dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66792.91$

VATAN HAİNİNİN VALİLİK’TE İŞİ NE?

19 Aralık 2016, Pazartesi 06:38

VATAN HAİNİNİN VALİLİK'TE İŞİ NE?

Malatya Valiliği'nin en hassas yerinde, vatan haini bir PKK'lı istihdam ediliyor” şeklinde bir ihbar aldım. Bu bilgiyi gerekli yerlere ulaştırdım bir de buradan duyurayım istedim. Yarın öbür gün birileri çıkıp da “Biz bilmiyorduk” demesin

TÖTM'DEKİ ÇALIŞTAYDAN NOTLAR

Geçtiğimiz günlerde Turgut Özal Tıp Merkezi'nde “Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün Misyonu Çalıştayı” düzenlendi. Acizane şahsımın da katıldığı organizasyonda dikkatimi çeken birkaç hususu aktarmak isterim:

  • Karaciğer Nakli konusundaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın tevazu dolu konuşmasında, “Karaciğer nakli alanındaki başarıların birkaç kişiyle değil geniş bir ekip ve üniversite yönetiminin katkılarıyla gerçekleştirildiği" sözleri vardı. Bu sözler, ekip ruhu ile sinerjiye verilen önemin vurgusu niteliğindeydi.

  • Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın: "Karaciğer nakli organ nakilleri içerisinde en zor ve en kompleks olanlardan biridir. Canlı vericili karaciğer nakli ise en zor olanıdır” diyerek elde edilen başarının önemine vurgu yapması…Bununla birlikte “Hastanemizin Kadro ihtiyacının kesin olmamakla birlikte sözünü aldık” diyerek Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin üstün gayret ve uğraşına vurgu yapması çok önemliydi.

  • Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Suriyeli hastanın Prof. Dr. Sezai Yılmaz eliyle şifa bulmasına dair anlattığı olay, bir insanlık örneğiydi.

  • Katıldığı programlardaki yaptığı konuşmalarda “Atatürk ve Mustafa Kemal” vurgusu yapan Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın alışılmışın dışına çıkarak, “Atatürk ve Mustafa Kemal” kelimelerini kullanmamasını ilginç bir gelişme olarak not ettim.

  • Adını çokça duyduğum ve ilk defa görüşme imkanı bulduğum Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün gururla Malatya'dan bahsetmesi, bir Malatyalı olarak beni ziyadesiyle memnun etti.

  • Kalkınma eski Bakanı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'ın "bölge" ruhuyla hareket etmesi ile yapımına vesile olduğu ve Karaciğer Enstitüsü için verdiği katma değerle bunu tescillemesi takdire şayandı.

  • Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Bülent Tüfenkçi'nin, Prof. Dr. Ramazan Özdemir'den sıklıkla bahsederek; “Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kalple ilgili de önemli başarıların olduğunu biliyorum. Hatta önümüzdeki yıllarda kardiyoloji alanında farklı projeler için çalışacağız.” ifadesinin not etmek gerektiğini düşünüyorum.

“BÜYÜKŞEHİR'İN HAZIRLIĞI” YALAN OLDU

Malatya Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin uyarısının ardından (30 Kasım 2016) web sitesinde “BÜYÜKŞEHİR KARLA MÜCADELEYE HAZIR” başlığını kullanmıştı.

Yukarıdaki başlığın haberinde ise “Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kış sezonu karla mücadele toplantısı Büyükşehir Belediyesi Fırat toplantı salonunda gerçekleştirildi. Karla Mücadelede alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar Başkanlık etti. Toplantıya 13 ilçenin belediye yetkilileri, ilgili daire başkanları, güvenlik ve sağlık birimleri temsilcileri katıldılar.Toplantıdan önce kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar,“Büyükşehir Belediyesi olarak kış mevsimi gelmeden önce çeşitli hazırlıklar yapmıştık. İlk etapta 5000 ton tuz alımı yaptık. Bunun yanı sıra 500 ton solüsyon hazırladık. İhtiyaç duyulduğu takdirde yine solüsyon hazırlayacağız. Karla mücadelede ihtiyaç duyduğumuz araç ve iş makinelerinin gerekli bakımlarını yaptık. Ekipmanlarını hazırladık. Ekipler oluşturduk.” Şeklinde detaylar veriliyordu.

Yoğun kar yağışının ardından Malatya'daki diğer insanlar gibi “Belediye'nin karla mücadelesi(!)”ne şahitlik ettim. Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele adına her hangi bir iş yapmadığını gördüm. Malatya sokaklarında vatandaş perişen, esnaf perişandı. Şehir merkezinde bırakın araçları, yayalar bile ilerlemekte güçlük çekiyordu.

Bu manzarayı gören ve yaşayan bir vatandaş olarak soruyorum. Büyükşehir Belediyesi neye hazırdı? Bilmem kaç bin ton tuz, bilmem kaç yüz ton solüsyon ve belediyenin araç parkurundaki karla mücadele araçları neredeydi?

NEREDEYSE, VEKİLİN SİMASINI DE UNUTACAĞIZ

Birzamanlar köy köy, mahalle mahalle gezen; arasıra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki kavgalara dahil olan bir gezici vekilimiz vardı. Yumruklarından başka bir icraatını hatırlamadığım bu vekilimizi, son zamanlarda pek görmez olduk. Neredeyse simasını da unutacağız.

 

HADİ İDDİALARA BİR CEVAP VERİN SAYIN ÇAKIR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ahmet Çakır hakkında ortalıkta bir çok iddia var. Durum öyle ayyuka çıktı ki beni arayıp doğruluk payını soranlar bile var. Başkan Çakır'ın yerinde ben olsam, bir basın toplantısı yapar, bu tür sorulara cevap veririm. Sayın Ahmet Çakır'a bunu hatırlatacak bir danışmanı yok mu? Ya da iddiaların gerçeklik payı varda onun için mi cevap vermiyor..? Ahmet Çakır, neden elini ayağını  çekmiş bir vaziyette? Anlayan var mı?

BATTALGAZİ'NİN YENİ BİR SOKAĞI OLDU…

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Yeni Malatyaspor sokağı” adı ile yaptığı proje çok ses getireceğe benziyor.  Daha önce de şemsiye sokak ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Selahattin Gürkan; bu projeyle Yeni Malatyaspor taraftarının teveccühünü kazanacak kanaatindeyim.

TEBRİKLER CEMAL BAŞKAN...

Geçen sene benimde katıldığım bir toplantı neticesini verdi. Kale'nin hastane sıkıntısı sona eriyor. İstanbul Güngören Belediyesi'yle kardeş belediye olduklarını açıklayan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, "İki kardeş belediyenin girişimleriyle hastaneye ek bina çalışmaları başlayacak. İnşaatı tamamen Güngören Belediyesi üstlendi" dedi. Tebrikler Cemal başkan.

ADİL BAŞKAN İLE MALATYASPOR'A NAZAR DEĞDİ

Adil Gevrek ve Evkur Yeni Malatyaspor'a nazar değdi. Malum olduğu üzere, nazar deveyi kazana, insanı kabre götürür. Allah sonunu hayr etsin.

DİYANET'E ÇAĞRI

Dinde ölü için mevlid yoktur. Rebiülevvelin on ikinci gecesinden itibaren o ay içerisinde hayır ve  hasenatta bulunmak, Resul-i Ekremin (sav) hayrına vermek güzeldir. Fakat bunu miladi değilde hicri takvime göre yapmak lazım. Çünkü islamiyet'te miladi takvim uygulaması yoktur. Bütün ahkam-ı şer'iye miladi takvimin esas tuttuğu güneşe göre değil aya göredir. Eğer aya göre yapmazsak, güneşe göre yapsak, din-i islam'ın bütün hükümleri, bütün ahkam-ı Kur'an alt üst oluyor. Hepsi yanlış çıkıyor. Onun için din Adem Aleyhisselamdan kıyamete kadar hep "ayı" tayin etmiş. Ona göre hesap yapılıyor. Takvim odur, ona göre hesaplanır. Resul-i Ekrem (sav)'in doğumunu miladi olarak yapmak bid'a-ı kabihadır. Hem de Resul-i Ekrem (sav)'e manen hakarettir. Veladetine de hakarettir. Bununla beraber doğum günü adeti var ama doğum gününde okunan kaside ve mevlüdler herhangi bir kişinin ölümünden sonra okunmadığı gibi, ibadet niyetiyle yapılmamalıdır. Çünkü din-i islamda  böyle bir ibadet yoktur. Bu adet-i İslamiyedir, ibadet değildir. Diyanet bunu herkese bildirmeli.