dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63020.213$

SİLAH RUHSATLARI NEDEN İNCELENMİYOR? 

24 Temmuz 2017, Pazartesi 05:41

Hainlerin 15 Temmuz'daki kalkışması ardından yürütülen bir çok soruşturma ve yargılama var. Devletin içine sızmış, hemen her kademesine girmiş FETÖ'cüler birer birer hakim karşısına çıkarılıyor. Devletin içine yuvalanmış bu şer güçlerin 15 Temmuz öncesi attığı her adım irdelenirken, verilen silah ruhsatlarının da incelenmesi gerekmez mi? Özellikle 15 Temmuz kalkışmasında pilot bölge seçilen Malatya'da kaç kişiye silah ruhsat verilmiş. Kaç kişi şu anda devlet memurluğundan uzaklaştırlmış ve bu uzaklaştırılanların içinde ruhsat verme yetkisi bulunan kişiler kimler?. Bunların birer birer ayıklanması yeniden gözden geçirilmesi gerekmez mi? Silah ruhsat servisinde 15 Temmuz 2016 öncesi bir hareketlenme var mı? Bu sorunun sorulması rötar yemiş olsa bile cevabı ivedilik arz etmektedir. Özellikle kamu personeli olup, 15 Temmuz öncesi bu ruhsatlara talip olanlar iyi incelenmeli.  

 

VALİ TOPRAK'IN PAYLAŞIMLARI… 

Malatyamızın eski valisi Mustafa Toprak'ı sosyal medya aracılığıyla takip ediyorum. Bu aralar merkeze çekilen Valimizin vakti bol anlaşılan. Sürekli twitter hesabından bir şeyler paylaşıyor. Paylaşımlarının ağırlıklı bir kısmını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın “r-tiwitleri” oluşturuyor. Gazetemizde;”Güle güle sayın Toprak” derken; Malatya'da çok yorulduğunu ve bundan sonra istirahat etmesini ve ahir ömrünü de tebessümle(!) geçirmesini temenni etmiştik. 

 

“VALİ TOPRAK'I BİZ GÖNDERDİK” 

Bu aralar Malatya'yı parsellediğine inanan bir neo-paralel cemaat türedi. “Mustafa Toprak'ın gitmesinde etkin rol oynadık” diye sağda solda reklam yapmaya başladılar bile... Bu algı operasyonunu yürüten neo-paralel cemaati zor günler bekliyor kanaatindeyim. 

 

ÇALIK'IN GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINDA KALMASINDAKİ SEBEP NEDİR? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili sayın Öznur Çalık'ın Genel Başkan Yardımcılığı görevinde devam etmesi iki şekilde yorumlanabilir:  

1-)AK Parti Malatya İl Teşkilatını tanzim etmek için bu dönem görevlendirildi.  

2-)Malatya'da etkin olmaya başlayan neo-paralel yapıyla mücadelede öncü kuvvet olması bekleniyor.  

(İlgilisine not: Sayın Öznur Çalık'ın neden bu görevde kaldığıyla ilgili herhangi bir sorunum yok. Ancak bu görevde kalmasıyla ilgili kulağıma gelen iki sebebi aktarmaya çalıştım.) 

FAZLA YÜREK YEMİŞLER!.. 

Geçenlerde Malatya Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekimine birileri “Şahince” bir operasyon yapmak istemiş. Ama muvaffak olamamışlar. Bu iddiadan haberdar olan var mı? Eğer iddia doğruysa bu şu şekilde tabir edilir: Bunlar iyi yürek yemişler… 

 

HİZMETLERİN ÖNÜ AÇILIR İNŞALLAH… 

Malatya'da Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'nin kabinede kalması Malatyalılar arasında sevinçle karşılandı. Sayın Bakanımızın kabinede kalması; sinerji ruhlu oluşunda, Malatya'yı ihmal etmemesinden, referandum çalışmalarında aktif rol oynamasından ve kabinedeki diğer görev arkadaşları ile uyumlu bir şekilde çalışmasından kaynakladı. 

Bülent Tüfenkci'nin Bakanlığı ile; 

-Kuzey çevre yolunun biteceğine 

-Kubbe Dağına tünel açılacağına 

-Kale ilçemize merkez yapılacağına 

-Ürüsnü barajının ivedilik kazanacağına 

-Kayısının değerini bulacağına 

-Yeni Malatyaspor'un süper ligde kalıcı olacağına 

Kısacası Malatya'lıların yüzünün güleceğine kaniyim... 

 

ERKOÇ, İŞİNİ BİLİYOR 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç istemeyi iyi bilen bir kişi. Sayın Bakanımızın kabinede kalmasından dolayı kendisini tebrik edenlerden numunelik de olsa, yöresel veya organik hediyeler istemeyi İhmal etmiyor. Öyleki an itibarı ile; Sayın Bakanın görevde kalması en çok ona yaradı. Başkanlıktaki devamlılığını istemekteki mussır sır bu olsa gerek 

KAHROLSUN İSRAİL DİYEREK ÜMMETİN GAZINI ALIYORLAR

Düşünün korku rolünde oynayan bir sanatçı; izleyenlerini ne kadar korkutmuşsa kendisini o kadar başarılı bulur. Keza komedyen bir sanatçı ise başarı etüdünü güldürerek ölçer. Binaenaleyh siyonist İsrail Müslümanları tahrik etmek için mukaddes beldelerimize ve Müslüman kardeşlerimize saldırırken kendince başarı sınamasını sokaklara çıkarak "Kahrolsun İsrail" diyenlere bakarak yapıyordur. Nemi yapmak lazım? Arkadaşlarımdan birisi şu cümleleriyle duygularıma güzel tercümanlık yapmış:"Hatay - Kudüs arası sadece 550 km. 10 bin aslan oraya doğru 5 saat yürüse, İsrail'in eli ayağı dolaşır..Ama kahrolsun İsrail demek varken ne gerek var dimi buna!



BİR CENAZE, BİR DÜĞÜN 

Daha önceleri FETÖ'cülerin kumpasına maruz kalan Malatya'nın mümtaz insanı benim de yakinen tanıdığım ve sevdiğim Mehmet Çolak'ın babası hakkın rahmetine kavuşmuştu. Ziyaret ederek taziyelerimi ilettim. Allah merhuma rahmet geride kalanlara sabr-ı cemil ihsan etsin. 

 

A HBR Yurt Haber Müdürü; ulusal medyada medar-ı iftiharımız arkadaşım Kerim Ulak'ın oğulları Enver Can ve Semih Kerem'in  sünnet törenine katılmak üzere Malatya'ya geldim. Keyifli bir düğündü… Cenab-ı Hakk, anne ve babasına mürüvvetlerini de gösterir inşallah.