dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62798.224$

Sami Er'e Oy Vermeyin!..

28 Mart 2024, Perşembe 07:36
Sami Er'e Oy Vermeyin!..

Hem Malatyalı hem de memleketiyle bağını kesmemiş, tanınan, geçmişte iki ayrı seçimde aday adayı olmuş, Malatya'da köyü olan, toprağı olan, çocuklarını Malatyalı olarak yetiştiren Sami ER'E oy vermeyin!..

2008-2011 yılları arasında başarılı bir Özel İdare Genel Sekreterliği yaparak Malatya'nın bütün köylerine hizmet götürmüş, halkın gönlüne taht kurmuş Sami ER'E oy vermeyin!..

Malatya Büyükşehir olmadan önce bugün Büyükşehir Belediyesinin yaptığını o gün yapmış biri olarak 2012 genel seçimlerinde Malatya'da anketlerde birinci olan, teşkilat temayül yoklamalarında da ilk sırada çıkan Sami ER'E oy vermeyin!..

İnançlı, imanlı, emanet ehli, mezhep meşrep ayırımı gözetmeyen, insana insan olduğu için değer veren, kimsenin hakkını kimseye yedirmeyen, hakkı olmayan bir şeyi başkasına peşkeş çekmeyen, kamu malını yetim malı gibi görüp koruyan Sami ER'E oy vermeyin!..

Bütçesi bir kaç devletten büyük TOKİ'DE yıllık 14 milyar dolar para yönetmiş, ama adı hiç bir usulsüzlüğe karışmamış, yüzbinlerce konutun yapımında imzası olan, Türkiye'nin konut hamlesinde lokomotif görevi yapmış Sami ER'E oy vermeyin!.

Üsküdar Belediyesinde ve tabiri caizse İstanbul'un başkenti Fatih Belediyesinde başkan yardımcılığı yapmış, eğitimi, belediyeciliği, tecrübe ve kalitesiyle bir adım önde olan Sami ER'E oy vermeyin!..

2014 yerel seçimlerinde aday yapılmadığı için bu milletin arkasından gözyaşı döktüğü, neden olmasın dediği, Malatya ilk defa Büyükşehir oluyor, bu şehri en iyi bilen, kırsala en çok hizmet eden odur dediği Sami ER'E oy vermeyin!..

Cumhurbaşkanının güvendiği, talebi olmadığı halde haydi Sami Bey, Malatya seni bekler, sana ihtiyaç vardır diyerek Malatya’ya layık gördüğü Sami ER'E, siz siz olun hele hiç oy vermeyin!..

Yaftalayın onu, iftira edin, şu cemaatin bu cemaatin adamı deyin, falanlar getirdi onların borusu ötecek deyin!. Depremde onu görmedik deyin. Yetersiz bakiyelerin duvarlara yazdıkları ve astırdıkları afişleri okuyun!. Tuvalet kapılarının arkasına yazılan yazıları okuyun diyeceğim tuvalet kalmadı bu şehirde!. Belki de aklın bu derece kısalmasının sebeplerindendir diyeceğim, bu sefer birilerinin zoruna gidecektir!!!..

Sahi ya, şu oy vermeyin diyen sizler kimsiniz!?. Kimi temsil ediyorsunuz!?. Sosyal medyanız kapatılsa, ya da cep telefonunuzun bataryası bitse, bilginizden ve bu şehre ilginizden ne kalır!?. Kaç kişi sözünüzü dinler!?.
Çok kıymetli başkanımız Sayın Selahattin GÜRKAN'I aday göstermeyişlerinin arkasına sığınıp Malatya’nın oylarını devşirmeye, bloke etmeye, Malatyalıyı enkazın altında bırakmaya, hizmeti kesmeye çalışanlar! Kimin değirmenine su taşıyor, ekmeğine yağ sürüyorlar acaba!?.

Sayın Sami ER’İ bize gönderen, 22 yıldır bu ülkeye 80 yılda yapılandan daha fazlasını yapmış ve yapmaya da ediyor. 6 Şubat depremiyle birlikte yapılanı inkar etmek, gören gözü kör eder. Siz yapılanları görmüyor da, üç beş çadır, bir kaç tas çorba dağıtan, bugün de başımıza kalkarcasına, size ben çorba verdim, bana oyunuzu verin deyip dolaşanlar mı on binlerin barındığı konteyner kentleri yaptı!? Deprem ertesi on binlerce çadırı onlar mı kurdu!?. Herkesi güvenli alanlara onlar mı taşıdı!?. Türkiye'nin her yerine THY haftalarca ücretsiz yolcu taşırken yakıtını bunlar mı koydu!?. Devam eden kira paralarını, taşınma paralarını, nakdi yardımları bunlar mı yaptı!?. Süreçte verilen on milyonlarca yemeği onlar mı dağıttı!?. Hâlâ konteynerlerde kalanların ihtiyaçlarını onlar mı karşılıyor!?. Süreçte yüzlerce genci işe alarak evlerine ekmek götürmesini onlar mı sağladı!?. Teslim edilen ve edilecek on binlerce konutu onlar mı yaptı!?.

Bir şehir değil, ülkenin %20'si yıkılmış, dünyada eşi benzeri olmayan bir kalkınma hamlesiyle acılarımız hafifletilmiş, Malatya’nın etrafında binalar yükselmiş, yıkılan şehrimiz yerinde dönüştürülüyor!. Bütün bunları onlar mı yapmış!?.

Bu işler pet bardakta  7/24 viski içmeye, akabinde bağırmaya benzemez!. Hadi onlar sarhoş, peki Malatyalı muhafazakar, aklı başında, milliyetçi, ülkücüyüm diyenlere ne oluyor ki başkalarının borazanlığını yapıyorlar!?.

Evet, Ak Partinin hataları var!. İktidarın eksiği var!. Başkanların, vekillerin, teşkilatın kusuru var!. Çünkü hepsi çalışıyor, bir şeyler yapıyor. Ondandır ki eksikleri de yanlışları da olacaktır. Hiç bir şey yapmayanların hatası kusuru olur mu!?.

Deprem psikolojisiyle pireye kızıp gecenin bir yarısında yorganı yakamayız . Üstelik bugün o yorganı yakmaya kalkmak, oturduğumuz evimizi komple yakmaktır!..

Hepimiz bazı şeylere öfkeliyiz. Usül ve üslup hatalarını hepimiz gördük!. Hepimiz bundan dolayı ağzımıza geleni söyledik. Benim il başkanına saymadığım, vekillere, teşkilata söylemediğim kalmadı!. Kötü oldukları için değil, daha fazlasını yapsınlar, eleştirilerimiz onları kamçılasın diye söyledik. Hepsi de bugüne kadar canla başla çalıştı.
Bütün bunlar deşarj olmaya yetmedi mi!? Artık gerçekleri de görme zamanı geldi ama!.

Selahattin Başkanın kalmasını en çok isteyenlerden biri bendim. Bu şehir, Ak Parti Başkanımıza yanlış yaptı dedi!. Ama yerine koyduğu aday, elinde Pet bardakla gezen biri değil ki!?. Bu aday da sizin gibi depremzede!. O da bu şehirde canlarını toprağa verdi!. Belediyecilikte bir tecrübe abidesi!. Malatyalı ve belki de bugüne kadar gelmiş geçmişlerin en iyisi o olacaktır bilemeyiz!.

Artık deprem acıtasyonunu da bırakırsak iyi olur!. Şükredelim ki hayattayız. Küçük kıyametimizin koptuğu o felakete rağmen en iyisi yine Malatya!. Canımız sağ enazından. "Mal canın yongasıdır" diyoruz ya! Peki niye bugün malı cana tercih ediyoruz!?. O mal da gelecek, eski günlerimiz de gelecek, eski Malatya'mız da olacak Allah'ın izniyle. Yeter ki biz nankör olmayalım!.

Bizler inanan bir topluluğuz. Hayrın nerede olduğunu bilemeyiz. Selahattin Başkanın kalmasında hayır düşünürken, Sayın Sami ER yerine takdir edildi. Belki de hayır bundadır. Zira Allah dilemezse kimse bir şey yapamaz!.

Bir de; Neye layıksak Allah onu verir. Sizce biz 6 Şubat öncesinde çok muhteşem bir ropluluktuk da Allah bize depremle zulüm mü etti haşa!?..

Malatyalılar akıllı ve zekidirler. Malatya’nın dışında Türkiye'de bir numarayız. Buraya gelince dedikodu üretiyoruz!. Durun hele, mezardakilerin toprağı kurumadı henüz!. Biraz silkelenin ve üzerinizdeki vesveseyi atın!.

22 yıldır yaptığınız hataysa, bu Pazar da aynı hatayı yapın gitsin...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"