dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2439.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64848.7$

ŞAMPİYONUN ADINI, MALATYA KOYACAK

11 Mayıs 2021, Salı 20:33

 

 

 

 

  • Kaplanlar, ligde kalmayı garantiledi mi?
  • Şampiyonu, neden Yeni Malatyaspor belirleyecek?
  • İrfan Buz, ilk 11'de kimleri tercih etti?
  • İyileşen Faslı sağ bek yedek soyundu
  • Adem Büyük, bu sezon kaçıncı golünü attı?
  • Umut Bulut, kariyer rekorunu kaç maça çıkardı?
  • İkinci yarı kaç dakika geç başladı?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 A_74

Helenex Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 41'inci haftasında ağırladığı Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı ve ligde kalmayı garantiledi. Sahasında en son, 28'nci haftada Beşiktaş'a 1-0 kaybeden, ardından oynadığı 5 karşılaşmada 3 beraberlik ve 2 galibiyet alan Kaplanlar, geriye düşse de yılmadı. Soyunma odasına Diouf'un golüyle 1-0 geride giden; ama kaptan Adem Büyük ile bir puana uzanan Sarı-Siyah-Kırmızılılar 45 puanla, 14'üncü sırada...

B_64

LİGİN EN ÖNEMLİ MAÇI

Malatya temsilcisi, 2020-21 sezonunu, 15 Mayıs Cumartesi günü, Galatasaray deplasmanında tamamlayacak. 81'er puanda olan lider Beşiktaş, İzmir'de Göztepe'yi; ikinci Galatasaray ise İstanbul'da Yeni Malatya'yı mağlup ederse, şampiyonu gol averajı belirleyecek. Mevcutta Kartal +44, Aslan +42 averajda. Aralarındaki müsabakalarda puan (3) ve gol eşitliği (3) olan iki takımın gol averajları da eşit olursa daha fazla gol atan şampiyonluk kupasını havaya kaldıracak. Bu ihtimal ise -Beşiktaş 87, Galatasaray 77- biraz daha karışık görünüyor. Beşiktaş ve Galatasaray'ın mağlubiyetleri halinde 79 puanda bulunan Fenerbahçe, Kayseri'de kazanırsa mutlu sona ulaşacak. Haliyle, kendi açısından ununu eleyip eleğini asan Kaplanlar, Süper Lig'de en kritik iki takımdan biri...

C_44

CHEBAKE DÖNDÜ; AMA YEDEK SOYUNDU

Malatya'daki, 1-1'lik Kayserispor beraberliğinde sakatlanan Issam Chebake, 69'uncu dakikada yerini Brezilyalı Wallace'a bırakmıştı. Sağ uyluk iç adalesinde zorlanma ve ödem tespit edilen Faslı sağ bek, Rize'de forma giyememişti. Sahalardan 7-10 gün uzak kalması öngörülen Chebake, beklenenden kısa sürede iyileşti ve döndü. Tecrübeli oyuncu, yedek soyundu.

D_16

İLK 11'DE DEĞİŞİKLİK YOK

Teknik direktör İrfan Buz, Çaykur Rizespor zaferini getiren 11'de yer alan futbolcularının tümüne, Hatayspor önünde de şans tanıdı.

E_7

ALIŞILAGELMİŞ SAHA DİZİLİŞİ

4-4-2 oyun sisteminde kaleye Ertaç Özbir geçti. Geri dörtlüde sağdan sola; Semih Kaya, Brezilyalı Wallace, Zimbabweli Teenage Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez vardı. Onların önünde, Zeki Yavru ile İskoç Stevie Mallan boy gösterdi. Hücum hattının diğer oyuncuları; sağda Mustafa Eskihellaç, solda Fildişi Sahilili MorykeFofana oldu. Ganalı Benjamin Tetteh ile kaptan Adem Büyük santrfordaydı.

H_4

KARŞILIKLI TOP KAYIPLARI...

Halil Umut Meler'in düdük çaldığı maçın başlarında Yeni Malatyaspor, kısa paslarla rakip alana yerleşti. Karşılıklı top kayıpları yapan iki takım da oyun kurmakta zorlandı. 7'de Akintola topu ağlara yolladı; ama ofsaytta olduğu için gol, geçerli sayılmadı. 11'de, kendi yarı alanında hızlı çıkan Kaplanlarda, Mustafa'nın sağ kanattan içeriye gönderdiği top kafayla indirildi, Mallan'ın seken topta şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

J

ANLAMSIZ SARI KARTLAR...

İlk 15 dakika geride kalırken tempo düştü. Uzun toplarla defans arkasına sarkarak pozisyon üretme gayretindeki iki taraf da,oyunu ön alanda kurma düşüncesindeydi. 25'te Adem, sert gelen ve iyi kontrol edemediği topu kaybetmemek için kayarak rakibine yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart gördü. 27'de hava topuna ayakla çıkmak isteyen Tetteh de aynı yaptırıma uğradı.

M_3

SEMİH VE WALLACE, SAVUNAMADI

Üçte birlik zaman dilimi geçilirken, Malatyaspor geriden oyun kurma uğraşındaydı. 35'te, Semih'in ortasında altı pasta Tetteh topu kontrol etti; fakat Hataysporlular Ganalı yıldıza şut şansı vermedi. Oyun sürekli durunca ritim de kayboldu. 44'te Akintola sağdan, havadan kesti. Semih ve Wallace'ın arasında çok rahat yükselen Senegalli Mame Biram Diouf, kafasını çalıştırdı: 0-1.

N_1

İKİNCİ YARI GEÇ BAŞLADI

İlk yarının istatistikleri şaşırtıcıydı. Topla oynama yüzdesi 60'a 40, toplam şut 4'e 7, isabetli şut 0'a 2, başarılı paslar 221'e 132, pas başarı yüzdesi 87'ye 84, korner 0'a 4, orta 2-5/6-19, faul 5'e 6, ofsayt 0'a 1 olarak kayıtlara geçti. İkinci devre, yaklaşık 7-8 dakika geç başladı. Mustafa da Chebake ile değişti.

O_1

ADEM'DEN KARİYER REKORU

55'te Mallan'ın uzaktan sert şutunda, Faslı file bekçisi Munir topu kornere tokatladı. Ev sahibi bu bölümde oyunu rakip alana yığdı. 63'te Adem, son dönemin formda isimlerden Hadebe'nin asistinde ceza sahasında topla buluştu. Soluna çekerek iki Hataysporluyu müthiş ekarte etti. Yakın köşeye yerden şık bir vuruşla eşitliği getirdi: 1-1. Bu sezon 19 gole doğrudan katkı sunan Adem (16 gol &3 asist), kariyerinin de en yüksek sayısına ulaştı.

P

POZİSYONLAR GOL GETİRMEDİ

Zaman aktıkça Ömer Erdoğan'ın öğrencileri, Yeni Malatyaspor sahasına yerleşti; ancak atağı İrfan Buz'un talebeleri geliştirdi. 71'te Mallan sağ kanattaki boşluğu görüp topu Chebake'e aktardı. Faslı futbolcunun vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı. Fofana, Ahmed Ildız'a; Tetteh de Kubilay Kanatsızkuş'a görevi 74'te devretti. Kubilay'ın oyuna girer girmez sol çaprazdan şutunda Munir topu son anda kornere çeldi. 78'de Semih müsait durumda sıçradı; ancak iyi bir kafa vuruşu gelmedi.

R

UMUT BULUT'TAN YENİ REKOR

81'de çıkarken Umut Bulut'a “Başarı” dileyen Adem haklı olarak gururluydu.“Süper Lig tarihinde en fazla forma giyen oyuncu” unvanına sahip olan Umut da rekorunu 516 maça çıkardı. 90'da Mallan, Bülent Cevahir'in elini sıktı. Sonlarda oyun, orta alana yığıldı.

K_3

ŞOKE EDEN İSTATİSTİK

İlk golü yemede, 13 maç ile Süper Lig'in zirvesinde yer alan Yeni Malatyaspor, bu mücadelelerin 9'undan puan çıkarmasını bildi: (2G 7B). Diğer yandan, Malatya'daki son dört Süper Lig sınavında hanesine 8 puan yazdıran Kaplanlar (2G 2B), daha önceki 10 karşılaşmada 7 puan toplayabilmişti: (1G 4B 5M)...

 T