dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2441.4
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63422.92$

Yönetim, tribünü coşturmanın yolunu bulmalı

24 Ağustos 2021, Salı 10:13
Yönetim, tribünü coşturmanın yolunu bulmalı





-BU GALİBİYET, SERİNİN BAŞLANGICI OLSUN

-TEK GOLLE DE OLSA!..

-GERİ ÇEKİLME HUYUNDAN VAZGEÇİN


Geçtiğimiz hafta, farklı bir mağlubiyet alarak, puanla tanışamayan Yeni Malatyaspor, bu hafta deplasmanda kazanmayı bildi. Göztepe ile evinde mücadele eden Yeni Malatyaspor’a galibiyeti getiren isim 56. dakikada Tetteh oldu.  Geçtiğimiz sezon 32 maçta 5 gol ve 4 asistlik performans sergileyen Tetteh’ingüzel golü, bu sezon için de umut niteliği taşıyordu.  

Yeni Malatyaspor için büyük öneme haiz Göztepe deplasmanından 3 puanla dönmek, bu sezon için umutların daha da artmasına sebep oldu. Yeni Malatyaspor, karşılaşmayı baştan sona üstün oynamasa da, genel anlamda kazanma isteklerini sahaya yansıtan futbolcularıyla dikkat çekti. 

Geçen haftaki farklı mağlubiyetin ardından çıkılan deplasmanda sistemin ne olduğundan ziyade mücadele isteğinin olması, hem teknik heyeti hem de taraftarı sevindirdi. Karşılıklı olarak kaçan birer golü de unutmamak gerekir. Göztepe’nin direkten dönen topuna, Tetteh’in de kaçırdığı bir pozisyon vardı. Sonuçta kazanan Yeni Malatyaspor, haftayı 3 puanla kapatan taraftı. 

Bu arada, Göztepe’yi de hafife almamak gerekir. Geçen sezon ligin zirvesine yakın oynayan, bir takımdı. Kaliteli futbolculara sahip Göztepe,  erken dakikalarda bir gol bulsa, Malatyalıların geçtiğimiz haftayı mumla aramasına sebep olabilirdi. Ayrıca golden hemen önce Göztepe, neredeyse 1-0 öne geçiyordu.

Karşılaşmanın ilk yarısında en çok dikkat çeken husus ise defans ile orta saha arasındaki kopukluktu. Yeni Malatyasporlu futbolcuların “3 pas yaptığına şahit olmadık” desek yeridir. Ancak gayretin olduğunu kimse inkar edemez.

Karşılaşmanın 56. dakikasından sonra Yeni Malatyaspor’un skoru korumak adına geri çekildiğine ve Göztepe ataklarına karşılık vermeye çalıştığına şahit olduk. Futbolcuların bu kötü huydan bir an önce kurtulmaları gerekiyor. Maçın 90 dakika olduğu ve bitime daha yarım saat gibi uzun bir zaman bulunduğu bir şekilde anlatılmalı.

Bu arada eleştirilerin odağında olan defansın, bu maçta iyi bir sınav verdiğini de söylemezsek olmaz. 

Sonuç olarak, 3 puan alan bir takım ve önümüzdeki hafta oynanacak bir Gaziantep maçı var. Bu maçta yapılan hatalardan ders çıkartıp, Gaziantep gibi dişli bir rakibe üstünlük kurmak gerekiyor. Bu arada Yeni Malatyaspor taraftarının da tribünlerde eski coşkulu günlerine geri dönmesi için neyin gerektiğini yönetimin de bildiğini düşünüyorum. Bu galibiyet, yeni bir serinin başlangıcı olur inşallah.

Selam ve dua ile…