dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2435.4
  • BIST
    9767.75
  • BTC
    63793.38$

YEL “KAYA”DAN ANCAK TOZ MU ALIRDI?!..

09 Ocak 2021, Cumartesi 16:21

 

 

 

 

  • Mısırlı sol bek yine oynamadı
  • Hamzaoğlu'ndan ilk 11'de tek değişiklik
  • Kaplanların yüzü, Kayseri'de pek gülmüyor
  • Semih Kaya “Maçın Kötü Adamı” olmayı nasıl başardı?
  • Yeni Malatyaspor, geriye düşünce çeviremiyor!
  • Ganalı santfor, oyuna neden devam edemedi?
  • Topun direkten döndüğü pozisyonun kahramanı kimdi?
  • Ertaç'ın hangi hastalığı yeniden nüksetti?
  • Mağlubiyetin suçlusu kim?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Süper Lig'in 17'nci haftasında Kayserispor'a konuk olan Yeni Malatyaspor, 1-0 kaybetti. Penaltı yaptıran, kendi kalesine gol atan, kafa vuruşunda direğe takılan ve gollük şuta yol açan bir hata yapan Semih Kaya, günün, adından en çok söz ettiren ismi oldu. Beş maçtır sevinmeyi unutan Kaplanlar, bu süreçte 3 mağlubiyete uğrarken, 2 defa da berabere kaldı. 21 puanda kalan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 18'inci haftada Çaykur Rizespor'u, 17 Ocak'ta misafir edecek. Daha önceki rakip ise Ziraat Türkiye Kupası'nda olacak. Son 16 Turu'nda, 12 Ocak'ta Galatasaray, Malatya'ya ağırlanacak.

J_7

KIRMIZI KART CEZALISI MISIRLI YİNE YOK

Yeni Malatyaspor'da kırmızı kart cezalısı Karim Hafez dışında eksik bulunmuyordu. Mısırlı sol bek, 2 Ocak'ta Ankaragücü deplasmanında 3-1 mağlup olunurken rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi gerekçesiyle 3 resmi müsabakadan men edilmişti. Hafez, Malatya'daki 2-2'lik Sivasspor sınavını da kaçırmıştı.

N_281

KAYSERİ'DE SADECE BİR GALİBİYET VAR

Kaplanların yüzü Kayseri'de daha önce oynadığı dört karşılaşmada sadece bir kez gülmüştü. Bu zorlu dış sahada bir beraberlik ve bir galibiyete, 3'üncü yenilgi eklendi. Kayseri'deki tek zafer, 24 Aralık 2017 tarihinde 1-0'lık skorla gelmişti.

HAMZAOĞLU'DAN İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Kayserispor 11'inde; Sivassspor beraberliğine göre tek değişikliğe gitti. Kosovalı santrfor Jetmir Topalli'yi kulübede oturtan deneyimli çalıştırıcı, Kubilay Kanatsızkuş'u tercih etti. Eldivenleri Ertaç Özbir giyerken; defans hattı sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Semih Kaya ve Bülent Cevahir olarak dizildi. Dörtlü orta saha ise yine sağdan sola; Kubilay,  Ganalı Afriyie Acquah, Ahmed Ildız ve Fildişi Sahilili Moryke Fofana'dan oluştu. Hücumda kaptan Adem Büyük ile Ganalı Benjamin Tettih gol aradı.

O_95

SEMİH'TEN, AKILALMAZ PENALTI!

Malatya temsilsinin, son dönemdeki erken gol yeme hastalığı yine nüksetti. 7'de sağdan ceza alanına girmek isteyen Denis Alibec'i, aut çizgisine doğru yönelirken anlamsız müdahalesiyle yere indiren Semih Kaya, affedilemez hataya imza attı. Başta “serbest vuruş” kararı veren; ama ardından Video Yardımcı Hakem (VAR) odasıyla görüşen Erkan Özdamar, beyaz noktayı işaretledi. Alibec'in kaçırdığı, daha doğru bir ifadeyle Ertaç Özbir'in sağına yerden uzanarak kurtardığı penaltıda, Ertaç'tan seken meşin yuvarlağı, atik davranan Wallace kornere attı. Bu pozisyonda önce Adem, sonrasında Semih, deneyimli file bekçisini kutladı.  

P_36    

HATALAR SİLSİLESİ...

Atağın devamında Dimitrios Kolovetsios'un önündeki İlhan Parlak  yükseldi. Yumruklarını kullanmayı düşünen Ertaç, sol eliyle topa dokunamadı. Kolovetsios'in itelemeyi planladığı topa son temas eden futbolcu Semih oldu: 0-1. Sarı-Kırmızılı ev sahibi böylece, bu sezon köşe atışından ve ilk 15 dakikalar itibarıyla ilk golünü kaydetmiş oldu.

R_20

KAPLAN GERİYE DÜŞÜNCE SKORU ÇEVİREMİYOR

Golün akabinde istatistiklere göz atıldığında ortada duran gerçek, göz korkutucuydu. Çünkü Kayserispor öne geçtiği 6 maçın 3'ü kazanmış, Yeni Malatyaspor ise geriye düştüğü 11 müsabakanın yalnız birini üç puan ile tamamlayabilmişti. Bu dönemde 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etmişti.

T_12

PENALTI BEKLENTİSİNE YANIT YOK

Vakit ilerledikçe karşılıklı top kayıplarından ötürü iki taraf da oyun kuramadı. Orta sahadaki dirençler de kayboldu. 20'de Acquah, önünü açıp Yaw Ackah'ı karşısında gördüğü anda şutunu çekti; ancak Doğan Alemdar sağ köşeden çıkardı. 21'de penaltı beklentisi oluştu. Ceza alanındaki Adem, altıpasın birkaç metre dışarısındaki Benjamin Tetteh'i düşündü. Ganalının şutunda top Kayserispor savunmasında ele temas etse de hakem oyunu devam ettirdi.

X_31

İNANILMAZ HEDİYE!

23'teki ön alan baskısında Semih Kaya'dan, Kayserispor'a inanılmaz bir hediye geldi! Ahmed Ildız'ın karşısındaki Alibec, ceza sahasına girer girmez müthiş vurdu, Ertaç aynı güzellikle kurtardı. Bununla birlikte, geride kalan sürede çok fazla pozisyon seyredildi.

U_6

TETTEH'TEN KÖTÜ HABER; SAKATLANDI

30'da Alper Kelkitli'nin öğrencilerinden Gustavo Campanharo hızlı çıkmak istedi, Chebake zamanında ayak koydu. Sakatlık geçiren Campanharo kendisini deneme talebinde haklı çıktı ve 81'e dek oyunda kaldı. Aynı bölümde sakatlanan Tetteh yere bıraktı. Sağlık görevlilerinin eşliğinde kenara gelen Ganalı yerini, 35'te Umut Bulut'a bırakmak zorunda kaldı.

S_23

“AF”FETTİREBİLECEK POZİSYON...

Semih Kaya, 39'da kendisini affettirmeye çok yaklaşsa da olmadı. Kayserispor yarı alanın ortasından, Ahmed Ildız'ın kullandığı serbest atışta ceza alanına gelen topa Semih kafasını uzattı. Kendi kalesine gol atan futbolcuların zaman zaman rakip kalede de gol aradığı, hatta attığı görülmüştür. Semih de bu isimleren birisi olacaktı; ama şansı yanında değildi. Adem Büyük 40'ta, özellikle ilk yarıda çok fazla ileriye çıkan Bülent Ceavahir'in soldan ortasında muhteşem vurdu; fakat az farkla çerçeveyi tutturamadı.

M_500

İKİNCİ YARI BAŞLARKEN 3 HAMLE

Talebelerini derin uykudan uyandırma fikrindeki Hamza Hamzaloğlu, ikinci devreye tam 3 değişiklikle girdi. Soyunma odasından dönüşte Mustafa Eskihellaç-Fofana, Burundili Youssouf Ndayishimiye-Acquah, Zimbabweli Teenage Hadebe-Semih hamleleri görüldü ki, oyundan alınan futbolcular, Yeni Malatyaspor'a hiçbir katkı sağlayamamıştı.

L_203

BURUNDİLİ, NET FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ

Yeni Malatyaspor ikinci 45'te yüklense de kapanan ve temkinli olan Kayserispor dikkatliydi. 62'deki net fırsattan Youssouf yararlanamadı. Mustafa'nın sağ kanatta iki Kayserisporluya rağmen harika ortasında Doğan'ın uzaklaştıramadığı topla ceza alanında buluşan Burundili, ayağı da kayınca kötü bir vuruş gerçekleştirdi. Tehlikeli akın, autla neticelendi. Ankaragücü karşısında bitiş düdüğüyle beraber kendisini iyi hissetmediği ve başı döndüğü için çimlere yağılan Youssouf, sağlık problemi yaşayınca 65'te yine yürekleri ağızlara getirdi.

K_254

HAYÂL KIRIKLIKLARI...

Hamzaoğlu, yokları oynayan Kubilay'ın yerine 72'de, Kongolu Jody Lukoki'nin hünerlerine güvenmeyi yeğledi. Oyunun sonları çok hareketliydi. 87'deki serbest atışta topu çok uzak farkla üstten auta yollayan Adem Büyük, aynı performansı gibi hayâl kırıklığı yaşadı. 89'da, kritik bir noktada top kaybı yapan, hemen peşinden Alibec'i düşüren Hadebe haklı bir sarı kart gördü. Zafiyetleriyle dikkati çeken Zimbabweli'nin neden oynamadığını soranlara, bu dalgınlığıyla yanıt vermiş oldu!  90'da Mustafa'nın epey uzak mesafeden sert şutunda Doğan topu sektirse de kornere atmasını bildi. Sonrasında Doğan ile Umut Bulut birlikte yükseldi, karambole karşın savunma gole olanak tanımadı.

V_19

SUÇLU KİM?

Özet bir yoruma gelince... 17 maçta 24 puan toplayan Sergen Yalçın ile ipleri koparan Adil Gevrek yönetimi, aynı periyotta haneye 21 puan yazdıran Hamza Hamzaoğlu noktasında büyük baskı altında... Kayserispor yenilgisinde eleştiriler, Semih üzerinde yoğunlaştı. Yeni Malatyaspor karşılaşmaya gayet iyi başlamışken, Semih amatörce hatalar ile takımın bütün dengesini bozdu. Moral ve motivasyon olarak arkadaşlarını da çökertti. Peki! 27 Aralık 2020'de, Malatya'da BB Erzurumspor'a 3-1'le boyun eğilirken kornerde yine boşa çıkan Ertaç'ın, kurtardığı penaltıya rağmen benzer bir hataya imza attığı için hiç mi suçu yok? 

Z_74

BAL YAPMAYAN ARILAR!

Kayserispor bu sezon neredeyse hiçbir rakibine ilk yarıdaki gibi böyle bir baskı uygulayamamıştı. Yeni Malatyaspor orta alanı bomboş kaldı. Acquah tel tel dökülürken, Ahmed'in verimi de tartışıldı. Stoperlerden Semih, beklerden Bülent, onun önünde koşacak dermanı olmayan Fofana'nın olduğu sol taraf, adeta yol geçen hanına döndü! Laubalilikle suçlanan Adem'in yerden bir türlü kalkamaması düşündürücüydü! Tetteh'in sakatlanması tüm planları bozarken, görevi devralan Umut'un yanı sıra, Kubilay ve “bal yapmayan arı” rolündeki Chebake de olumsuz tenkitlerden nasibini aldı. Wallace de onlara ayak uydurdu. Bir tek, ikinci 45'te yeşil zemine ayak basan Mustafa ile biraz Lukoki kıpırdadı...

Y_16