dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2427.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66764.5$

Yarım maçta 1 puan!

23 Şubat 2022, Çarşamba 22:05
Yarım maçta 1 puan!
 




-    Gaziantep FK-ÖK Yeni Malatyaspor maçı neden 45 dakika oynandı?
-    Teknik heyetin 4 değişikliğinin gerekçesi neydi?
-    Barış ve Campi niçin forma giyemedi?
-    Ganalı Benjamin Tetteh gerçekten sakat mı?
-    Adem Büyük’ün kulübede oturamayışının sebebi?
-    Futbolculara kim taktik verdi?
-    Eski takımlarına rakip olan isimler kimler?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...


Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un, Süper Lig’deki galibiyet hasreti 16 maça çıktı. 22. haftadaki Gaziantep FK-Yeni Malatyaspor maçı, 0-0 tamamlanan ilk yarının ardından yoğun kar yağışı nedeniyle 23 Şubat’a ertelenmişti. 36 gün sonra oynanan ikinci 45 dakikada da gol sesi çıkmadı. 26 hafta sonunda 17 puanda kalan 20’nci ve son sıradaki Kaplanlar ile düşme potasının hemen üzerinde, 16’ncı basamaktaki Göztepe (27) arasında 10 puan fark var.



4 DEĞİŞİKLİK İLE BAŞLANDI

18 Ocak’ta, Gaziantep Kalyon Stadyumu’ndaki ilk devrede forma giyenlerden Semih Kaya, Fas kökenli Fransız Rayane Aabid, Malatya’dan ayrılmıştı. 19 Şubat’ta Malatya’daki 2-1’lik Antalyaspor mağlubiyetinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Sadık Çiftpınar’ın yanı sıra, Aabid’in hemşehrisi Mounir Chouiar da sakatlığından ötürü yoktu. Bu yüzden teknik heyet, Tunuslu Oussama Haddadi-Semih, Rahman Buğra Çağıran-Aabid, Gabonlu Didier Ndong-Mounir ve Burunduli Jospin Nshimirimana-Sadık değişikliklerini gerçekleştirdi.



BARIŞ VE CAMPI YOK, PEKİ TETTEH?

Barış Başdaş ile Arjantinli Gaston Campi, sonradan transfer edildiği için kadroya yazılamayınca, elde stoper kökenli bir tek Ganalı Philip Gameli Awuku kaldı. Sağ arka adalesinde orta derecede yaralanma ve ödem belirlendiği belirtilen Ganalı Benjamin Tetteh’e ilişkin de farklı iddialar gündemde. Ganalı santrforun, devre arasında transfer olamadığı için sakatlığının uzun sürdüğü ve İstanbul’da olduğu ifade edildi. İskoç Stevie Mallan de yedek soyundu.  



ADEM BÜYÜK YOK

İlk Gaziantep maçında cezalı olan kaptan Adem Büyük “Futbol Sorumlusu” unvanıyla da kulübede yer alamadı. Büyük’ün yerine takımın başında “Teknik Sorumlu” Alaattin Gülerce sahaya çıktı.

ÜÇ İSMİN DUYGUSAL MAÇI

İki isim Gaziantep’te, eski takımlarına karşı mücadele etti. 2017-19 sezonları arasında Yeni Malatyaspor’u çalıştıran Gaziantep FK’nın hocası Erol Bulut ile sezonun ilk yarısını Gaziantep’te geçiren Malili Nouha Dicko ile Kenan Özer, farklı duygular içerisindeydi.



İLK AKINDA SONUÇ YOK

Kaldığı yerden, ikinci yarıdan itibaren oynanan karşılaşmanın 46’ncı dakikasında Sarı-Siyah-Kırmızılılar, ceza sahası yayının birkaç metre gerisinden serbest atış kazandı. Rahman’ın vuruşunda barajdan dönen ve aynı futbolcunun havalandırdığı top, Gaziantep FK savunmasında kaldı.



DICKO’NUN AYARSIZLIĞI!

62’nci dakikada konuk ekip etkili geldi. Ceza sahası sol çaprazındaki Hafez, arka direğe doğru koşan Dicko’yu görüp kafayla indirdi. Dicko hamle hatası yapıp topa yetişemezken pozisyon, autla sonuçlandı.



MUSTAFA’DAN GEREKSİZ KART

66’da Gameli, Muhammet Demir ile ikili mücadelesinde rakibi düşerken kramponlarıyla yüzüne vurunca kendi ceza alanında yerde kaldı. Ümit Öztürk oyunu durdurarak sağlık görevlilerini sahaya davet etti. 67'de, Sagal’ın peşinden koşup sağ koluna yapışan ve bir süre de bırakmayan Mustafa, gereksiz bir sarı kart gördü. 

GAMELI, PENALTI YAPTIRIYORDU

69’da Gameli, köşe vuruşu öncesi arkasından çekiştirdiği Muhammet Demir’e faul yaptı. Ancak hareket, korner kullanılmadan gerçekleştiği için, sarı kart yaptırımının peşinden ev sahibinin beklediği penaltı düdüğü duyulmadı. 72’de ön alandaki baskıyla topu kapan Maxim’in servisinde, Muhammet'in sert şutunda Ertaç dikkatliydi.



ERTAÇ’TAN MÜTHİŞ KURTARIŞLAR

74’de sağ kanattan hücuma çıkan Figueiredo, yerden kale alanına kesti. İlkinde Ertaç'a takılan Muhammet bir kez daha tamamlamak istedi; ama Kaplanların file bekçisi ayaklarıyla topu uzaklaştırdı. Htalarıyla saç baş yolduran Jospin Nshimirimana, haklı olarak görevi 79’da Ganalı Godfred Donsah’a devretti. 82’de, sağdan Zeffane'nin ortasında ön direkte Dicko vurdu. Defanstan seken top kornere gitti.



PENALTI MI “VAR!” ÖZGÜÇ TÜRKALP?

88’de, Yeni Malatyaspor ceza sahasında seken topa, Figueiredo, Ndong ve Maxim üçlüsü ayak koymaya çalıştı. Ndong ile sağ ayakları çarpışan Maxim yerde kalınca önce oyunu devam ettiren hakem, daha sonra Video Yardımcı Hakem (VAR)’ın tavsiyesiyle pozisyonu izlese de faulü Malatya temsilcisi lehine verdi. Bir başka ifadeyle Ümit Öztürk, VAR’daki Özgüç Türkalp ile farklı görüşteydi! 90+5’teki Mert Miraç Altıntaş-Buğra hamlesine bir anlam verilemedi!



BOL POZİSYON

45 dakikalık oyunun mini bir yorumuna gelince... Karlı bir Gaziantep gününde, yani ilk maçta soyunma odasına gitmeden penaltı kaçıran Mounir’in beceriksizliği, iki puanın elden uçup gitmesine yol açtı. İki taraf da birçok pozisyon yakalamasına karşın tabelayı değiştiremedi. Uzun toplara ve ani akınlara yönelen misafir takımda Mustafa ve Mehdi'nin bindimeleri izlendi. 

YETERSİZ KADRO

Yeni Malatyaspor'un 11'inin ve yedek kulübesinin, özetle kadronun yetersizliği bir kez daha gün yüzüne çıktı. “Amatör lig” takımlarına benzetilen Kaplanlarda, topu her ayağına alan futbolcu, basit kayıplara imza attı. Üst üste 2 pas dahi atılamadı!