dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63604.625$

Vatandaş, kedi misali "kuyruk" kovalıyor!..

30 Ekim 2023, Pazartesi 13:56
Vatandaş, kedi misali "kuyruk" kovalıyor!..

 

-Malatya’nın, “yeniden imar”ıyla ilgili çalışmalar nasıl aksıyor?

-“Hak sahiplikleriyle“ ilgili itirazlar çileye mi döndü?

-Vatandaş cevap bulamadığı şu soruların peşine düştü: “Benim başvurum neden reddedilmiş? Beni bundan dolayı reddetmişsiniz. Bu ne demektir?”

-İşi halledilemeyen vatandaşa neden “Sen işini mahkemede çöz” denildi?

-Vatandaşa bu muameleyi mi reva gördüler?

-Yatsıda sönen mum, kimin?..

-Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu geçmişle mi hesaplaşıyor?

-Osman Güder’i anlamakta neden güçlük çekiyorum!..

-Güder’in yaptığı işler baltalanıyor mu?

-Ebuzer Aydın’ın “Şanssız Başkan Selahattin Gürkan” başlıklı yazısı ile ilgili birkaç kelam ettim!

-Malatya’da, ne kadar “aksaklık” ve “aksilik” varsa Gürkan’dan mı bilindi?

-İnönü Üniversitesi’ndeki Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin açılışı ile ilgili bilinmese gereken gerçek ne?

-O işin aslı nasıl?

-İhtiyaç hasıl olduğu için işin aslını, astarını bir de benden dinleyin istedim. 
 
-Fiskos Masasında ne var?

-Haftanın karikatüründe ne var?

-Laf Ebesini okumadan geçmeyin!

**

“Kahramanmaraş merkezli deprem”lerle büyük yıkım yaşayan Malatya’nın, “yeniden imar”ıyla ilgili çalışmalar, bazı “aksaklık”lara rağmen devam ediyor. 

Yaşanan aksaklıklardan bir tanesiyle ilgili gelen “şikayet”lerden bahsetmek istiyorum: 

Malum olduğu üzere, “hak sahipleri”yle ilgili itirazlar AFAD’a yapılıyor. Reddedilen onlarca dosyanın varlığını görüyor, duyuyor ve biliyoruz. Reddetme gerekçelerinin “sade vatandaşın anlayabileceği bir kelimeler”le yapılmıyor olması, mağduriyetleri de beraberinde getiriyor.

Dosyasının neden reddedildiğini bilemeyen vatandaş da, bunu öğrenmek için AFAD’ın yolunu tutuyor. Malatya’nın merkezine uzak bir köyünden, binbir zorlukla gelen vatandaş, ilk olarak AFAD’daki kuyruğa giriyor. 

Yaklaşık bir saat bekleyen vatandaş, “Benim başvurum neden reddedilmiş? Beni bundan dolayı reddetmişsiniz. Bu ne demektir?” diyor karşısındaki görevliye. 

Görevli de reddetme sebebini, biliyorsa söylüyor. Bilmiyorsa da, başka bir görevliye gönderiyor. Vatandaş haliyle orada da kuyruğa giriyor. Kendisine sıra gelince de, ya ilçe belediyesine, ya büyükşehir belediyesine, ya da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yönlendiriliyor. 

Büyük zorluklarla AFAD’a gelen ve iki tane büyük kuyruğu bekleyen vatandaş , bu kez de kendisine belirtilen kurumların yolunu tutuyor. Oradaki işini halledip tekrar AFAD’a gelip, tekrar kuyruğa giren vatandaşın işi hallediliyorsa ne alâ… İşi halledilemeyen vatandaşa “Sen işini mahkemede çöz” diyerek yol gösteriliyor.

Kıymetli okuyucularım, yukarıda yapılan işleri yazmak bile insanı yorarken, bu işler için Malatya’nın en ücra köyünden kalkıp gelen, bu işleri kovalayan ve işini çözemeden evinin yolunu tutan vatandaşın halini siz bir düşünün… 

Sonuç olarak; Büyük sıkıntıları olan bu insanların, hayatını kolaylaştırmak adına, durumun rehabilite edilmesi için, yetkilileri göreve çağırıyorum.  

Düşünsenize, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan AFAD’daki işini halletmek isteyen vatandaş, Zafer Mahallesi’nde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderilmiş olsa, o kadar yolu nasıl kattedecek?

Otobüsü bulsan, trambüsü bulamıyorsun. Minibüsü bulsan, taksiyi bulamıyorsun. Zaten taksi de ateş pahası!

Vatandaşa reva görülen bu muamele, kuyruğunu yakalamaya çalışan kedinin dönüp durması gibi her gün tekrarlanıyor.  Evini, işini hatta yakınlarını kaybetmiş insanları, bu kadar çok zorlamaya kimsenin hakkı yok. 

Yetkililere tekraren sesleniyorum. Lütfen, biraz empati kurun ve bu insanları anlamaya çalışıp, işlerini kolaylaştırın.

Yazık, günah ve dahi ayıptır…

YATSIDA SÖNEN MUM, KİMİN?..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun geçmişle hesaplaşma yaşadığı kanaati oluştu bende. 

Arapça “Men dakka, dukka” Yani; “Çalma kapıyı, çalarlar kapını…” şeklinde bir tabir vardır. ‏Sadıkoğlu’nun da bu sözü; “Çaldın kapımı, ben de çalarım kapını…” tarzında yorumladığını düşünüyorum. 

Yukarıdaki kelimeleri neden yazdığımın izahına gelecek olursak; Hatırlanacağı üzere MTSO’nun son seçimi, bir hayli ateşli tartışmalar eşliğinde geçmişti. 

Seçimde Bülent Tüfekci ile Selahattin Gürkan’ın, Akif Baştürk’ü destekledikleri yönünde iddialar ortaya atılmış, seçim sonuçlanınca da, Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu destekleyenler “Vur vur inlesin, Selahattin dinlesin” tarzında tezahüratlar atmıştı. Sadıkoğlu da seçimi kazanmasının akabinde, mezkur muhteviyatlı bir konuşma yapmayı ihmal etmemişti. 

Bahsettiğim sözler, klinik bir vakanın ayak sesleri gibiydi. 

Seçim sonrası, Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, valilikten kopuk bir şekilde görevini ifa etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi’nden de bir hayli kopmuştu Sadıkoğlu yönetimi. En sonunda 1. Organize Sanayi Bölgesi, Müteşebbis Heyeti’ne adam da yerleştiremediler. 

Sonuç olarak, pasif kalmış durumdalar. 

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun yılların intikamını nasıl aldığına gelecek olursak; Yerel seçimin yaklaştığı bu günlerde, sıklıkla, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı eleştirdiği konuşmalara şahit oluyoruz. 

“Şubat depremlerinden bugüne kadar, Büyükşehir’in tek bir çivi dahi çakmadığını söylemişti…” Sadıkoğlu.

Hatta, geçtiğimiz günlerdeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın düzenlediği toplantı da, Sadıkoğlu’nun eleştirilerini gördük. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni suçlar ifadeler kullanmıştı. Akabinde de bunu sosyal medya hesabından yayınladı Sadıkoğlu. “Yalancının mumu yatsıya kadar…” şeklindeki ifadesi ise, önümüzdeki günlerde daha büyük tartışmaların habercisi gibiydi. 

Bakalım, yatsıda mumu sönen kimmiş?

OSMAN GÜDER’İ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM!..

Yazılarımı takip edenler ve yakın çevrem bilir ki; Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in, şehre çok büyük katkısı olduğunu söylerim. Bu sözlerimi desteklemek için bir misal verecek olursak; Kırkgöz Projesi’ni gösterebiliriz. 

Söz konusu projeyle Malatyalılar, tabiri yerindeyse denizle buluşmuştu… 

Yaşanan afetten sonra, Yeşilyurt’a pikniğe gidenlerin büyük bir kısmı, Battalgazi’ye gider durumda. Ziyaretçilerin artmasına rağmen, Osman Güder ve ekibinin yaptığı yatırımlar sayesinde, yoğunluk hissedilmiyor bile. 

Buna “Derme deresi” ve “Meydan çalışması”nı da eklerseniz, yapılan “hizmetin çapı”nı anlarsınız…

Osman Güder’i anlamakta güçlük çekmemin sebebine gelecek olursak; Battalgazi’ye büyük ve güzel eserleri kazandıran “Osman Güder, adeta Karayolları tarafından baltalanıyor…”. 

Eski Malatya’ya giden yol, halen bitirilmiş değil. Halen millet sıkıntı çekiyor ve binbir zahmetle gideceği yere ulaşıyor…

Vatandaş, bu çektiği sıkıntının “müsebbib”i olarak Osman Güder’i görüyor. Halbuki; bu yol, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan bir yer ve ihaleyi alan müteahhitin de suistimali söz konusu… 

Osman Güder’in yerinde olsam, Kemal Sunal’ın filmindeki gibi “benzin bidonu”nu kapıp, millete sesimi duyurmaya çalışır, “Bunlar, benim güzel işlerimi baltalıyorlar” diye feryat ederdim.  

MAĞDUR, MAHZUN VE ŞANSSIZ BAŞKAN, SELAHATTİN GÜRKAN!..

İnternet sitemizde, önceki gün Ebuzer Aydın’ın“Şanssız Başkan Selahattin Gürkan” başlıklı bir yazısı yayınlandı.

Ebuzer Aydın’ın sözkonusu yazısını okuyunca, bir kaç kelam etmek istedim. 

Gerçekten de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı, “bahtsız” ve “şansız” bir insan olarak görüyorum. 

Hatırlarsanız, Selahattin Gürkan’ın başkan olduğu günlerde, global çapta bir “ekonomik kriz” vardı. “Kamuda tasarruf” adı altında, Büyükşehirlere ve diğer belediyelere para aktarımında kısıntıya gidildi. Bu uygulamadaki ana felsefe “Az bedelle, maksimum hizmet”di… 

Yine hatırlayacağınız üzere, bir de Elazığ Sivrice merkezli bir deprem yaşanmıştı. Bu deprem Doğanyol ve Pütürge ilçelerimize ciddi zararlar vermişti. 

Depremin yaralarının sarılmasının hemen sonrasında ise, tüm dünyayı kasıp kavuran “COVID-19 salgını” ortaya çıktı. Bütün dünyada, insanlar sokağa çıkamaz oldu. Evlerine kapanan insanların belediyelerden beklentileri de, had safhaya ulaşmıştı. 

Salgın belasını atlattığımızı düşündüğümüz ve toparlanma sürecine girdiğimiz sırada ise, “Kahramanmaraş merkezli deprem”lerle “büyük bir yıkım yaşadık”. Depremlerden etkilenin 11 ilin içinde, en büyük hasarı alan “üçüncü il” ise Malatya’ydı. 

Devletin bütün kurumları seferber oldu. Kabine’deki bakanlar, o illerde koordinasyonu sağlamaya çalıştı. Lakin özellikle Malatya’da, ne kadar “aksaklık” ve “aksilik” varsa, hep Büyükşehir Belediyesi’nden bilindi. Halen de benzer eleştirilerin odağında, Büyükşehir Belediyesi ve Selahattin Gürkan var.

Selahattin Gürkan’ın en büyük talihsizliğinden biri de, vatandaşın şehrin muhtelif yerlerinde yapılan hizmetleri, görebilme imkanlarının olmamasıdır. Çünkü vatandaş gezmiyor ve sadece şehir merkezine yapılan hizmetleri görebiliyor. Şehir merkezi de, maalesef kalmadı…

Ne diyelim; İnşallah bahtsız bahtı, bahtiyar olur…

O İŞİN ASLI ÖYLE DEĞİL!..

“Başarının babası çok, mağlubiyet ise yetimdir” derler. O başarıyı sahiplenen de çok olur. Geçtiğimiz günlerde, İnönü Üniversitesi’ndeki Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı. 

Açılışta, merkezin yapılmasıyla ilgili farklı “hikaye”ler anlatılıyor.

Merkezi proje aşamasından bitirilişine kadarki sürece birebir tanıklık eden biri olarak, söz konusu hikayeleri, yüzümdeki tebessümle dinliyorum.

 İhtiyaç hasıl olduğu için işin aslını, astarını bir de benden dinleyin istedim. 

Yaklaşık 3 yıl önce, İnönü Üniversitesi’nden bir heyet İstanbul’a gelmişti. Söz konusu heyette Prof. Dr. Fikret Karaman, Prof. Dr. İbrahim Türkmen ve Prof. Dr. Hakan Erkuş, bulunuyordu. Üniversiteye büyük bir cami yapılacak ve İstanbul’daki Malatyalı hayırseverlerin desteği istenecekti. 

İstanbul’da bulunmam ve çevremin genişliği sebebiyle benimle de görüşmek istemişlerdi. Merhum, Mustafa Fuat Kaplan’ın yanına, gelen heyet ile birlikte gittik. Merhum Mustafa abi, cami yapımına kıymetli bir destekte de bulunmuştu. Kendisinin, karaciğeriyle ilgili bir rahatsızlığı vardı. O görüşmede, Mustafa abiye, Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibinin karaciğerle ilgili başarılı işlerini anlatmış ve Malatya’ya davet etmiştik...

 Kendisi, Malatya’ya gitmiş ve orada gösterilen ilgili ve alakadan memnun kalmıştı. Beni arayarak “Murat bey, muayene ve tedavi oldum. Ödeme yapmak istediğimde, benden herhangi bir ücret almadılar. Ben, buraya bir katkı sunmak istiyorum.” demişti. 

Ben de yapılacak camiye tekraren bir yardımda bulunmasını salık verdim. Mustafa abi, “Üniversiteye farklı bir şekilde yardımcı olmak istiyorum. Camiye yine yardımcı olurum…” diyerek karşılık verince, ben de Rektör Ahmet Kızılay’ı ve Hakan Erkuş’u aradım. İkisi de “Camiye yardım etsin” dediler. Kendisinin farklı bir katkıda ısrar ettiğini söylediğim Hakan Erkuş “O zaman, okul öncesi eğitimle ilgili bir merkeze ihtiyacımız var” dedi. 

Sonuçta Mustafa Fuat Kaplan, okul öncesi eğitimle ilgili merkezi yaptırmayı kabul etti. 

Bu vesileyle, kıymetli büyüğüm Mustafa Fuat Kaplan’a bir kez daha rahmet diliyorum. 

Not: İleride bu konuyla ilgili detaylı bir yazı yazacağım…

FİSKOS MASASI:

- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Devlet Bahçeli’yle görüşmüş.

- Ak Parti tarafından yapılan saha çalışmalarında, Yeşilyurt için Numan Özcan ismi ön plana çıkıyormuş.

- Ak Parti’nin belediye başkanlarında büyük bir değişim yaşanacak. Hatta bütün başkanlar değiştirilecekmiş.

-Ak Parti İl Başkanı Namık Gören, önümüzdeki günlerde, Genel Merkezde önemli temaslarda bulunacakmış. Başkan Gören'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmesi olacakmış. Cumhurbaşkanı, Namık Gören'e, yerel seçimlerdeki adaylarla ilgili fikrini soracakmış. 

- Bütün Belediye Başkanlarının değişeceğiyle ilgili iddialar üzerine, Doğanyol ve Pütürge gibi üst düzey hizmet yapan belediye başkanlarının yerlerinde bile, aday bolluğu yaşanıyormuş.

- Kale Belediye Başkanı Murat Koca, ismi "Kale" olan ilçede "Kale" olmamasına çok içerlemiş ve gider ayak Kale'ye bir "Kale" inşaa etmiş.

- İl dışından gelen misafirler, şehrin gece karanlık halinden; Hem ürküyor hem üzülüyorlarmış.

- Yeni merkez müftüsü, azimli ve gayretliymiş.

- Malatya Turgut Özal Üniversitesi, bilimsel göstergelerde hayli hızlı yükseliyormuş. (Darısı, İnönü Üniversitesi’nin başına)

- İnönü Üniversitesi’nde yeni rektörlük dönemi için, sürpriz isimler aday olacakmış. 

- Disipliniyle ön plana çıkan yeni Valimizden, yüksek kira sorununa da acil el atması bekleniyormuş.

- Malatya’da açık-saçıklığın, deprem öncesine göre bariz bir şekilde artış göstermesinin sebebi sorgulanıyormuş. 

- Deprem sonrası il dışına gidenler, dönenler, yıkılan/yıkılacak bina sayısı vb verilerin, güncellenmesine ihtiyaç duyuluyormuş. 

- MTA’nın güncellenmiş fay haritasından sonra, Malatya’daki diri faylar ve Malatya Fayı hakkında halkı bilgilendirmeye yönelik bir toplantı yapılmasına ihtiyaç varmış. 

- Konteynerlerdeki iş yerlerini tarif eden ve rahatlıkla bulunmasını sağlayacak uygulama / harita ve bilgilendirmeye ihtiyaç varmış. Esnaf ve işyerlerini bulamayan vatandaşlar için ESO ve TSO’yu göreve davet ediliyormuş. 


LAF EBESİ:

Her krizde bir fırsatın, her gecede bir sabahın ve her kışta bir baharın “ümid”i vardır. 

Mamafih; Malatya’da, 6 Şubat depremlerindeki karanlık gece, soğuk kış ve ortaya çıkarttığı meş’um kriz; Şehri yeniden, daha güzel ve modern bir şekilde inşaa etmek için, kaçınılmaz imkanlar doğurduğu halde, eğer karşılık bulamıyorsa; Orada basiretsiz siyasetçi, tembel bürokrat ve hakkını aramaktan aciz bir toplum var demektir!

Selam ve dua ile
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    Kerem Sezer
    31-10-2023 20:17

    Osman Güderin yaptıkları; kırkgöz, derme deresi, şehitfevzi kentsel dönüşüm, çarşıbaşı rekreasyon projesi, yeşilçam, gül bahçesi, trafik park, hastane cafe, fidanlık& rulo çim tesisi, soğuk asdalt plenti, Sosyal konutlar, sanayi Bölgesi, tekstilkent hatunsuyu, Sosyal yardımlar, İmar çalışması vs vs daha bir çok şey 2 deprem ve pandemiye rağmen Adam daha yapsın !

  • yorum avatar
    Pala44
    31-10-2023 19:32

    Selahattin Gürkan'ı tekrar gösterirler adamda şeytan tüyü var. Gereksiz yorumlardan kaçınmalı bu süreçte.

  • yorum avatar
    Ragıp
    31-10-2023 19:28

    Başkanların hiç biri aday gösterilmesin. Depremden sonra şehrimizi toparlayacak akıllara ihtiyacı var.

  • yorum avatar
    Ahmet
    31-10-2023 18:26

    İş yerleri eski yerine yapılırken toki ler neden 20 km uzağa yapılıyor ve yıkılan binaların yerine ne olacak buna acil çözüm bulunması lazım en önemli ileriye dönük sorun bu bence

  • yorum avatar
    Malatyalı
    31-10-2023 12:06

    Bu sıkıntıların bitmesi için Başkan Adaylarının Teknik insanlardan oluşması gerekir. Mehmet Çınar gibi... Ben Battalgazi de oturuyorum ama Yesilyurt'u kıskanıyorum

  • yorum avatar
    Ak parti kan kaybediyor...
    30-10-2023 22:59

    Madem ak parti vatandaştan çok şikâyeti afad müdüründen alıyor ama ak partinin gücü bir afad müdürünü almaya 8 aydır yetmesi. Demek yerine müdür bulamıyorlar. O zaman gücünüz yetmiyor afad müdürünü görevden almaya o zaman adama torpil yaptırın adam afad genel merkezine daire başkanı olsun. Vatandaşlarda rahat bir nefes alsın...24 saat değil 24 gün veriyorum ak parti il başkanına ya bu müdürü görevden alın ya da siz ve ak partili milletvekilleleri bizim.bu müdüre gücümüz yetmiyor yukarıdan torpilli deyin en azından vatandaş afad ta kuyrukta ona göre beklesin...ak parti afad yüzünden kan kaybediyor.

  • yorum avatar
    Güven
    30-10-2023 20:55

    Evet Selahattin Gürkan şanssız dönemlerde başkanlık yaptı ama saçma sapan demeçler vermeyi kendi seçti.

  • yorum avatar
    Habib44
    30-10-2023 20:52

    Malatya daki tokiler teslim edilecek deniyor bu yıl sonu teslimatlar da olacaktı fakat hala konteyner kentler kuruluyor aceba teslimatlar uzayacak mı diye düşünmeye başladım.

  • yorum avatar
    Uğur
    30-10-2023 20:50

    Oğuzhan başkan büyükşehire aday mı?

  • yorum avatar
    Ramazan
    30-10-2023 20:46

    Fırsatçı bir milletin düzelmesi zor değil imkansızdır. Malatya fırsatçıların şehri oldu maalesef.

  • yorum avatar
    Tunay
    30-10-2023 20:45

    Malatya da artık şehir merkezi yok her taraf harabe bu bölgelerde olan esnafın hem kirası çok arttı hemde müşterisi çok azaldı. Garip bir dönem yaşıyoruz sonumuz hayr olsun.

  • yorum avatar
    Ahmet
    30-10-2023 20:41

    Büyükşehire kesinlikle Öznur Çalık gelmelidir. Ankara’yı malatayaya çekecek tek kişi Öznur Çalık

  • yorum avatar
    Sümeyye
    30-10-2023 19:57

    Konteyner kentlerde internet yok. Yazın bir şekil idare ediliyordu ama şuan okullar açıldı. Öğrenciler bu durumdan çok olumsuz etkileniyor. Bir an önce konteyner kentlere internet saglanmasi lazım

  • yorum avatar
    Bekir
    30-10-2023 19:56

    Ev teslimlerini artık konu almanız lazım. Teslimlerde gecikmeler olacağı söyleniyor. Ayrıca insanların teslim sonrası eve girmeleri de hayli zaman alacak.

  • yorum avatar
    Vahap
    30-10-2023 19:34

    Merkez projesi Sivas caddesi ve Malatyapark a kadar olmalı...220 dönümlük çarşı yetmezzzzzz...Bir daha böyle bir yeniden planlama imkanı olmaz,yetkililer duyarlı olmalı

  • yorum avatar
    Sadıkoğlu bırak siyaseti işini yap
    30-10-2023 19:28

    Bu adam Sanayi ticaret odası başkanı...Peki bunla alakalı değilde üzerine vazife olmayan üslüpla Gürkanla uğraşması değişik bir durum...Bu durum kendisine zarar verdi..

  • yorum avatar
    Son cephe
    30-10-2023 19:12

    Bakın Büyük şehire öyle biri gelmeli ki tuttuğunu koparmalı bürokrasiyi bilmeli bakanlarla dialoğu iyi olmalı biraz sert ceval olmalı anlayacağınız elini değil gövdesini taşın altına koymalı çok uzaklarda aramayalım ÖMERFARUK ÖZ SAYIN VEKİLİMİZ BU ŞEHRİ ESKİ HALİNE YAKIN BİR ZAMANDA GETİRİR GÖREV ADAMI OLMALI ŞUNLARI BUNLA DEĞİL ŞEHİRLE İLGİLİNMELİ BU YIKIMI FIRSATA DÖNÜŞTÜRMELİ

  • yorum avatar
    sorularlaislamiyet
    30-10-2023 17:41

    Şayet bir toplumda beceriksiz, yanlış yolda olan zalim yöneticiler söz konusu ise, memlekette fitne fesat kol gezmeye başlar. Çünkü “balık baştan kokar.” “İnsanlar yöneticilerinin dini üzere olur.” (Aclunî, Keşfu'l-Hafa, 2/311)“Ümmetimden iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer: âmirler / yöneticiler ve fâkihler.” (bk. Kenzu’l-ummal, 6/30).İmam Gazalî de bu hadis rivayetine yer vermiş.(İhya, 1/13), ancak Zeynu’l-Irakî bu rivayetin zayıf olduğunu söylemiştir.(Tahricu ahadis’l-İhya-İhya ile birlikte- a.g.e).Diğer bir rivayet ise şöyledir:“İnsanlardan iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer; onlar fesada girerse insanlar da fesada girer: âlimler ve âmirler / yöneticiler.” (bk. Kenzu’l-ummal, 10/191).Bunlardan çıkarılacak sonuç şansız olması mı? Takdir sizin.

  • yorum avatar
    Melikşah
    30-10-2023 17:30

    Malatya'da artık özgürce yürümek çok zor Kent sessiz korkunç karanlık

  • yorum avatar
    Mecit
    30-10-2023 17:29

    Murat bey, Malatya'da açık saçıklık arttı. Bunu gözlemleyebiliyoruz. Denk geldiğim birkaç kişiye sorma cüretinde bulundum. Anladım ki 3 günlük dünya gözümde kalmasın diye yapmak istediğim her şeyi artık yapıyorum dedi. Bu fikir pek hoşumuza gitmedi ama durum böyle

  • yorum avatar
    Ekrem
    30-10-2023 17:28

    Malatya'da sorunlar zinciri çoğalıyor. Hak sahiplikleri neye göre veriliyor Kentte mağdur olanlar şuan kuyruklarda Depremin öldüremediği insanların psikolojisi de çöktü

  • yorum avatar
    Fırat
    30-10-2023 17:26

    Karikatürler de çok başarılı

  • yorum avatar
    Ender
    30-10-2023 16:03

    Ben Oğuzhan Ata Sadıkoğlunun büyükşehir belediye başkanlığına oynadığını düşünüyorum. Fakat kazanamaz...

  • yorum avatar
    Murat
    30-10-2023 16:02

    Murat bey, aday adaylarina ilişkin isimleri merak ediyoruz. Önümüzdeki süreçte fiskos masasında bunlara detaylı yer verirseniz, sevinirim

  • yorum avatar
    Şahin
    30-10-2023 16:01

    Yerel seçimlerde Aysun BAY KARABULUT'u MHP den ilçelerden birine aday adayı olarak görürseniz şaşırmayın:)) her masada var, her şansı zorluyor. Fakat ablasinda bile kredisi kalmadı, yedirmezler...

  • yorum avatar
    Yiğit Mamsuroğlu
    30-10-2023 15:59

    Yazıda öyle bir anlatılmış ki; covid 19, ekonomik kriz, sivrice depremi bir tek Selahattin Gürkan'ı vurmuş. Kabul edin, Selahattin Gürkan başarısız. Kendi döneminde fikir aşamasından başlayıp da hizmete giren, projelendirdiği, şehre vizyon katan marka bir eserini gösterin. Destan şehir Malatya diye diye, kendine destan yazdı ve gidecek.

  • yorum avatar
    Ankara'dan Bir Göz
    30-10-2023 15:57

    Deprem bölgesindeki bütün belediye başkanları değişecek. Şimdiden söylüyorum, aday olmayı düşünenler ona göre harekete geçsin

  • yorum avatar
    Selim
    30-10-2023 15:56

    Malatya'da sadece şehrin girişi değil, merkezde bazı sokaklarda karanlıktan yürünmüyor. Erkekler bile korkudan giremiyor, kadınlar ve çocuklar ne yapsın. Şehrin bazı sokakları herşeyi yapmaya müsait izbe ve karanlık binalardan oluşuyor. Ciddi bir güvenlik problemi var.

  • yorum avatar
    Tamer
    30-10-2023 15:54

    Sayın yazar, Malatya'da ağır hasarlı bir evim vardı. Sitede 180 daire var ve 4 kişi itiraz etti diye evim hafif hasara döndü. Yani başka bir komşumun itirazı beni de etkiledi. Hak sahipliğine başvurdum, red geldi. Evime sigorta yapmak istiyorum, sigorta riskli yapı olarak görüyor, yapamıyorum. Yani sigortanin riskli yapı olarak nitelendirdiği, maddi zararım olur dediği eve; devlet git otur diyor. Parasal konular, candan önde tutuluyor zannedersem

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.