dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2470.6
  • BIST
    10158.63
  • BTC
    65938.94$

Karikatürlerle, ayın özeti!..

09 Temmuz 2021, Cuma 06:57

 

 

Malatya'nın gündem belirleyen usta kalemi Murat Çetin, her hafta yazdığı “Hasbihal” köşesindeki karikatürlerle dikkat çekiyor. Yıllardır her hafta düzenli olarak yayınlanan Hasbihal köşesinde “Malatyamızın siyasileri, önde gelen isimleri ve olayları karikatürle nasıl anlatılır?” diye soran Murat Çetin, sorusunun cevabını da yine kendi vermiş oldu. Gündemin asık suratına renkli bir bakış açısı kazandıran Hasbihal'de yayınlanan çizimleri aylık olarak derleyip, hem geçtiğimiz ayı hatırlatmak hem de büyük emek verilmiş bu sanat eserlerini yeniden yorumlamak istedik.
İşte “Karikatür Festivali”mizin geçen ayki çizimleri.

c_130
Bir insanın yaptıklarından ziyade, sürekli bir şekilde akrabalık ilişkileri ön plana çıkarılıyorsa, bunda art niyet aramak gerekir. Malatya'mızın bu duruma maruz bırakılan siyasetçisi Milletvekili Öznur Çalık ile kardeşi Rektör Aysun Bay Karabulut hakkında acımasız eleştiriler yapılıyor. Çalık'ın kardeşi olmasaydı, bulunduğu makama gelemeyecekmiş gibi bir hava oluşturulan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un çizimdeki hali, eleştiri yapanları da düşünmeye sevk etti.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/calik-in-yumusak-karni-76431.html

 

2_12

Daha düne kadar, hem ilimizde hem de ülke genelinde, başarılı çalışmalarıyla anılan Yeşilyurt Belediyemiz, maalesef son günlerde acaip-garaip işlerle anılır oldu. Konu bulmakta zorlanan “Malatya'mızın solakları”, adeta işi gücü bırakıp, Belediye Başkanı Mehmet Çınar'la uğraşmaya başladı. Bu durum karşısında yazdığı yazıya, İyisi mi “Çınar'ı ya asalım. Asmaz isek keselim” yorumunda bulunan Usta Kalem Murat Çetin durumu özetleyen bir de karikatür ekledi.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/cinar-i-keselim-76533.html

1_14

Geçtiğimiz ay Yeni Malatyaspor'un Olağan Mali Genel Kurulu öncesi düzenlenen yemekli toplantı bir hayli konuşuldu. İş dünyasının Yeni Malatyaspor'a katkı sağlaması için gerçekleştirilen toplantıda, olumsuz seslerin çıkması, beklenilen neticenin elde edilememesine sebep oldu. Bu durum ise yukarıdaki karikatürle özetlendi.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/cinar-i-keselim-76533.html

z_15


Son zamanlarda, Yeni Malatyaspor'da sular durulmuyor. Kulüp Başkanı Adil Gevrek, içinde bulunduğu durumu şu sözlerle özetliyor:“Borcu Ödemek Kolay, Zor Olanı Perde Arkasından Düşmanlık Edenlerle uğraşmak” Usta Gazeteci Murat Çetin de bu durumu görsel olarak özetleyen bir karikatürle anlattı.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/hangi-vekil-erdogan-sonrasina-yiginak-yapiyor-76655.html

 

D_154

Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilimizi ziyaret etmişti. Bu ziyarette yine hediye konusu ön plandaydı. Daha önce de siyasiler arasındaki hediyeleşme konusunun fazla abartıldığından yakınan Murat Çetin, bu durumu bir karikatürle özetleyerek ilgilileri tekrar uyardı. Hediyeleşmenin dozunu kaçıran siyasiler; bu konuda da Murat Çetin'in takibindesiniz. Bizden uyarması...

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/gurkan-mubalaga-yapmiyormus-76813.html