dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2433.2
  • BIST
    10052.14
  • BTC
    62722.07$

Seni Anıyoruz, Seni Arıyoruz Ey Gönüller Sultanı!..

26 Eylül 2023, Salı 14:45
Seni Anıyoruz, Seni Arıyoruz Ey Gönüller Sultanı!..

Bize bıraktığın emanetin Kuran ve sahih sünnetin aramızda.
Sıdk ile kabullendik, son ve hak peygambersin. 
Allah'a ve Sana şehadet ile iman ettik. Allah, melekleri ve kainat şahittir buna.
Sen Allah'ın Resulüsün, bize gönderilen elçisin. Sana tabii olmakla; ancak Allah'a iman etmiş oluruz. Sen olmasaydın Allah'ı nasıl bilip iman edecektik!.

Seni bize rahmet olarak gönderdi Allah. Yol göstericisin, hidayete götüren, kurtuluşa erdirensin. En sadık rehbersin. 

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!..
Karanlığın ortasına doğan güneşsin. Cehaleti ortadan kaldıran muallimsin. Kalplerimizi hidayete erdiren nur, önümüzü aydınlatan ışıksın. Rehberimiz, hidayet vesilemiz, önderimiz, paygamberimizsin. 
Ahir zaman ümmetinin sahibi, ana babamızdan daha yakın, onlardan daha şefkatli, daha merhametli, ümmetine çok düşkünsün.

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!..
Gel desem zaten buradasın!. Aramızdasın, evimizdesin, kalbimizdesin, senin sünnetini yaşıyoruz. Seninle müslüman, seninle müminiz. 

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!..
Sen olmasaydın kız çocukları diri diri toprağa gömülmeye devam edecekti. Sen olmasaydın kabile savaşları, kan davaları durmayacaktı. Sen olmasaydın kadına hakkı verilmeyecekti. Sen olmasaydın ağaca, taşa, toprağa, puta tapmaya devam edilecekti. İnsanlar köle pazarlarında satılacak, faiz, içki, zina, zulüm ve şirk devam edecekti. 

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!.
Sen geldin, seninle birlikte alametlerin geldi. Kisra'nın sarayı sarsıldı ve on dört burcu devrildi, Sava gölü kurudu, Fars mecusilerinin ibadet ettikleri ve bin yıldan beri sönmeyen ateşi söndü. Mekke'den Şam'ın saraylarına kadar aydınlatan bir nur çıktı. Çünkü sen geldin dünyaya Ya Resulallah!.

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!.
Seninle şeref bulduk. Seninle emniyette olduk. Seninle güçlendik, seninle yeryüzüne dağıldık. Getirdiğin din ile devletler ve imparatorluklar kurduk. Adın bütün dünyaya yayıldı. Sana tabi olmayan dahi saygı gösterdi. Gök yüzünde olduğu gibi yeryüzünde de en saygın Sen oldun. Çünkü Sen Muhammed'ül Eminsin.

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!.
Hayatımızı Seninle düzene koyduk. Yaptığın ve emrettiğin gibi ibadet yaptık. Emirlerine uyduk, yasaklarından kaçındık. Sana tabii olduk. Çünkü Allah Kuran'da bizden bunu istedi. Açıkladığın gibi Kuran'ı anladık, keyfimize göre yorumlamadık. Seninle Allah'ın arasını ayırmak isteyenlerden uzak durduk. Sana dost olana dost, düşman olana da düşman olduk. Sevdiğini ve sevin dediğini sevdik. İns ve cin şeytanlarından uzaklaşıp Seni tek rehber edindik. 

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!.
Dünyaya teşrifinin yıldönümü vesilesiyle seni ve getirdiğin Kuranı tanıtmaya, yaşatmaya, tebliğ etmeye, dini mübini bidat ve hurafelerden arındırmaya çalışıyoruz. Senin doğum gününü Yahudi ve Hristiyanların yaptığı gibi kutlamıyoruz. Sen zaten kutlusun, mübareksin, Allah'ın elçisi ve peygamberisin. Sen bizi kutlu eyledin, şeref verdin, Seninle onurlandık, Seninle şereflendik. Sadece sana tabii olduğumuzu, Sana sevgimizi, Sana bağlılığımızı ifade ediyor, bu vesileyle seni anlatıyoruz. 

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!.
Sen olmasaydın insanlık karanlıkta kalırdı. Bizler ve bizden öncekiler sadece cehenneme odun olurduk. 
Yüce Allah, Seni rehber edinen ümmetten eylesin, getirdiğin nizamı devlete hakim kılsın. 
Seninle yeniden doğduk, hayat bulduk, insan ve eşrefi mahlukat olduk. Rabbim Seni anan, Seni arayan, Sana tabi olanlardan eylesin.

Seni anıyoruz, Seni arıyoruz ey gönüller sultanı!.
Seni yazmakla bir şeyi arttıramayacağımı biliyorum. Sana şeref katamam, bilakis seni yazmakla ve anmakla ben şeref bulur, ihya olurum. 

Ey Rabbimiz!
Sen Resulullah'ı bize şefaatçi eyle. Ahirette Liva'ul-hamd sancağının altında eyle. Havz-ı Kevser'in başında Resulullah'ın elinden kana kana içmeyi cümlemize nasib eyle...

AMİN

Fi Emanillah… 

Ebuzer AYDIN 

“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”