dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2431.4
  • BIST
    9793.94
  • BTC
    64141.51$

ÜNİVERSİTEMİZİN AKADEMİK YIL AÇILIŞI…

08 Kasım 2016, Salı 07:31

İnönü Üniversitesi'nin 2016-2017 Akademik Yıl Açılışı, 3 Kasım'da yapıldı. Organizasyonunda şahsımın da emeğinin bulunduğu açılışa, başta Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Bülent Tüfenkçi, Hürriyet Gazetesi'nden Vahap Munyar, Sabah Gazetesi'nden Şelale Kadak, Akşam Gazetesi'nden Şenay Köşdere, Dünya Gazetesinden İbrahim Ekinci ve Star Gazetesi'nden Sevil Nuriyeva da iştirak etti. İstanbul'dan kalkan uçağımızda iş dünyasından isimler de vardı. MİAD Yönetim Kurulu Başkanı sayın Yunus Akdaş da bulunuyordu. Ayrıca benim için çok kıymetli Şaban Taçyıldız ve Bilgin Akbal ağabeylerim de bizimle beraberdi. Yaptığım daveti geri çevirmeyerek bir bir kadirşinaslık gösteren bu isimlere gönülden teşekkür etmek isterim.

DİKKAT ÇEKEN BİR KAÇ HUSUS

Yukarıda zikrettiğim açılışta dikkatimi çeken birkaç hususu paylaşmak isterim.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın 126 milyon liralık borçla devraldığı üniversitenin tıp merkezi, ekonomik sıkıntılar sebebiyle muztarip. Kadro açığından dolayı tam yatak kapasitesini yakalayamamış. Yaklaşık 150 yatak kullanılamıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşması, hazırlıksızlığı ve heyecanı gösteriyordu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın her zaman olduğu gibi yine Mustafa Kemal Atatürk vurgularının bulunduğu konuşması.

Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi'nin  15 Temmuz darbe girişimine vurgu yapmasından, dolayı Rektör Ahmet Kızılay'ın talepleriyle ilgili vermesi gereken cevapları unutması.

Akademik yılın ilk dersini veren Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enis Şahin'in Misak-ı Milli ile ilgili konuşması hayli kıymetli bilgiler barındırıyordu. Tek kusur ise mini olması gereken bu dersin, 1 saat 15 dakika uzamasıydı.

 

MALİYE BAKANI'YLA KIRAN KIRANA PAZARLIK

Açılış programı ve ikramlardan sonra rektörlük makamına yaptığımız ziyarette Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'ye “Sayın Bakanım beklediğim cevabı alamadım. Rektörümüz borç ve kadroyla ilgili sıkıntılarını dile getirmişti.” Diye hitap ettim. Sayın Tüfenkçi, bu sözüm üzerine hemen telefonla Maliye Bakanı sayın Naci Ağbal'ı aradı. Yaklaşık yarım saat boyunca iki bakan telefonda kıran kırana bir pazarlığa girişti. Bu sahne gözümüzün önünde gerçekleşirken, Sayın Tüfenkçi'yi bir kez daha takdir ettim.

murad

 

HACI UĞUR POLAT'IN İKRAMLARI, HEM MİDEMİZE HEM DE GÖNLÜMÜZE İYİ GELDİ


Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın misafirlerimize yaptığı ikramlardan dolayı teşekkür ederim.  Şahin Tepesi'ndeki ikramda özellikle Malatya'nın yöresel yemekleri muazzamdı. Hatta içimden “Allah devamını nasip etsin” diye dua da ettim.

sahin


İLETİŞİM FAKÜLTESİ'NDEKİ ÖĞRENCİLERE HİTABIMDAN SATIR BAŞLARI

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde misafirlerimiz ile birlikte mini bir konferans verme imkanıda buldum.  Yaklaşık 300 civarında öğrenciye yaptığım konuşmadan satır başları vermek isterim:

- Maalesef yerel de birçok gazeteci arkadaşımız ajanslara bağlı çalışıyorlar. “Özel veya yorum-haber yok” denecek kadar az.

- Gazeteci hür ve özgür olmalı. Bu özgürlük “Başkasının hakkına girmek” şeklinde olmamalı. Özgürlük, manevi referans ve vicdanla beslenmeli.

- Yerelde gazetecilik yapmak, ulusaldan daha zordur. Çünkü, doğruluğuna emin olduğunuz bir haberi yaptığınız zaman sizi bir yakınınız vasıtasıyla sindirmeye çalışabilirler.

- Geçtiğimiz sene aleyhime açılmış 23 tane dava vardı. Sindirme operasyonu bazen mahkeme salonlarıyla olur.
- Doğruluğuna inandığınız haberi yayınlamak konusunda taviz vermeyin. Zaman sizin haklı olduğunuzu ortaya çıkaracaktır.

- Yerelde gazetecilik yaptığımız halde, ülke gündeminde de yer bulduk. Fetullahçı Terör Örgütü'nın “Tahşiyekumpası”yla ilgili haber yapan ilk gazeteciyim.


- Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'nin il başkanı olduğu dönemde Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'yı ziyaret etmişti. İşte o toplantıda kendisine “Malatyalı bakan neden yok?” diye soru sorma imkanım olmuştu.


SAYIN PARLAKPINAR, DERSİNE İYİ ÇALIŞMIŞTI

 

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar misafirlerimize iyi bir brifing verdi. Hakikaten dersini iyi çalışmıştı.

 

GAZETECİ MİSAFİRLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZİN HAKKINI TESLİM ETTİ

 

Gelen misafirlerimizin hocamızı dinlerken edindikleri duyguları köşelerine yansıttıklarını büyük bir memnuniyetle gördüm.

SAYIN KAHTALI, TEZİNİZİ DESTEKLEYEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

 

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba için “Akıl tutulması yaşıyor” demiş. Ama altını doldurmayı unutmuş. Sayın Kahtalı, “Akıl tutulması yaşıyor” tezini destekleyen bir açıklamanızı henüz göremedim. Ne zaman gelir bu açıklama?



ÇAKIR, DENETLEMELERİ İÇİN NEDEN GECEYİ TERCİH EDİYOR?..

Elektronik postama bir mesaj geldi. İşte soru: Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır halkın içine çıkmayıp, yapılan işleri neden gece denetliyor?

ADEM İNSANOĞLU'DAN ÇOK KONUŞULACAK İDDİA!..

Yazarımız Adem İnsanoğlu çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. “FETÖ'yle mücadele edilen illere baktığımız zaman sayısal olarak en başta gelen illerden biri Malatya. Fakat daha öncede yazdığım gibi ben Malatya'daki mücadeleyi biraz tiyatro biraz mizansen olarak görüyorum. Dikkat ederseniz Malatya Valiliği tarafından açığa alınan kişilerden neredeyse hiçbiri ihraç listesinde yer almıyor. Listede Malatya'dan memurlar elbette var ama ne hikmetse bu memurlar Valilik tarafından açığa alınanlar değil, Bakanlıklar veya Genel Müdürlükler tarafından açığa alınanlar. Demek ki Valilik bu konuda ciddi hatalar yapıyor.”


GÜNÜN SORUSU

Koyun gibi meleyip, süt vermeyen, duygu taciri siyasetçimiz kimdir?