dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2426.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64230.47$

Turgut Özal üniversitesi Malatya’ya ne kazandırdı?

25 Eylül 2018, Salı 07:52

(SESLİ MAKALE)

 

Çok tartışılan ve merakla beklenilen Turgut Özal Üniversitesi “yeni rektörüne” nihayet kavuştu. Artık yeni üniversitemize ilk defa “asaleten” rektör olarak atanan kişi ; Aysun Bay Karabulut oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat “atadığı” rektör hanımı tebrik ederim. Bu vesileyle üniversitemizin Malatya'ya ilk kazanımlarını şu şekilde sıralamak isterim:
Artık bir Malatyalı daha “VIP” ten geçecek.

Malatya protokolüne bir “koltuk” daha eklenecek.

Malatya bir “makam aracına” daha kavuşacak.
Malatya'nın kurumları “İkinci bir Rektör” tarafından daha ziyaret edilecek.
Malatya medyası için yeni bir “kurum” daha yeni bir haber kaynağı olacak.


 KAYISI KOLA!..

Geçtiğimiz günlerde Malatya'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç'u iki arkadaşım ile birlikte ziyaret ettim. “Yerli ve milli kavramı”nın çokça dillendirildiği son günlerde, Murat bey bize Malatya'nın milli içeceği olan “Kayısı Kola” ikram etti. Düşünmeden edemedim. Keşke herkes böyle yerli ve milli bir duruş sergileyebilse. Teşekkürler Murat Tunç…

BU VEKİL GÜZEL İŞLER YAPIYOR…
Danışan dağları aşar, danışmayan düz yolda şaşar” sözünü bilmeyenimiz yok gibi. MHP İstanbul Milletvekili ve kıymetli hemşerimiz Arzu Erdem ile bir kaç gün önce biraraya geldik. Ekonomiden, genel afa kadar birçok konuyu konuşma fırsatı bulduk. Bu vesileyle saygıdeğer vekilimizle ilgili küçük bir not kaydetmek isterim. Kendisi, halkın içinde olan ve istişareyle hareket eden bir milletvekili portresi çiziyor. Başarılarının devamını dilerim.


KARDEMİR'E MALATYALI ELİ DEĞERSE NE OLUR?
Malatyamızın 23. ve 24. Dönem milletvekillerinden Ömer Faruk Öz'ün, yönetim Kurulu  başkanlığını yürüttüğü Kardemir A.Ş, 2018 yılı ilk yarısında, özelleştiği 1995 yılından bugüne kadar ki en yüksek kârlılık oranını yakaladı. Cirosu 2,54 Milyar TL  ile (% 37 artış), FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr)  841 Milyon TL (% 224) ve net kârlılık 439 Milyon TL (% 320) artı.

AZARBEYCANLI İŞ ADAMI İLE SON ANIM…
Geçen hafta Çarşamba günü üzerimde emeği bulunan Star Gazetesi Yazarı Sevil Nuriyeva'nın eşi İtimad İsmailov işyerine yapılan silahlı bir saldırı sonucu vefat etti. İtimad bey, vatanperver bir insandı. En son 20 gün önce Sevil Nuriyeva hanımefendi, İtimad bey ve Yeni Şafak yazarı Levent Yılmaz ile birlikte memleket meselelerini detaylı bir şekilde konuşmuştuk. Rabbim rahmetiyle muamele buyursun.

 ‪BÜLENT TÜFENKCİ'NİN BAKANLIĞININ YANSIMASI

64. Ve 65. Hükümetlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini ifa eden sayın Bülent Tüfenkci'nin, Malatya'nın 6. Bölge olmasında büyük emeği vardır. Peki 6. Bölge olmanın Malatya iş dünyası adına kazanımları nelerdir?

1- Makine-Teçhizat vs alımlarında KDV istisnası..

2- İthal makine alımlarında Gümrük Vergisi muafiyeti…

3- YTB tutarında vergi indirimi

4- Sigorta primi işveren hissesi desteği

5- Gelir vergisi stopajı desteği

6- Sigorta Primi Desteği : Cazibe merkezi olması sebebiyle SGK işçi hissesi

7- Kullanılan kredi ve Leasing faizinin %70 geri ödemesi

8- Yatırım yeri tahsisi.

 

KAMU YÖNETİCİLERİ ZENGİNLEŞEMEZ!..

Ülke yönetiminde söz sahibi olanların mal varlıklarıyla ilgili iddiaları; siyasetle uzaktan yakından ilgisi olan herkes duymuştur. Kimisi haklı kimisi de sadece bir siyasi manevra amacıyla ortaya atılan iddiaları duyunca aşağıdaki kıssayı hatırlarım:

Hz.Abbas (ra)'ın valilik görevi biter ve Mekke'ye bir kaç deve yükü malla döner.
Hz.Ömer (ra) “Ya! Abbas bu mallar nedir?” diye sorar.
Hz. Abbas (ra), “Ticaretten kazandığım mallardır" diye cevap verir.
Hz. Ömer (ra), "Abbas, bu malları hazineye vermelisin" der.
Hz. Abbas (ra) “Ya! Ömer benden şüphen mi var?" diyerek malları hazineye vermeyi reddeder.
Hz. Ömer (ra) bu kez Halife Hz. Ebubekir (ra)'e giderek mallara el konulmasını ister.

Hz. Ebubekir (ra) de “Ya Ömer, bu kişi Abbas'tır. Ondan nasıl şüphelenirsin" diyerek bu isteği reddeder.
Hz. Abbas (ra) o gece sabaha kadar rüyasında suda boğulduğunu görür.
Sabah olduğu zaman ilk iş olarak Hz. Ebubekir'e gider durumu anlatır. Ardından da bütün malları hazineye bağışlar.
Hz. Ömer'i çağırarak "Sen haklı çıktın. Bu karara nasıl vardın?" diye sorarlar.
Hz. Ömer (ra) de içtihadını açıklar:


"KAMU YÖNETİCİLERİ GÖREVLERİ SÜRESİNCE ZENGİNLEŞEMEZLER."

PARİSTE ARADIĞI ŞİFAYI MALATYADA BULDU...
(AKŞAM GAZETESİNDEKİ YAZIM)

Sevgili okurlarım, sağlık turizminde ülkemizin her geçen biraz daha iyiye gittiğini görüyor ve seviniyorum. Kullanılan teknoloji ve yetişmiş personelin artışıyla birlikte; dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen hastaların iyileşerek, memnun bir şekilde ülkelerine dönmeleri, nitelikli sağlık kuruluşlarının da artışını sağlıyor. Bu kuruluşlardan birinin de Malatya'da bulunması şahsım için ayrı bir gurur kaynağı. Malatyalı olmam hasebiyle haber kaynaklarım arasında Malatya önemli bir yer tutmaktadır. 

Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM), Malatya'nın gurur kaynaklarından biri oldu. Son bir kaç sene içinde karaciğer nakli konusunda elde edilen başarılar, bir yandan Malatya'nın yıldızını parlatırken, diğer yandan da sağlık turizmi konusunda ülkemizin çıtasını bir hayli yukarı çıkardı.

Malatya'nın karaciğer nakli için bir kaç sene öncesine kadar adından söz ettiren Paris'i solladığını söylesek, yalan olmaz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşayan bir vatandaşımızla görüşme imkanı bulmuştum. Fidel Tavra isimli bu vatandaşımızı, eşinin karaciğer rahatsızlığından kurtuluşunu bana aktarmıştı. Fidel Tavra hanımefendi, bir ümitle Fransa'nın başkenti Paris'e gitmiş, ancak dertlerine çare bulamayarak Türkiye'ye geri dönmüşler. Hürriyet gazetesinde gördükleri küçük haberle ümitleri yeniden yeşermiş. Hasta istemese de, Malatya'ya kadar gelmişlerdi. Malatya'da hiç beklemedikleri ilgi ve alakayla karşılaştıklarını aktaran Fidel Tavra'nın eşi, TÖTM'nin başarılı hocası Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile ekibinin elinden yeniden sağlığına kavuşmuş. Fidel hanım ve oğlu Ali bey, yaşadıkları süreci şu şekilde anlattı:

Detaylar için lütfen linke tıklayınızhttp://muratcetin.org/pazar-yazilari/pariste-aradigi-sifayi-malatyada-buldu/

Selam ve dua ile..

Fiemanillah...