dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2454.8
  • BIST
    9879.15
  • BTC
    64171.57$

Siz var ya çok 'Hayır'lısınız(!)

20 Şubat 2017, Pazartesi 06:03

Bu işte bir uyanıklık var!

Türkiye, referanduma kilitlendi. Malatya da geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı. Yatırım bedeli 1,2 milyar liraya varan toplu açılışların ev sahipliğini üstlenen Yeni Belediye Meydanı doldu taştı. Belki de Sayın Erdoğan'ın Malatya'daki en haşmetli mitingiydi...

 Malatya size değil, Cumhur'un Başkanı'na koştu

Erdoğan'ın konuşmasının başındaki 'Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönüller coşturur ayla güneşin' sözü, alandaki on binlerce vatandaşı coşturdu. Kimse bu denlisini beklemiyordu desek yeri. Hal böyle olunca; "Neden bu kadar kalabalıktı?" sorusu ortaya çıktı. Kimse bu izdihamın, kendi hüneri olduğunu zannetmesin. Sözüm özellikle de oportünistlere...

Siz var ya çok 'Hayır'lısınız(!)

Bir soru, bir cevap...

Soru: Eğer yerel seçim olsaydı ve AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır gösterilseydi; bu kadar kalabalık olur muydu?

Cevap:HAYIR

Soru: Eğer genel seçim olsaydı ve AK Parti'nin milletvekili adayları mevcut vekiller gösterilseydi; bu kadar kalabalık olur muydu?

Cevap: HAYIR

Soru: Bu kadar kalabalık; 'Cumhur'un Başkanı, Reis için miydi?

Cevap:EVET 

 

Kızım sana söylüyorum; gelinim sen anla!

Cumhurbaşkanı'nın mesajları hayli dikkat çekiciydi. Bunlardan biri de Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'ye yönelikti. “Bülent kardeşimizin Malatya'da, 16 Nisan'da tarihi bir 'Evet' oranının çıkması için sizlerle beraber, geceli gündüzlü çalıştığına ve çalışacağına inanıyorum.” açıklaması manidardı. 

 

Bu sözden evvel, ülkemizin gümrüklerinin ve ticaretinin, Bülent Tüfenkçi'ye emanet edildiğini vurgulaması, objektiflere yansıdığı kadarıyla Sayın Bakanı hayli heyecanlandırmıştı… 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezkûr cümleleriyle bir nevi 'hazf' yaptı... Dolaylı anlatmak istediklerini 4 ana başlıkta derlemek mümkün. 

 

Erdoğan diyor ki:

1- Kimse kendisini, Malatya'nın sahibi sanmasın. Gümrük ve Ticaret gibi Malatya'yı da Bülent Tüfenkçi'ye emanet ettim. Ey Ak Parti Malatya il teşkilatı; oraya-şuraya değil, bana yani iki dudağım arasına bakın ve Bülent Tüfenkçi'nin öncülüğünde referanduma çalışın…

2- Ey Battalgazi'nin evladı olan Malatyalılar, bu topluluk için sarf ettiğiniz gayretten dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı'm Bülent Tüfenkçi'nin şahsında hepinize teşekkür ederim.

3- Siz Malatyalılar, bana ve Ak Parti'ye çok destek oldunuz. Ben de bunun karşılığı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı bu toprakların evladı Bülent Tüfenkçi'ye verdim. Bundan sonrası Bülent kardeşimizin çabasına ve gayretine kalmış.

4- Ey Bülent Tüfenkçi; sana bu kritik dönemde ülkenin gümrük ve ticaretini emanet ettim. Referandumda ise Malatya il teşkilatının kaptanlığını teslim ediyorum. 7/24 çalış ve memnuniyet duyulacak bir 'Evet' oranıyla karşıma çık...

 

Fırsatları en iyi değerlendiren vekil...

 "Malatya'da fırsatları en iyi değerlendiren vekil kim?" sorusuna verilecek en ideal cevap; şüphesiz ki 'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık' olur.

 

*Cumhurbaşkanı Erdoğan ile halkı, her gittiği yerde telefonla görüştüren vekil Öznur Çalık.

 

*Malatya hakkındaki bütün projeleri (!) ve yatırımları (!) bize bildiren vekil Öznur Çalık.

 

*Herhangi bir bakan veya üst düzey bir bürokrat geldiğinde vitrinde olan vekil Öznur Çalık.

 

*Malatya ziyaretinde şehit ailelerini Reis ile bir araya getiren; Türkiye gündemine oturan 'Evet'çi Alevileri Cumhurbaşkanı ile görüştüren yine Öznur Çalık.

 

Diğer milletvekillerine tavsiyem; adınızın 'Öznur Çalık'ın çakması' olarak çıkmasını istemiyorsanız, kendinize yıldızınızı parlatacak başka alanlar bulun…

 

Malatya'da tuz kokmuş(mu?)

 

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı ByLock'u kullananlara yönelik operasyonlar devam ediyor. Malatya Darende Kaymakamı Ali Türk de öğretmen eşiyle birlikte gözaltına alındı. 

 

Geçtiğimiz günlerde ise Malatya'da TEM Şube Müdürü iken Ankara'ya atanan H.Y. hakkında ByLock iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Hadi diyelim; H.Y.'nin adına kayıtlı telefonu yakını kullanıyormuş (!), ondan dolayı masum(muş). Peki; Darende Kaymakamı'na ne diyeceğiz? Acaba Darende'de FETÖ'cü diye kaç kişi hakkında işlem yapıldı? Eğer Ali Türk FETÖ'cü ise açığa aldığı veya ihraç ettiği kişilerin FETÖ'cü olduğuna ihtimal veriyor musunuz?

 

FETÖ'cüler mitingte; sizi gidi kriptolar!...

 

FETÖ'cüler, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kabuk değiştirdi ve kripto moduna geçti. FETÖ ile iltisakı olan, kendini bulunduğu kurum ve kuruluşlarda gizleyen ne kadar kişi varsa; hepsi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitinginde selfie yapıp fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyordu. Çünkü kendisini FETÖ'den soyutlamanın en makul yolu, bu olsa gerek!...

 

Daha fazla suyunu çıkarmayın!

 

Malatya'daki su sorunu malumunuz. Söylentiler epey ses getirecek ölçüde. İddiaya göre; Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (MASKİ) Kayserililer ve Malatyalılar diye iki gruptan bahsediliyor. Problemin kaynağı ise karşılıklı kurulan tuzaklar.

 

Çözümün merkezindeki kişi elbette Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır. Ancak o cephedeki itiraflar çok şaşırtıcı. Şehrin sağlıklı bir içme suyu şebekesi olmadığını gördüklerini belirten Çakır, üst üste yer alan birçok borunun, alttakilere takviyesini anlatıyor. Kayıp ve kaçak oranının, yüzde 70'leri bulduğu bilgisini de veriyor. "Çöşnük'teki arızayı onarmak için Gündüzbey'de suyu kesmek zorunda kalıyorsunuz." diyor.

 

İyi de Başkanım; siz iki dönemdir görevdesiniz. Hem her gün çarşaf çarşaf MASKİ'nin başarı haberleri çıkıyor? Ne yani siz de, "Dün dündür. Bugün bugündür.” diyenlerden misiniz?

 

Bir sonraki hasbihal köşesinde buluşmak üzere...

Fiemanillah