dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2423.5
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64128.44$

Transferler ’yeni’ Malatyaspor eski!

15 Ocak 2022, Cumartesi 00:05
Transferler 'yeni' Malatyaspor eski!





-    İlk 11’de kaç yeni transfer oynadı?
-    Hangi yıldızlar Afrika Kupası’nda?
-    Gabonlu futbolcuya izin mi verildi?
-    Sarı kart cezalısı oyuncu kim?
-    Adem Büyük, Gaziantep’te neden yok?
-    Nijeryalı, kaç sezon sonra Malatya’da?
-    Sumudica’nın oyun sistemi nasıl oldu?
-    İşte, gözyaşlarını tutamayan futbolcu?
-    İlk resmi maçında, ilk asistini yaptı
-    Sadık, voleybolculara mı özendi?
-    Göztepe’nin penaltısında faul yok mu, VAR mı?


Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’in 21’inci haftasında konuk ettiği Göztepe’ye, öne geçmesine rağmen 2-1 yenildi. 15 puanla 20’nci ve son sırada yer alan Kaplanlar ile düşme potasının hemen üstünde, 16. basamakta bulunan Göz Göz arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. Ligde tam 11 haftadır üç puan yüzü göremeyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 18 Ocak’ta Gaziantep FK’yı ağırlayacak. 



YENİ TRANSFERLERİN 4’Ü, İLK 11’DE

Malatya ekibinde, devre arası transferlerden Ganalı Godfred Donsah (25), Kenan Özer (24), Nijeryalı Okechukwu Azubuike (24) ile Malili Nouha Dicko (29) kadroya alınırken, bu oyuncuların tümü ilk 11’de forma giydi. Yalnızca, lisans işlemleri devam eden Cezayirli Mehdi Zeffane (29), esame listesinde yoktu.



AZUBUIKE, 4 SEZON SONRA...

İtalya Serie B’deki Crotone’dan Donsah ile 1+1; Gaziantep FK ile ipleri koparınca “serbest” statüsüne geçen Kenan ile 1,5, Kenan gibi Gaziantep FK’dan kopan Dicko’un yanı sıra, Rus Krylya Sovetov Samara’dan ayrılan Zeffane ile de 1’i opsiyonlu 1,5 yıllık sözleşme imzalanmıştı. İlk yarıda Sivasspor’da beklentileri karşılayamayan Azubuike ise bonservisinin sahibi İstanbul Başakşehir FK’dan sezon sonuna kadar kiralandı. Azubuike, 2015-18 sezonları arasında Malatya’daydı. 



KAPLAN’DA 4 ÖNEMLİ EKSİK

Ev sahibinde, sarı kart cezalısı Burundili Jospin Nshimirimana, “İzinli” açıklaması pek inandırıcı olmayan Gabonlu Didier Ndong, Afrika Uluslar Kupası’ndaki Ganalı Benjamin Tetteh ve Tunuslu Oussama Haddadi eksiklerdi.

İLK 11’DE YİNE 5 DEĞİŞİKLİK

Marius Sumudica, 7 Ocak’ta, Trabzon’da 1-0 kaybeden 11’de, tam 5 değişikliğe gitti. Donsah, Kenan, Azubuike ve Dicko’nun dışında, Brezilyalı Wallace oldu. 



BU KEZ 4-4-2 SAHA DİZİLİŞİ

Sumudica, Trabzon’da 5-4-1 oyun sisteminde mağlup olununca 4-4-2’e döndü. Kalede Ertaç Özbir vardı. Geri 4’lüde sağdan sola; Semih Kaya, Sadık Çiftpınar, Wallace ve Mısırlı Karim Hafez ter döktü. Ortada yine sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Donsah, Azubuike ve Fas asıllı Fransız Mounir Chouiar boy gösterdi. Santrforda Dicko ile Kenan gol aradı.



SEMİH, AHMET ÇALIK İÇİN AĞLADI 

Elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu Ahmet Çalık için İstiklal Marşı öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yeni Malatya ilk 11’i, Çalık’ın 6 numaralı formasıyla fotoğraf çektirdi. Taraftarların sloganları ile andığı genç futbolcunun Galatasaray’dan takım arkadaşı Semih Kaya duygulandı ve gözyaşlarını tutamadı. Biz de Malatya Time ailesi olarak, merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.



KENAN’DAN İLK ASİST

İlk gol, 7’nci dakikada Yeni Malatyaspor’dan geldi. Azubuike’nin kaptığı topta, Kenan’ın mükemmel ara pasında savunma arkasına sarkan Mustafa, İrfan Can Eğribayat ile bire birde uzak köşeye çok güzel vurdu: 1-0. Kenan böylece, Malatya serüvenindeki ilk asistine imza attı. Kenan 9’da, ceza sahasında yerde kalınca penaltı beklese de Cüneyt Çakır “Devam” dedi. 

VOLEYBOLCU MUSUN SADIK?

13’teki Göztepe kornerinde acemice davranan Sadık, sol eliyle voleybolculara özenince Cüneyt Çakır, beyaz noktayı işaretledi. 15’te Berkan Emir skor tabelasını eşitledi: 1-1. Penaltı düdüğünden önce Kerim Alıcı’nın, Hafez'e attığı dirsekte “Faul” unutuldu!



VAR “GOL YOK” DEDİ

22’de Kerim’in sağdan isabetli ortasında Halil Akbunar kafasını çalıştırdı; ancak ofsayt bayrağı kalkınca gol iptal edildi. VAR incelemesi de kararı doğruladı. İlk yarım saate doğru tempo düşerken, iki taraf defansta hata yapmak istemiyordu. Göz Göz, ön alandaki etkili presiyle, Kaplan’ın oyun kurmasına izin vermeme planındaydı. Yeni Malatya ise topla çıkmayı düşünürken basit kayıplar yaptı.

ERTAÇ’IN HATASI, VAR’DAN DÖNDÜ

Sırbistanlı teknik direktör Nestor El Maestro’nun öğrencileri, ikinci 45’e de ileride baskıyla girdi. 48’de sol kanattaki Nwobodo hücuma çıktı. Semih’i kolayca ekarte edip Halil ile buluşturduğu topu Ertaç, kontrol etmeye çalışırken ağlarında gördü. Ama VAR, Halil’in ofsaytta olduğunu tespit etti.



ADEM’DEN “BÜYÜK” ZAFİYET

52’de yedek kulübeleri hareketlendi. El Maestro ile birlikte sarı kart yaptırımına uğrayan Adem Büyük, cezalı duruma düştü. İsmi Göztepe ile anılan kaptan, Gaziantep FK deplasmanına çıkamayacak. 55’te yerini Fas kökenli Fransız Rayane Aabid’e bırakan Semih’i, dostu Ahmet Çalık’ın vefatının çok üzdüğü gözlendi.



YOĞUN BASKI...

63’te Mounir, az farkla çerçeveyi tutturamadı. Vakit ilerledikçe oyunun kontrolünü ele geçiren Malatyaspor, hazırlık paslarıyla kaleye yaklaşma çabasındaydı. Tüm hatlarıyla kendi yarı sahasına çekilen Göz Göz ise pas kanallarını kapatarak rakibine engel olma peşindeydi.



DICKO’DAN İLK OLUMLU HAREKET

70’teki hızlı atakta kendisini faulle durduran Halil’in sarı kart görmesine yol açan Dicko, belki de ilk olumlu verimli hareketini izletti! Aynı dakikda topu şık bir kafa pasıyla indiren Sumudica, tribünlere yine şovunu yaptı! 

İKİNCİ GOLDE HATALAR SİLSİLESİ

68’de Makana Rudi Baku’dan görevi devralan Brezilyalı Lourency, 73’te skoru belirledi: 1-2. Nwobodo soldan iyi keserken, Mustafa'nın ona yetişememesi, Sadık'ın topa ayak koyamaması ve Hafez'in de arka direkte bomboş kalan Lourency’yi kaçırışı şaşkınlıkla izlendi.



NELER DÜŞÜNDÜN SUMUDICA?

Sumudica’nın aklından neler geçirdi bilinmez! 82’de Kenan-İskoç Stevie Mallan, Wallace-Ganalı Philip Awuku, Dicko-Kubilay Kanatsızkuş hamleleriyle oyuna müdahale etti. Lakin bu değişiklikler, bu sene ilk golü yediği 14 müsabakanın ikisini kazanabilen Göz Göz’ün, hanesine ilk kez 2 maç üst üste üç puan yazdırmasına engel olamadı!



8 YENİLGİ, 3 BERABERLİK!

Malatya kariyerine, Adana Demir (0-2) ve Altay (2-1) zaferleriyle parlak bir başlangıç yapan Sumudica, sonrasında büyük bir çöküş yaşadı. Rumen teknik adam yönetimindeki Kaplanlar, 22 Aralık 2021’den bu yana gülemiyor. Bu süreçte 8 yenilgi ve 3 beraberlik ile 3 puan toplanabildi.



MOTİVASYON KAYBOLDU

Karşılaşmanın özet bir yoruma gelince... Zorlu randevuya çok istekli giren Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, penaltıdan sonra motivasyon anlamında adeta dibe vurdu. İlk 45’i geride bitirmemesi büyük şanstı. Sadık’ın, amatör ligde dahi yapılmayacak saçma hatası, moralleri bozdu. Mounir yine “Bal yapmayan arı” gibiydi!

ŞOVMEN BİR TEKNİK ADAM

Şovmenlikle itham ettikleri Sumudica’nın bir an önce yollanması gerektiğini savunanlar, tekrar haklı çıktı. Çünkü Rumen çalıştırıcının, Malatya’ya zarardan başka bir şeyi olmadı. Yeni transferler onun listesi ışığında gerçekleştirildi ki, acaba Sumudica şimdi hangi bahaneleri uyduracak? Ama o, kritik maçtan ziyade, Gaston Campi ile anlaştıklarını ve Arjantinlinin uçakla olduğunu müjdelemekle meşguldu!



BU KAÇ OLDU MHK?

Bir çift söz de TFF’ye... Kayseri (2-2) ve Trabzon (1-0) sınavlarında sınıfta kalan hakemler, sabırları, Göztepe önünde iyice taşırdı. Sadık’ın topu eliyle oynadığı penaltı pozisyonunda Kerim Alıcı’nın Hafez’e attığı dirseğe, Cüneyt Çakır ve VAR’daki Serkan Ok seyirci kaldı! Bu kaçıncı verilmeyen kritik faul oldu MHK?