dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2431.0
  • BIST
    10019.36
  • BTC
    62215.82$

Yeşilyurt'ta "İlhan" varsa başkasına "Geçit" yok!..

05 Şubat 2024, Pazartesi 06:13
Yeşilyurt'ta "İlhan" varsa başkasına "Geçit" yok!..

Dün Ak Parti Malatya İl Teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan YAVUZ'UN katılımıyla kalabalık ve muhteşem bir aday tanıtımı yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tanıtımında salonu dolduramayan teşkilat büyük eleştiri almıştı. Ama ilçe Belediye Başkan Adaylarının tanıtımında tam tersi oldu.

Tanıtıma katılması beklenip ama katılamayanlar veya gelmeyenler vardı elbet. Ama heyecan dorukta, her taraf tıklım tıklım, içeri de dışarı da insan kaynıyordu. 

Malatya 22 yıldır Ak Partinin kalesi durumdadır. Son zamanlarda yapılan bazı yanlışlar ve yanlış tercihler sonucu Ak Parti tabanı ciddi bir şekilde kaymaya başladı. Bu seçim bile kimsenin pek umurunda görünmüyor!. Yani kale sallantıda ve yıkılmak üzeredir. Ankara’nın da çok işi olduğundan Malatya’dan habersizdir!.

Bazen siyasette bir manevra çok şeyi değiştirir. Şahsen ben olsaydım, ne Yeşilyurt'ta ne de Battalgazi'de aday değişikliğini gerekli görmez, tecrübeli, çalışkan ve başarılı iki Başkanla da devam ederdim.
Ama Yeşilyurt'a öyle bir aday gösterildi ki, bir çok eksiği domine decek, Malatya seçmenini ayağa kaldıracak bir isim!..

Evet, onun da aday adaylık müracaatı yoktu ama, bugüne kadar Malatya'ya inanılmaz emeği vardı. Şifalı elinin değmediği, işini görmediği kimse yoktu. Herkes onu tanıyor ve biliyor. Ayrıca Ak Partide bir çok defa aday adayı olmuştu. Son Milletvekili seçiminde de aday adayıydı. Kendisini koymak istedikleri beşinci sırayı kabul etseydi, milletin teveccühü onu milletvekili yapmaya yeterliydi!.

Nasib kısmet Yeşilyurtlularınmış ki, bu adayı Allah onlara nasib etti. 

Malatya’nın en prestijli adayı Prof. Dr. İlhan GEÇİT'İN Yeşilyurt adayı olmasına hayırlı olsun diyor, kendisini tebrik ediyor, bu şehir için, bu millet için sonuna kadar açık destek vereceğimizi ilan ediyoruz. 

Dr. İlhan bu şehirde üç marka isimden biridir. Malatya’dan kopmuş ithal bir aday değildir. Yeşilyurt nüfusuna kayıtlı, evi ve ikameti de Yeşilyurt'tadır. 2014 yılına kadar Yeşilyurt on bin nüfuslu büyük bir köydü. Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte merkez ikiye bölündü ve bu şehrin en büyük nüfusuna sahip ilçesi oldu. Dolayısıyla Sayın İlhan GEÇİT neden Yeşilyurt'tan aday oldu diye eleştirilemez!.

Dr. İlhan, Malatya'da aşireti ve akraba çevresi en geniş kişilerden biridir. Adı hep Battalgazi ile anıldığından, herkes aşiretinin, yani seçmeninin Battalgazi'de olduğunu sanır. Oysa Yeşilyurt'ta yaşayan akraba ve seçmeni Battalgazi'den daha fazladır. Bunu 31 Mart akşamı sandıklar açıldıktan sonra herkes görecektir. Ak Partinin Yeşilyurt'ta tarihi bir oy rekoru kırdığını görenler, asıl o gün bana hak vereceklerdir!. Bu nedenle Dr. İlhan neden Battalgazi'den aday olmadı diye de eleştirilemez!..

Dr. İlhan, bazı adaylar için dedikleri gibi, usule aykırı paraşütle gelmedi!. 23 yıllık Ak Parti iktidarında Malatya'da gösterilmiş belki de en önemli ve en uygun adaydır. 

Şimdi bazıları diyorlar ki; Hadi ya oradan, sen bunu külahıma anlat!. Adam doktor, belediyecilikten ne anlar!?. Bize mimar lazım, mühendis lazım, şehir planlayıcısı lazım!.
Belki de kendi çapında böyle düşünen sıradan vatandaşlara hak verirsin!. Ancak;  Belediye başkanı mimar mühendis olsa kalkıp çizimlerle mi uğraşacak!?. Şehrin plan projelerini mi çizecek!?. Belediye Başkanı şehreminidir. Yani şehrin sahibi, en güveniliridir. Şehir ona emanettir. Şehri o idare edecektir. Emrinde onlarca mimar ve mühendis var. Onlarca idareci ve daire başkanı var. Onlarca doktor ve veteriner hekim var. Onlarca arge çalışanı, onlarca alanda yüzlerce çalışan vs var. Var da var. Belediye başkanı bunları en iyi şekilde idare edendir. Sonra asıl Başkan, sosyal belediyecilik yapandır. Kurumsal bir ülkede, Belediye başkanı olmasa da işler yürür. Ama yürüyen işlerin bir başı olmalı ki, yürümeyen işi de görsün, yürütsün. 

Benim tanıdığım Dr. İlhan, bu şehir için biçilmiş kaftan ve bu işlerin bir numaralı adamıdır. İdarecilikte kendisini ispat etmiş ve aşmıştır. Şimdi başına geleceği Belediye çalışanları düşünsün!. Millete kıçıyla bakanlar düşünsünler!. Gelenin gidenin önünde kalkmayanlar, saygı göstermeyenler, insanlara değer vermeyenler düşünsünler!. Hele idarecilik nasılmış, nasıl yapılırmış görsünler!. Bu tonajlı adamlar bu halleriyle yerlerinde kalabilirler mi!?. Hele bakın işi görülmeden kimse bu belediyeden çıkar mı çıkmaz mı!?.

Tabi bu arada teşekkürün büyüğünü hak eden birileri var. Hakkını vermemek sorumluluktur. Sayın Sami ER olmasaydı bugün Dr. İlhan Yeşilyurt'un şehremini adayı olmayacaktı!. 
Dün onun da, Dr. İlhan'ın da önünü kesenler, bugün hak tecelli etmiştir diyorlardır herhalde!. Geciken adalet adalet olmamakla birlikte, zararın neresinden dönülürse kârdır.
Yine bu seçimde emeği olan, çabası, çalışması taktire şayan Milletvekilimiz Sayın İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK'A teşekkür etmeden geçemeyeceğim...

Yeşilyurt'tan sonra Battalgazi'ye değinmeyelim şimdilik!. Birileri kırılmasın, bozulmasın!.
Zira Ak Parti çok güzel bir başkanı görevden aldı. Yerine değerli bir adayı koysa da, sonuç 2019'daki Ankara ve İstanbul gibi olursa da şaşırmayın!. Bazen nankörlük çok şey kaybettirir. 
Ayrıca aylardır Battalgazi'de çalışma yapan Yeniden Refah Partisi Adayı Sayın Ayetullah GEÇEN gümbür gümbür geliyorum diyor!. Tıpkı Türkiye genelinde Yeniden Refah Partisiyle esen Milli Görüş rüzgarı gibi, burada da Milli Görüş rüzgarı fırtına olmuş esmektedir. 

Bu fırtına Malatya'yı da sararsa Ak Parti Büyükşehir'de de yenilgiye uğrayabilir!. Henüz kurulan çadır kalkmadı, milletin taziyesi devam ediyor!..

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"