kendini yere bırakan ve üzgün bir şekilde sağ arka adalesini tutan Sadık, maçı maalesef erkenden tamamladı. 24’te Ganalı Philip Gameli Awuku yeşil zemine ayak bastı. Wallace, Sadık, Semih üçlüsü ile başlamayı düşünen Sumudica’nın tüm planları altüst oldu. 



HAFEZ’DEN İLK SAKARLIK

İlk 45’in en çok konuşulan ve tartışılan akınını ev sahibi geliştirdi. 31’de, sağdan ceza sahasına giren Fousseni Diabate, Hafez'in müdahalesinin sonucunda ayakta kalamadı. Cüneyt Çakır “Devam” derken, Malili futbolcu uzun süre yüzünü tuttu. Giresunspor’un hocası Hakan Keleş ve kurmayları, Mısırlı futbolcunun, öğrencilerine dirsek attığı yönünde itiraz etse de karar değişmedi. Hafez adeta “Ben rakibe bugün penaltı hediye edeceğim” söylemiyle eşdeğer, işaret fişeğini yaktı!



SEMİH KAYA KORKUTTU

Sarı-Siyah-Kırmızılılarda, çimler üzerinde kalabilen üç stoperden biri olan Semih de 43'te, kafasına aldığı darbe yüzünden korkuttu. 44,44'te oyun, hakem atışıyla yeniden başlarken, Semih de oyuna döndü. Sakatlıklardan ötürü ilk yarıya, 3 dakikalık duraklamalar eklendi. 

İLK YARIDA VASAT FUTBOL...

İki taraf da ilk yarı boyunca temkinli davrandı. Kontrollü bir oyun yeğlenirken, "Çok net" denilecek bir gol pozisyonu izlenmedi. Giresunspor'un sağlı, sollu değerlendirdiği duran toplarda, savunmadaki oyuncular ve kaleci Ertaç dikkatliydi. Birçok aksiyonun içerisine giren Rus Magomed Suleymanov, ilk perdenin en dikkati çeken oyuncusuydu. Aabid de Yeni Malatya’da en çok koşan futbolcuydu.



RAKAMLARIN DİLİ...

İlk yarının istatistikleri, tadı tuzu olmayan futbolun en net resmini çekti. Topla oynamada yüzde 40’a %60, toplam şutta 3’e 2 geride olan Yeni Malatya, Yeşil-Beyazlılar gibi yalnızca bir defa çerçeveyi tutturabildi. Başarılı paslar 249’a 157, pas başarı yüzdesi 85’e 85, kornerler 3’e 2 olarak kayıtlara geçti.  

VAR “PENALTI YOK” DEDİ

54’te, eski Kaplan Zeki Yavru’nun pasında Balde, Ertaç'ın temasıyla yerde kaldı. Cüneyt Çakır “Penaltı” derken, ofsayt bayrağı da gecikmedi. VAR kontrolünün akabinde Balde'nin ofsaytta olduğu ortaya çıktı. 68’de Kubilay, görevi Mert Miraç Altıntaş’a devretti. 



MISIRLI, VOLEYBOLCU OLDU!

69’da Mali Diabate altı pasa gönderirken, savunmadan kafa vuruşu geldi. Seken topa, sağ çaprazdan Zeki çok sert vurdu. Top, Hafez’in bilinçli açtığı eline çarpınca Cüneyt Çakır, haklı olarak beyaz noktayı işaretledi. Voleybolculara özenen Mısır sol bek, sarı kart yaptırımına da uğrarken, hatasının bedeli çok pahalı oldu! Köşeyi doğru tercih eden, soluna uçan Ertaç, buna rağmen Diabate’nin penaltısını kurtaramadı. Skoru 1-0’a taşıyan Giresunspor, tempoyu hayli düşürdü.



VAR “GOLDE OFSAYT VAR” DEDİ

78’de, Hafez soldan kesti; ancak Mallan kafayı vuramadı. Defanstan dönen topu Semih’in aktardığı sağ kanattaki Mustafa, bekletmeden yerden ortasını yaptı. Top, Alexis Perez'den döndü. Sağ çaprazda meşin yuvarlakla tekrar buluşan Mustafa sert bir şut attı. Top da Okan Kocuk’un solundan ağlara gitti. Malatyaspor cephesinde büyük mutluluk hâkimdi; fakat VAR, Hafez'in ortasında Mallan'ın ofsaytta olduğunu bildirdi. Ligin en etkili kanat oyuncularından olan Mustafa’nın sevinci de kursağında kaldı!



SONLARDA YÜKSEK TANSİYON

83’te, kaleyi cepheden gören bir noktada kazanılan serbest vuruşta Mallan müthiş yolladı. Kaleci Okan, sağına giden topu son anda çeldi. +7’nin 4’üncü dakikasında Adem, hava atışıyla birlikte direkt kaleyi yokladı. Savunmadan seken topa Hafez sol çaprazdan çok sert vurdu. Top üst direkten oyun alanına geri döndü. Giresun'da, son anlarda tansiyon çok yüksekti. 90+8'de, Hafez'in soldan kornerinde Ertaç dahi ceza alanına geldi; ama gol sesi çıkmadı...