dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9983.85
  • BTC
    62277.7$

Söz Sami ER'den dışarı!..

20 Ocak 2024, Cumartesi 21:01
Söz Sami ER'den dışarı!..

Yazacaklarımın Sayın Sami ER ile asla ilgisi yoktur. Sami ER dostum, arkadaşım, ağabeyim, ismi marka, kalitesi tartışılmaz, dürüst, ahlaklı, imanlı, belediyeci, ehliyetli,  liyakatli biridir. 

Temel sorun burada başlıyor. Böyle birisinin, depremde yıkılmış bir şehirde, iktidarın kalesi konumunda olan Malatya'da,  iktidar partisinin adayı olarak bu şekilde karşılanması tam bir fiyaskodur. 

Bugün önceden tahmin edilseydi yapılmasına gerek yoktur diyecekti birçoğu. Ama kendilerini dev aynasında gören, bu şehri tapulu malları sanan, ileri zekalılardan ancak bu kadar beklenirdi!.

Bu tür karşılama ve tanıtım halk için yapılır. Bugüne kadar böyle geldi. Bugün böyle devam etmedi.
Bugünkü karşılamada iki sınıf insan vardı;
Biri, Sami Bey’in uzaktan yakından gelen dost ve arkadaşları, samimi ve kendisini destekleyenler. Diğeri, geçmiş süreçte nemalanamamış, maması kesik, yeni süreçte bana ne düşer, pastadan ne pay alırım, hangi koltuğu kaparım hesabını yapan, kuyruk acısı olan, son beş yıldır rafa kaldırılmış olanlar. Allah için karşılamaya gelmiş, samimi az bir gurubu tenzih ederim.

Gel de bunlarla yola devam et!.
Beş yıl önce Sayın Selahattin GÜRKAN'ın karşılamasını hatırlıyor musunuz!? Arada ne kadar fark var görebiliyor musunuz!?. Ak ile kara kadar açık, dağ ile tepe kadar büyük fark var!. Nerede o heyecan!?. Nerede o kalabalık!?. Nerede o insan seli!?.

Sorunun nerede olduğunu herkes biliyor. Görünen köy kılavuz istemez!. Birilerinin kral çıplak demesine gerek yoktur. Bu teşkilatlarla olmayacağını sandıkta görecekler!. Millet sadece bir kere sarı kartı gösterdiği gün her şey daha net olacaktır.

22 yıldır iktidarda olan, dört dönemdir Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten iktidar partisinin teşkilatları Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının tanıtımında salona bin kişiyi getiremiyorsa, sonra dönüp Belediye  MORMAŞ fabrikasının kapısını kilitleyip çalışanlarını salona getiriyorsa, salon yine de boş kalıyorsa, kürsüye çıkanlar boş tribünlere konuşuyorsa, bu teşkilatın varlığı yokluğundan beterdir!..

Böyle bir tanıtıma ne gerek!?.
Malatya enkaz altında, şehir sıkıntılarla boğuşurken böyle bir süreçte konvoy yaparak karşılamaya da, salonlarda böyle cılız aday tanıtımı yapmaya da gerek yoktur açıklaması, bütün açıkları kapatır, milletin de yüzünü güldürürdü. Millet helal olsun, bizi düşünenler geliyor, koltukları düşünenler değil derdi. Ama bu işin vizyon sahiplerinin aklı bu kadarına yetiyor demekten başka da bize bir şey düşmüyor!. 

Beş yıldır Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Sayın Selahattin GÜRKAN'I bile salona getirememiş bir teşkilat var karşımızda. 
Yıllardır Malatya basını hep yazar; Malatya’nın mozaiği, her kesimden oy alabilen tek kişi Malatya'da Selahattin GÜRKAN'dır. Peki bu başkan neden aday toplantısına getirilmedi!?. Bu kadar oy potansiyeli olan birisi, tarafsız kalıp Ak Parti adayını desteklemezse, partiye zarar verebilir mi!?. Karşılarında dursa kaybettirir mi bilmem, ama iktidar kesinlikle oy kaybına uğrar. İleride ne olacağı, dengelerin nasıl oluşacağı belli olmadığından bazı şeyleri de zamana bırakmak gerekir.

İl Başkanı çıkmış Sayın Sami ER’İN CV'sini okuyor!.
Sayın Abdurrahman Babacan çıkmış, lise çağındaki çocuklar gibi konuşuyor!. Ama normal karşıladım, çünkü salona girerken birileri elinden tutmuş, çocuklar gibi salona getirmişti!. Neyin mesajıysa, ya da neyin kafasıysa bu!. 
Sayın İnanç Siraç Hanım konuşuyor, birlik dirlik bütünlük diyor, ama karşısında kimse yok, salon boş. 
Diğer kaçak vekil olmuş biri var ki, bu şehirde sözü olmadığı gibi bugün diyeceği de olmuyor!. Birilerine atıfta bulunarak akıllıca çabucak sahneden iniyordu. Belki de içinden, beni protesto edecek birileri çıkar mı korkusu yaşıyordu!.

Hele Sami Başkanın konuşmasını sormayın!. Ona burada değinmek doğru değildir. Dost meclisinde kendisiyle özel ele alacağımız başlı başına bir konudur.

Her kürsüye çıkan çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız diyordu. Öyleyse eldekini niye kaybediyorsun ey teşkilat diye soran olmuyor!. 

Sonunda en güzel cevabı Malatya’nın Bülent abisi verdi; 
Sayın Bakanı tebrik ediyorum. Harika bir konuşma yaptı. Kürsünün arkasında da durmadı, kâğıda bağlı bir konuşma da yapmadı. Belli ki dertliydi. Bir hatip gibi içini döktü. Kapı kapı dolaşın diyen söz kopyacıları teşkilat mensuplarına, biz zaten 20 yıldır sahadayız, dışardayız diyerek adeta ders verdi.
Derdimiz çok, ama sözü daha fazla uzatmadan Sami ER Başkanıma bırakıyorum dedi ve kürsüden indi. 
Belli ki o da vatandaş gibi dertliydi. Yüz bin kişiye hitap eder gibi konuştu ama karşısında bin kişi getirememiş bir teşkilat vardı. Belli ki o da eski günlerine gitti. İl başkanlığı dönemini, döneminin teşkilat mensuplarını arıyordu. Ama kendisi de biliyordu ki, her biri başka bir yerdeydi artık!.

Bülent Bey hariç bu il teşkilatı ve bazı vekiller son zamanlarda Selahattin GÜRKAN'a öyle bir savaş açtılar ki, "Selahattin GÜRKAN aday olmasın Netanyahu olsun" sözünü halk içerisinde meşhur ettiler!. 
Utanarak yazıyorum bu sözü ama onlar utansın!. Bu sözü bu şehre söyletenler utansın!..
Peki, öyle miydi? Selahattin GÜRKAN bu kadar başarısız ve değersiz miydi!?. İleri ki yazılarımızda yazacağız. Malatya’da "Enkaza düşen gözyaşı çok değerlidir..."

Bugün aday tanıtım toplantısına bin kişi getiremeyenler sandığa bu milleti nasıl getirecekler!?. Sami ER Bey’e nasıl seçim kazandıracaklar merak ediyorum!?.
Sayın Sami ER, ismiyle oy alır, ama bu adamlarla kaybeder. Kendisine karşı on yıldan fazla mücadele etmiş, şimdi karşısında aynı safta oturanlar var!. 

Tanıdığım Sami ER, bugün genel fotoğrafı gördü. Buna göre tozlanmış raflarda son kullanma tarihi geçmiş kişileri yeniden kullanıma sunmayacaktır!. 
Kuyruk acısı olanlara yetki ve konum vermeyecektir!.
Etrafında kuyruk sallayan çapsızları, yetersiz bakiyeleri görüp eleyecek, ehliyet ve liyakat sahiplerini kesinlikle değerlendirecektir!.
Bu şehre yıllardan beri her dönem hizmet etmiş, görev almış, şehri karış karış bilen, sorunu yerinde halleden, koltukta değil sahada görev yapanları taktir edip yeniden görevlendirecektir!.
 
Başkan olduğu zaman bunları yapmadığı takdirde, bunların kendisini bloke edeceğini görecektir.
Bu şehre yeni yüzler lazım. 20 yıldır milletin bıktığı, yine mi dediği, birinin kaynı, diğerinin eniştesi, onun cemaati, bunun adamı herkesten kaçınmalı!.
Bir milyon Malatyalının içinden bu şehre hizmet edecek erler seçmesi lazım. Kendisini general gören kibir abideleri lazım değil. Bugün beş yıldır ortalıkta görünmeyenler, iyot gibi çıktılar ortaya!.

Peki bunları niye yazıyorum!?.
Sayın Sami ER’İN kimlerle yola çıktığını, teşkilatın çapını, yol arkadaşlarındır dediklerinin kapasitelerini, buna göre nasıl hareket etmesi gerektiğini, vatandaşın duygularıyla dile getirdim ki, etrafındakileri bir de halkın gözüyle görsün, NASIL HAREKET ETMESİ GEREKTİĞİNE DAHA DİKKAT ETSİN!..

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"