dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9058.25
  • BTC
    69943.82$

‘Yılmaz’ Bir Kaplan!

29 Ocak 2023, Pazar 19:41
‘Yılmaz’ Bir Kaplan!

 

 

-    Yeni Malatyaspor, lider Eyüpspor’u nasıl yendi?
-    Forma giyemeyen üç önemli oyuncu kimlerdi?
-    Yılmaz Hoca, kaçıncı sınavına çıktı?
-    Vural’ın sistem ve futbolcu tercihleri nasıldı?
-    İlk 11’e dönen hangi isim sevindirdi?
-    Bu sezon ilk golünü atan yıldız adayı kim?
-    Kaplanların en golcü isminden müthiş frikik golü
-    Kırmızı kart gören sakar stoper, Rize’de yok
-    Hangi oyuncu sarı kart cezalısı durumuna düştü?
-    16 yaşında ilk kez forma giyen Kaplan kimdi?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…
-    4 Şubat’ta kimin konuğu olunacak?

 

Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’in 22’nci haftasında, lider Eyüpspor’u ağırladı. Ogün Özçiçek’in golüyle üstünlüğü yakalayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Venezuelalı Yonathan del Valle’yi durduramadı; ancak ilk yarının duraklamalarında Cengizhan Akgün sahneye çıktı: 2-1. Özellikle son anlarda bir yandan amigoluk yaparak tribünlerdeki taraftarları ateşleyen, diğer taraftan da futbolcularına taktikler veren Yılmaz Vural, büyük bir alkışı hak etti. Üç önemli oyuncusunun yokluğunda, Burak Kavlak’ın kızarmasıyla 40 dakikayı aşkın 10 kişi mücadele eden Kaplanlar, Vural idaresindeki 3’üncü maçında ilk 3 puanını elde etti. 16 puan ile 17’nci basamakta yer alan Malatya ekibi, 4 Şubat’ta Çaykur Rizespor’un misafiri olacak.

YILMAZ HOCA’NIN ÜÇÜNCÜ SINAVI

Hasan Özer’in istifasının akabinde, 31 Aralık 2022’de el sıkışılan Yılmaz Vural ile 13 Ocak 2023 tarihinde, sezon sonuna kadar resmi sözleşme yapılmıştı. 70 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, Malatya’daki üçüncü sınavını Eyüpspor önünde verdi.

GANALI’NIN CEZASI DEVAM EDİYOR

Malatya temsilcisinde, 17 Aralık 2022’de, Malatya’daki 1-0’lık Ankara Keçiörengücü zaferinde, 90+3’te Eflatun-Beyazlılardan tartıştığı Patrick Friday Eze ile birlikte direkt kırmızı kart yaptırımına uğrayan Philip Gameli Awuku yine yoktu. 2 maçla cezalandırılan Ganalı, ihracın ardından hakem Tarık Güldal’a yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakadan daha men edilmişti. Awuku, 24 Aralık 2022’de, Denizli’deki 3-0’lık ve 15 Ocak 2023’te Malatya’daki 3-1’lik Bodrumspor mağlubiyetlerinde ve 22 Ocak’ta, Adana’daki 2-2’lik beraberlikte forma giyememişti. 

İKİ KİLİT FUTBOLCU SAKAT

Keçiörengücü galibiyetinde dizine darbe alan stoperlerden Barış Başdaş sahalara dönemedi. İlk 11’in değişmez isimlerinden Osman Haqi’nin sürpriz sakatlığı hem teknik heyeti hem de Malatya Stadyumu’na onu seyretmeye gelen futbolseverleri çok üzdü. Adana’da 53’te görevi Yakup Alkan’dan devralan; ancak 90’da zaruriyetten Berat Yaman’ın elini sıkan Nuri Fatih Aydın’ın adı da sakatlığından ötürü esame listesine yazılmadı.

KAPTAN İYİLEŞTİ

Bodrumspor hezimetinde sakatlanınca yerini mecburen 58’de Atakan Müjde’ye bırakan kaptan Rahman Buğra Çağıran ilk 11’deydi.

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Yılmaz Vural, Bodrumspor yenilgisinin 11’inde biri zorunlu iki değişiklik gerçekleştirdi. Osman Haqi’den faydalanamayan Vural, Hüseyin Ekici’yi de yedek soyundurdu. Onların yerlerine, kavuştuğu Rahman Buğra ile Malili Aly Malle’ye fırsat tanıdı.

OYUN SİSTEMİNDE SÜRPRİZ YOK

Yılmaz Vural’ın 4-2-3-1 saha dizilişinde kaleye Abdulsamed Damlu geçti. Geri dörtlüde soldan sağa; Arda Hilmi Şengül, Ganalı Godfred Donsah, Burak Kavlak ve Erşan Yaşa vardı. Önlerinde Rahman Buğra ile Ogün Özçiçek sorumluluk üstlendi. Hücum hattını soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Cengizhan Akgün ile Malle besledi. En ileride Yakup boy gösterdi.

OGÜN’ÜN SEZONDAKİ İLK GOLÜ

5’inci dakikada Malatyasporlular sevindi. Cengizhan’ın, İbrahim Akdağ ile Ömer Bayram’a uyguladığı pres, netice verdi. Ömer’in meşin yuvarlağı uzaklaştırmak isterken soluyla asist yaptığı Ogün, ceza alanının dışından sağıyla müthiş bir şut attı: 1-0. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezonki iki asistine, ilk golünü de eklemiş oldu.

MALLE, %100’LÜK GOLÜ KAÇIRDI

15’te Ogün aşırırken, Alpaslan Öztürk’ün ikinci bölgedeki büyük hatasında topla buluşan ve önünde kimse olmayınca dripling atan Malle, kaleci Harun Tekin’in de soluna çekip çizgiye doğru inerken dar açıdan çerçeveyi yokladı. Ömer son anda ayak koydu ve tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. Malle’nin sonuca ulaşamaması herkese “Bu pozisyonda Osman Haqi olacaktı ki…” dedirtti.

BÖYLE BASİT BİR GOL YENİR Mİ?

Malatya’nın presi, Eflatun-Sarılıların orta sahadan rahat çıkamamasına ve rakip sahada oyun kurmakta zorlanmasına da yol açtı. Ama dengeyi kuran İbrahim Üzülmez’in takımı, 22’te skor tabelasını eşitledi. Sağdan gelişen atakta Halil Akbunar'ın, Arda Hilmi’ye rağmen pasında Donsah’ın teması yeterli olmadı. İbrahim’in dokunduğu topu Yonathan del Valle, Burak üzerine koşarken, Ersan solundan koşar gibi yaparken (!) yakın mesafeden ağlara yolladı: 1-1.

MALLE CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

26’da bu yılki 4’üncü sarı kartını gören Malle cezalı duruma düştü. Malili, Rize’de ter dökemeyecek. İlk yarım saat geride kalırken, Yeni Malatya’nın hücuma yönelmekte güçlük çektiği görüldü. İyi başlayan Yılmaz Vural’ın öğrencileri, golü yedikten sonra oyundan çok düştü. 45’te İbrahim defansın arkasına sarkıp “Gol” diye havalara uçsa da (!) pozisyonda ofsayt tespit edildi. 

CENGİZHAN’DAN MÜTHİŞ FRİKİK

Beklenen gol, 45+5’te kaydedildi. Sağ kanattan içeriye girmeyi düşünen Malle, Ömer tarafından ancak çekilerek durdurulabildi. Ceza alanı girişine yakın noktada kazanılan serbest atışı Cengizhan, hünerli sol ayağıyla kullandı. Harun’un soluna uçarak almaya çalıştığı top önce yakın, sonra da uzak direğe çarparak filelerle buluştu: 2-1. Cengizhan, 7 gol ile Kaplanların en golcü ismi.

BURAK, TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI

Malatya’daki kritik randevuya dek, 43 kez sarı ve 1 kez de kırmızı kartına başvuran Muhammet Ali Metoğlu, Burak’ı da üzdü. 39’da sararan ve 61’de kendi yarı sahalarının ortalarında İbrahim’i faulle engelleyebilen Burak, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. O da Malle gibi Rize’de yok.

16 YAŞINDAKİ MEHMET İLK KEZ

Yılmaz Hoca’nın hamleleri, peşi sıra geldi. 65’te Cengizhan-Hüseyin, 66’da Yakup-Yiğit Ulaş, 77’e Rahman Buğra-Mehmet Güneş ile Doğukan-Burundili Jospin Nshimirimana, 84’te ise Erşan-Taha Gür değişiklikleri oldu. U19’dan tanıdığımız 16 yaşındaki Mehmet, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı, ilk defa resmi bir maçta sırtına geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

85’TE DİREKTEN DÖNÜLDÜ

85’te Mustafa Pektemek’in kafasında top, yan direkten döndü. Karambolde Mustafa bu sefer savunmaya takıldı. Dördüncü hakem Ali Yılmaz, oynanmamış süre olarak 8 dakikayı işaret eden ışıklı tabelayı havaya kaldırdı. Yılmaz’a sürekli kolundaki saatini gösteren ve bilindik beden diliyle karşılaşmanın bittiği vurgusunu yapan Yılmaz Vural, hafızalara kazınan videolarından birine daha imza attı.

AMATÖRCE YENİLEN GOL

Müsabakanın izlenim içerikli değerlendirmesine gelince… Cengizhan, yetenekli olduğunu kanıtladı ve muhteşem frikik golüyle “Kendini boşa harcama” diyenlere yüksek tondan seslendi. Yenilen gol ise amatörceydi. Donsah’ın zafiyetinin sonrasında stoperler evlere şenlikti, Abdulsamed de uyuyunca Yeni Malatyaspor, kendi kendine bir gol daha attı!

YAKUP ALKAN NE İŞ YAPAR?

“Macera aramana gerek yok” denilen Yılmaz Vural’ın, Yakup Alkan tercihi haklı olarak tartışılıyor. Çünkü Yakup tam anlamıyla bir santrfor değil, geriye yardıma gelmiyor, üstelik koşmuyor, hepten kapıp! Onun durumunu görenleri, Umut Bulut ve Kubilay Kanatsızkuş vasatlığını hatırlıyor! Yakup’un mevkisinde Cengizhan’ın, arkasında da Jospin'in fazlaca yararlı olacağı aşikâr. Sağ bekte de Erşan’dan ziyade Taha’da verim alınacağı ortada.
 
AH BURAK AH!

Burak Kavlak’a tekrardan ayrı bir paragraf açalım. Bu sene takımını kaçıncı kez yaktığını artık anımsayamıyoruz! Ödemelerine dair kulübünü TFF’ye şikâyet etmesini biliyor; fakat çimlerde duracağı yeri bile ezberleyemiyor! Yol açtığı penaltıların dışında, kırmızı kartlarına da ikincisini ekledi! Malle ise Harun’un üstüne gitse en kötü ihtimalle penaltıyı kapacaktı…  


 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.