dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2423.8
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64374.07$

Umut “Kaf Dağı”nın ardında!

11 Mart 2020, Çarşamba 19:29

 

SESLİ MAKALE 

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de, 19. haftanın erteleme maçında, evinde, şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Trabzonspor'a 3-1 yenildi. Novak ve Sosa'nın golleriyle 2-0 geriye düşen Kaplanlar, 44'te “Umut”landı. Ancak Nwakaeme 55'te noktayı koydu. Sezonun ikinci yarısında sadece 1 puan alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, hanesine yazdırdığı 25 puan ile 25. hafta itibariyle 13'üncü basamakta. İkinci sınavında da gülemeyen Hikmet Karaman idaresindeki Yeni Malatyaspor, 15 Mart'ta, Kayseri deplasmanına çıkacak.

A_151

YENİ MALATYASPOR'DA ÜÇ CEZALI

Hikmet Karaman, 1-1'lik İttifak Holding Konyaspor beraberliğinde, tartışmalı penaltı pozisyonunda kırmızı kartla atılan Faslı Issam Chebake ve aynı karşılaşmada 2019-20'deki dördüncü sarı kartını gören Mustafa Akbaş'tan yararlanamadı. Denizli'deki 2-0'lık mağlubiyette Estupinan'a uçan tekme atınca ihraç edilen ve PFDK'nın 3 maçtan men ettiği Zimbabweli Teenage Hadebe de yoktu. Sarı kart cezasını tamamlayan Ekvadorlu Arturo Mina ilk 11'deydi.

B_93

ÜÇ FUTBOLCUNUN OYNAMA İZNİ YOK!

Karaman'ın elini zayıflatan bir başka gelişme ise ara transferlere ilişkindi. Kasımpaşa'dan kiralanan Mısırlı sol bek Karim Hafez, Burundili Youssouf Ndayishimiye ve Rus Rostov'dan kiralanan Vidar Kjartansson, sadece Trabzonspor randevusunda geçerli olmak üzere oynama izinleri olmadıkları için forma giyemedi. Ahmed Ildiz, Eren Tozlu ile Özer Özdemir ise sakattı.

C_39

İLK 11'DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Hikmet Hoca, tüm olumsuzluklardan ötürü kadroyu sadece 15 oyuncudan oluşturabilirken, Konyaspor 11'inde üç değişikliğe gitti. 11'in yeni yüzleri Mina, Fransız Thievy Bifouma ve Sakıb Aytaç oldu.  Trabzonspor 4-2-3-1, BtcTurk Yeni Malatyaspor 4-4-2 formasyonlarını tercih etti.

R

BAMBAŞKA BİR SAHA DİZİLİŞİ

Eldivenler yine Fabien Farnolle'e emenat edildi. “Görev adamı” Robin Yalçın bu defa stoperin soluna geçerken, sağında Mina vardı. Beklerin sağında kaptanlık bandını da takan Murat Yıldırım, solunda Sakıb boy gösterdi. Ganalı Afriyie Acquah ile Hollandalı Mitchell Donald, orta alanın göbeğindeydi. Bu ikilinin solunda Bifouma, sağında Umut Bulut izlendi. İleri uçta ise solda Fildişi Sahilili Moryke Fofana, sağda Gökhan Töre'ye şans tanındı. Esame listesini Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Yiğithan Güveli, Tunuslu Ghaylen Chaaleli ve Fransız Remi Walter tamamladı.  

P

DONALD, KAYSERİ MAÇINI KAÇIRACAK

5'te Abdulkadir Parmak'a müdahalesiyle sarı kart yaptırımına uğrayan Donald, bu sezon dördüncü sarı kartına ulaştı ve cezalı duruma düştü. Hollandalı, 15 Mart'ta Kayseri'ye gidemeyecek. Kaplanlar rakip yarı alanda daha fazla görülse de golü yiyen taraf oldu. 19'da Jose Sosa'nın sağ kanattan ortasında arka direkte Çek Filip Novak sıçradı: 0-1. Süper Lig'in en fazla açılış golünü kaydeden ve ilk 15 dakikada daha önce 9 gol bulan Karadeniz ekibi, bu sayıyı 10'a çıkardı.

O

BIFOUMA'YA SERT UYARI

Golün ardından Farnolle hariç tüm Yeni Malatyasporlular, Bordo-Mavili yarı alandaydı. 12'de Gökhan Töre kaleci ile bire birde kalsa da Uğurcan Çakır'a takıldı; ancak çok geçmeden ofsayt bayrağı kalktı. Hikmet Karaman'ın oyunun durakladığı bir bölümde, Bifouma'yı sert bir beden diliyle uyarması dikkatlerden kaçmadı. Ataklarda Fransızın koşuları gözlendi; ama arkadaşları onu bir türlü topla buluşturamadı.

N_1

ACQUAH'IN HATASI; TÖRE'NİN İKRAMI!

26'da Alexander Sörloth'ü ceza yayının hemen önünde, Robin Yalçın ve Mina hemen yanında olmasına karşın faul ile durdurmayı seçen Acquah sarı kartla cezalandırıldı. Sosa'nın serbest vuruşunda barajı erken bozan Gökhan Töre de sarardı ve atışın da tekrarlanmasına yol açtı. Yeteneğini konuşturan Arjantinli Sosa, kendi bakışına göre sağa, Farnolle'ün soluna yolladı, Beninli uzanıp dokunsa da top köşeden ağlara gitti.

K_2

ALİ PALABIYIK'A BÜYÜK TEPKİ

Ali Palabıyık'ı hedef alan tribünlerden “Futbolun katili Türk hakemleri” sloganları yükseldi. Tabeladaki 0-2 yazısı, tempoyu da olumsuz etkiledi. 39'da Trabzonspor'da oyuna devam edemeyen Sörloth'un yerine Badou Ndiaye oyuna girdi.

J_2

44'TE “UMUT”LANDIRAN GOL

44'te Gökhan Töre'nin ara pasında Fofana hareketlendi, ona hamlede bulunmak isteyen dört Trabzonsporlu birbirine girince top Umut Bulut'un önüne açıldı. Eski Trabzonsporlu net bir vuruş yapamadı; fakat Novak'a çarpan meşin yuvarlak filelere yöneldi: 1-2. Bu tecrübeli santrforun 11 Mayıs 2014'ten bu yana (Galatasaray'da iken) Trabzonspor'a ilk, Malatya'daki ikinci golü oldu. Akabinde Murat Yıldırım gönüldaşlarını ayağa kaldırmaya çalıştırken, Malatyasporlu taraftarlar tezahüratlarıyla stadı inletti.

I_3

PENALTI İTİRAZI “VAR”; AMA!

İlk devrenin sonuna 6 dakikalık duraklama eklendi. 45+4'te Fofana ceza sahasında soldan içeriye çevirse de Hüseyin Türkmen'e takıldı. Devamında topu ikinci kez kesti ve Hüseyin'in topu eliyle uzaklaştırdığı yönünde penaltı itirazlarının arttığı bir pozisyon seyredildi. Lakin Ali Palabıyık, Video Yardımcı Hakem (VAR)'a gitmeye gerek dahi duymadı! Soyunma odası yolunda Farnolle hakeme derdini anlatmaya çalışırken o bölgeye atılan yabancı maddeler hoş olmadı!

G_4

KARAMAN'IN HAMLELERİ İŞE YARAMADI

İkinci 45'te oyunun ritmi de düştü. 55'te ceza yayı üzerindeki Anthony Nwakaeme'nin, Mina ve Robin Yalçın set olsa da uzak köşeye şutunda fileler bir kez daha havalandı: 1-3. 64'teki Umut-Chaaleli, 71'deki Bifouma-Walter, 86'daki Donald-Erkan Kaş değişiklikleri takımı ateşleyemedi.

H_4

RAKİBİN SAĞINA ÇARE BULUNAMADI

Müsabakanın izlenim içerikli fotoğrafını ise şöyle çekmek mümkün... Kenar ortalarla yüklenen Trabzonspor, çerçeveyi tutan ilk denemesinde golü buldu ki bu bazılarına göre “büyük takım” refleksiydi. Kontrollü başlayan, sağdan organize olan Hüseyin Çimşir'in öğrencilerinden Serkan Asan ve Abdülkadir Ömür etkiliydi.

F_7

YOĞUN BASKIYLA GELEN GOL

Özellikle 2-0'dan sonra hücuma rahatça çıkacağı öngörülen Bordo-Mavililerin yediği golle birlikte BtcTurk Malatyaspor'un moral ve motivasyonu yükseldi. İlk 45'in sonlarında Hikmet Karaman'ın talebeleri yoğun baskı uyguladı ki, bu bölümde Trabzonspor'un defoları görüldü. Ön taraftaki pres, skoru 1-2'ye getirdi. Nwakaeme'nin golü ise ev sahibinin direncini kırdı.

C_39

SİNİRLER GERGİN, OYUN SERT...

Sörloth'un sakatlığı da konuğun oyun planını bozdu. Ekuban'ın forvette oynaması ile topu tutmak da zorlaştı. Böylece Malatyaspor oyuna ortak oldu. Ali Palabıyık ilk 45'te “kontrolü kaybediyor” gibiydi. Sahada sinirler gerildi, oyun sertleşti. Kaplanların handikaplarından biri de Donald ve Acquah'ın erken sararması oldu ki, orta sahanın ağır işçileri ikili mücadelelerde çok temkinli davranmak zorunda kaldı...

 

 D_16