dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2439.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64425.1$

TASARRUF, BÖYLE YAPILIR!..

21 Ekim 2019, Pazartesi 06:37

 

(SESLİ MAKALE)

Battalgazi Belediyesi, önceki dönemde, temizlik hizmetleri için aylık 900 Bin Lira (KDV dahil)'ya araç kiraladığı firmaya ödeme yapıyordu. Bu rakam yıllık 10 milyon 800 bin Lira'ya tekabül ediyordu. Sadece kiralama bedeli bu kadar. Battalgazi Belediye Başkanlığı görevine seçilen Osman Güder ise toplam 8 milyon 600 bin Lira ödeyerek, söz konusu araçları belediye envanterine kaydettirdi. Böylelikle Battalgazi Belediyesi, sadece bu yıl 2 milyon 2 yüz bin Liraya yakın tasarruf etmiş oluyor. Bu tasarruf (bu günün parasıyla) her yıl 10 milyon 800 bin Lira olacak. Peki, bu tasarruf şu ana kadar neden düşünülememiş(!) acaba?

Toplam 51 aracı (Beşinin de modelini yükselterek) Battalgazi Belediyesi'nin mallarının arasına katan Osman Güder'i bu hizmetinden dolayı tebrik ediyorum.

 

KARDEŞ OLSALAR BU KADAR BENZERDİ!..

Bilmem farkında mısınız?.. Malatya milletvekili sayın Hakan Kahtalı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri sayın Cemal Nogay arasında o kadar çok benzerlik var ki “kardeş olsalar bu kadar benzerdi” diyesim geliyor. Her ikisinin de düşünce ve ifade yapıları aynı. Her ikisi de olaylara karşı hemen hemen aynı tavır ve tutumu takınıyor. Hatta ses benzerlikleri bile var. Bilmem bana mı öyle geliyor? İsterseniz ikisinin de konuşmalarını ayrı ayrı kaydedip dinleyin. Sonra da bana hak vereceğinize kaniyim. Bu benzerlikten ötürü her ikisinin de bir birine maddi ve manevi “metrukât” olması işten bile değil...

 

EBABİL BEKLEYEN KAYMAKAM!..

FETÖ'cü hainlerin 17-25 Aralık Operasyonları henüz yaşanmıştı. O dönem, Pütürge Kaymakamı'nı ziyaret etmiştik. Gittiğimiz heyetle ziyaretimizi tamamlayıp çıkacağımız esnada kaymakam bey, bana kalmamı söylemişti. Heyet çıktıktan sonra, kaymakam bey İstanbul'dan bazı kişilerin kendisini aradığını belirterek, Fethullah Gülen hakkında olumsuz yazılar yazdığımdan dem vurarak, serzenişte bulunmuştu. Ben de bu cemaatin özellikle dine büyük zarar verdiğini belirterek, kaymakam beyin bu konuya müdahil olmaması gerektiğini söylemiştim. Tedirginliğin yanı-sıra endişe ve öfkeyle karışık bir ses tonuyla “Her sabah semaya bakıyorum, acaba ebabil kuşları başımıza taş yağdıracak mı diye?” ifadelerini kullanmıştı. O günden bugüne kadar Pensilvanya'daki hainin takipçileri bir hayli “Taş” yedi zannımca. 

 

PÜTÜRGELİLER DİKKAT!

Kayınvalidemin vefatı sebebiyle, gittiğim Pütürge'de taziye sırası ve sonrasında, özellikle iki konu üzerinde durdum.

Birincisi: Gelenlere gücümün yettiği ve dilimin döndüğü kadar ittihad-ı İslam'ı anlattım. Misalen “Bizi biz yapan ortak değerlerimiz için nasıl burada buluşuyorsak, ittihad-ı İslam'da ancak bu değerlere sahip çıkmakla mümkün olur” dedim. “Sahi kürre-i arzın yarısına Müslümanlar sahip olduğu halde; hem iki milyarı aşkın Müslüman olduğu halde, hem de para, petrol, boğazlar ve ağır silahlara da Müslümanlar sahip olduğu halde; bu garabetin sebebi nedir?”sorusunun tek cevabı var. O da, alem-i İslam arasındaki “ihtilaf”tır.

İkincisi: Pütürge'den Malatya'ya göç eden bazı ailelerin çocukları Malatya'daki uyuşturucu ve mafya şebekelerinin tuzağına düşmektedir. Saf, temiz ve cesur yürekli çocuklarımızı gaza getiren bu çeteler, maalesef kirli emellerinde kullanmaktadır. Bu sebepten dolayı ailelerin çocuklarını, bu vartadan uzak tutmaları adına müteyakkız olmaları gerekiyor.

 


KOCA, KAZGAN'I VALİYE ŞİKÂYET ETMİŞ...

Her hafta yayınladığımız “Çarşamba sohbetleri” başlıklı röportajlar dizimize bu hafta Ali Kazgan ile devam edeceğiz. Malatya milletvekili Hakan Kâhtalı ve Ahmet Çakır'a hayli sitem eden Kazgan'a 31 Mart yerel seçimlerinde aday olarak gösterilmemenizin altında özellikle bu iki isim mi var şeklinde soru sordum. “Evet” şeklinde beklediğim cevaba ilaveten “İhsan Koca” şeklinde karşılık aldım. “Peki, neden İhsan Koca?” şeklindeki sorumu ise “ İhsan Koca Akçadağlıları sevmiyor ve Genel sekreterlik dönemimde Akçadağ'a yaptığım hizmetlerden ötürü beni çok defa Valilik makamına şikâyet etmişti” şeklinde cevap aldım. Bu vesile ile röportaj yaptığım Ali Kazgan adeta atmaca kuşunu serçeye musallat olması neticesinde uçmayı öğrenmesi gibi; kendisine haksızlık yaptığına inandığı kişiler sayesinde yakaladığı “Akçadağ rüzgarını” Malatya'da da devam ettirmek niyetinde. Eğer bunu başarabilirse önümüzdeki süreçte ya Malatya milletvekili veya Yeşilyurt Belediye başkanı olma ihtimali muhtemel…

 

KÖMBE İLE ŞORİKLİ PİLAV...

Ali Kazgan ile yaptığım mülakattaki latifenin tamda merkezinde Akçadağ'ın meşhur kömbesi vardı. Bir arkadaşıma atıfta bulunarak “Akçadağlılar gürler ama yağdırmaz. Meler ama süt vermez.” deyince sayın Kazgan, “Neden” diye sordu. Bende mezkûr arkadaşıma vurgu yaparak; “Ne Akçadağ kömbesi, ne de Esenbey şorikli (sulu) pilavı yiyebiliyoruz” dedim.

 

BENDEN SÖYLEMESİ!..

Hal-i hazırda, kendini “Malatya'nın mülki amiri” zanneden iki isim var. Malatya'nın siyasi aktörleriyle çektirdikleri fotoğraf arşivleriyle ortalıkta arz-ı endam ediyorlar. Sosyal medya hesaplarından sürekli olarak arşivlerindeki fotoğrafları paylaşarak kendilerince bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. İkram ettikleri yemekleri bile “Yedirdik-içirdik” şeklinde paylaşmaktan da imtina etmiyorlar. Siyasetle iştigal edenlere âcizane evvel ve ahir tavsiyem odur ki; Bu kişilerle aynı fotoğraf karesine girmemeye özen gösterin.

 

TEŞEKKÜRLER SAYIN MÜDÜRÜM...

Malatya'da bulunduğum süre zarfında tam üç defa polis kontrolüne tabi tutuldum. Malatya'daki emniyet müdürü değişimi sonrası karşılaştığım bu uygulamalar, beni ziyadesiyle memnun etti. Her ne kadar “Polisiye şehir” şeklinde göz tırmalasa da bir mühlet böyle devam etmesinde fayda mülahaza ediyorum. İnşallah bu hassasiyet Malatya'daki çetelerin verdiği zararı en aza indirir. Bu vesile yeni Emniyet Müdürümüze teşekkür ederim.

 

ARZU ERDEM İLE İLGİLİ TESPİTLERİM...

Geçtiğimiz hafta röportaj yapma fırsatı bulduğum MHP İstanbul Milletvekili sayın Arzu Erdem ile ilgili tespitlerim:

*Ülküsü Bu ülkenin maddi ve manevi menfaatleri

*Mesleği icabı konuşması etkileyici

*İstanbul'daki Malatyalılarla hemhal olan biri

*Malatya ve siyasetini yakından takip ediyor

*Umut taciri değil, kendisine müracaat edenlerin işlerini çözmek için zaman zaman şahsımla dahi istişare ediyor.

 

 Selam ve Dua ile

Fiemanillah...