dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2439.3
  • BIST
    9996.93
  • BTC
    62598.2$

Seçim ve İstanbul'da El Değiştirecek İki İlçe...

26 Mart 2024, Salı 07:44
Seçim ve İstanbul'da El Değiştirecek İki İlçe...

Bu seçimin farklı olacağı çok aşikârdır. İktidar ve muhalefetin birbirlerinin kalelerine göz diktiği bir seçim süreci geçiriyoruz. Ak Parti'nin CHP'den alacağı, CHP'nin de Ak Parti'den almak istediği, arada Yeniden Refah Partisi'nin, ben de varım, deyip alacağı belediyeler vardır.

İktidarların kalesi Malatya'da bile bugün hiç bir şey kesin değildir. Bir kırgınlık ve bir tedirginlik var. Hummalı bir yarış devam ederken, hâlâ kimse seçim zaferinin hazırlığını yapamıyor. Ama Malatyalı işini bilir. Seçim gününe kadar konuşur, sitem eder, dâva eder, iddia eder, seçim sabahı gider (güce) iktidar partisine oyunu verir, sonra da dönüp akşam sonuçları seyreder!..

İstanbul'da da durum farklı değildir. İstanbul'dan bakınca tüm Türkiye'yi görecek vizyona sahip bir başkana ihtiyaç vardır. Ak Parti bu seçimde mükemmel üstü bir aday çıkarmıştır. Murat KURUM Türkiye'de kendisini ispat etmiş, gönüllere girmiş biridir. Zira büyük şehirlerde sandıktan önce gönülleri kazanmak gerekir. 

Öbür taraftan oylarını yükselten Yeniden Refah Partisi var. Azımsanmayacak Kürt oylarını alan bir DEM var. Her ikisi de Ak Parti için dezavantajdır.
Ama beklentiler doğrultusunda Yeniden Refah Partisi bir açıklama yapar, bu seçimde sadece İstanbul'da Cumhur ittifakı Adayı Sayın Murat KURUM'u destekliyoruz derse, tarihe geçer!. Kim bilir, belki Selahattin DEMİRTAŞ da bir açıklama yaparak seçmenine farklı telkinlerde bulunabilir!..

Seçim bıçak sırtında giderken bazı sorumluluk sahipleri gekeni yapmalılar. DEM'im de Kürtleri CHP'nin kucağına bırakmayacağını düşünüyorum. Çünkü Kürtler bu ülkede CHP ideolojisine en uzak halktır. Birilerinin bu halkı ideolojileri uğruna CHP'YE kurban etmemesi gerekir. 

CHP son beş yılda İstanbul'u haddinden fazla kirletip sahipsiz bıraktı. Ak Partinin geçmişte yaptığını bile koruyamadı. Bunu İstanbul'da yaşayan herkes ayan beyan görmektedir. Bu nedenle Millet, Sayın Ekrem İMAMOĞLU'NUN yaptıklarına bakarsa Ak Partiye oyunu verecektir. Ak Partinin son zamanlardaki yanlış politikalarına bakarsa da CHP'YE oyunu verecektir. Ama Ak Parti bir adım daha önde...

Ancak Ak Partiyi İstanbul'da büyütecek ilçe adayları da çok önemlidir.
Bu manada İstanbul'da CHP'DEN oy alacak, hatta iki ilçe Belediyesini alacak iki isim öne çıkıyor. 
Biri Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz YENİAY, diğeri ise, Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin KARAKAYA'DIR.

Sayın Aziz YENİAY Malatyalı hemşehrimiz olup, iyi bir belediyeci ve önemli bir siyasetçidir. Siyaseti bıraktığı 2014'te Küçükçekmece'de  Ak Parti 2019 seçimlerinde Belediyeyi CHP'YE kaptırdı. Bugün aynı yerde kaleyi yeniden fethetmek için Aziz YENİAY aday gösterildi. Çünkü burayı CHP'den alabilecek tek aday Sayın Aziz YENİAY'dır.

Yine İstanbul'da CHP'nin yıllardır kalesi olan KARTAL'da Ak Parti öyle bir aday gösterdi ki, O alır, başkası alamaz diyerek, Sayın Hüseyin KARAKAYA'YA görev tevdi edildi.

Sayın Hüseyin KARAKAYA siyaset üstü harikulade bir insandır. Kartal Belediyesine üç gömlek büyük gelir. Tecrübe ve birikim sahibi, ilkeli, kararlı, adil, dürüst, mütevazi, bunca yıllık belediyecilik hayatında adı en ufak bir yolsuzluğa ve usulsüzlüğe karışmamış, karakterli, samimi, halk aşığı, hizmet sevdalısı biridir.

Kartal halkı akıllı ve zekidir. Maslahatını, hele hele dünyalık menfaatini iyi bilir. Yıllardır CHP'nin kalesi olan Kartal, bugün umduğunu Ak Parti adayında arıyor. Hüseyin KARAKAYA'yı kendisine ve Kartal'ın menfaatine daha yakın görüyor ve tercihini ondan yana yapacaklardır.

Çünkü Kartal, demografik yapısı itibariyle Türkiye'nin her ilinin nüfusunu barındıran bir ilçedir. Hüseyin bey de buranın mozaiğidir. Kürdü Türkü, alevisi sünnisi, her kesimin oy vereceği ortak bir değerdir. Erzurumlu olması hasebiyle de doğu halkının kahar ekseriyetinin oylarını alacaktır. Hüseyin bey, Partiyi ve ideolojiyi değil, insanı ön planda tutan yapısıyla adeta Kartal'a biçilmiş kaftandır. 

Kültürlü, belediyeci, beş dil bilen, sahilde gezen her ırktan insanla konuşup anlaşabilecek candan bir İstanbul beyefendisidir. Kartal halkı, onu Başkan seçtikten sonra asıl özlemini çektikleri Başkan özelliklerinin hepsini onda göreceklerdir. 

Zaten Hüseyin beyi görüp sevmemek, cv'sine bakıp oy vermemek mümkün değildir. Ayrıca bölgeye çok emeği geçmiş, halkın yakın tanıdığı, kırk yıldır Kartal'da yaşayan, Kartal'ı karış karış bilen, ev ev tanıyan halktan biridir. Seçildiğinde de mütevaziliğinden hiç bir şey kaybetmeden, kapısı millete açık bir belediye başkanı olacağını herkes görecektir. 
Kartal için hayali güzel, muhteşem projelerini bir çok ulusal kanalda anlatırken aslında nasıl bir belediye başkanı olacağının da sinyalini veriyordu. Bir ilçenin Başkan Adayı iken, sanki bir Büyükşehir adayı gibi, hemen uygulamaya koyacağı nice projeler hazırlamış, çalışıyor ve halkın içinde dolaşıyor.

Siyasette kimseye kefil olunmaz!. Ama insan birine kefil olacaksa, Sayın Hüseyin KARAKAYA'ya kefil olur.
Kartal da bu seçimde değişim deyip, kaleyi teslim etmeye hazırlanıyor. Tabi böylesi üst düzey insanlığı olan, bilgili ve birikimli, ehliyet ve liyakat sahibi kendinden birini görünce kaleyi de teslim eder, Kartal'ı da!..

"Sağlam Adam" Murat KURUM ile önce kadim şehir İstanbul, sonra Kartal ve Küçükçekmece'de hayalleri gerçekleştirecek, umutlara ışık olacak yeni şehreminleri tebrik ediyor, şimdiden beş yıllık hizmetlerinde başarılar diliyorum...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"