dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2493.4
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63557.12$

Malatya'da bayan vekil adayı kim olmalı?!.

17 Mart 2023, Cuma 10:57

Her siyasi partinin önemli organları vardır. İl başkanından tutun, kadın ve gençlik kollarına kadar bir çok kademede önemli görevler üstlenen yüzlerce kişiyi alt alta koyabilirisiniz.

Siyaset bugün rant kapısı olarak görüldüğü için talibi de bir hayli fazladır. Seçimler yaklaştıkça da bakarsınız ki, işe yarar yaramaz bir çok kişi aday adayı olur!. Partinin herhangi bir kademesinde görev yapanlar, milletvekilliği seçimi geldiğinde, koskoca şehirde ilk kendilerini hatırlarlar!. Benim aday olmam lazım derler!.

Aslında parti kademeleri kendi partilerini temsil ile birlikte insanlara hizmet etmek için varlar. İlk seçimde aday olmak için değil!. Ama bizde durum farklı. Hele hele Malatya için bu durum daha da farklı! Kimi nereye getirirseniz, üç gün sonra bir üst kademeyi talep eder, ilk seçimde de aday olmayı arzular. Tabi ki herkes gibi onlarda aday adayı olma hakkına sahipler ama kendilerini nasıl o makamlara layık görürler, onu anlamak mümkün değildir.

Ak Partinin Malatya il teşkilatına baktığımız zaman bugün iki koyunu teslim etmeyeceğiniz şahıslar partinin önemli kademelerindeler. Bunu eskiden çok yadırgar ve eleştirirlerdi. Ama bugün fazla umursanmıyor!. Çünkü beklenti ve umut azaldıkça eleştiriler de azalıyor. Üstüne bir de bunların aday olma yarışları vardır ki, kamuoyunu kahreden de bu oluyor!.

Kadını bugün hayatın her kademesine çekmeselerdi, sistemi öyle kurmasalardı, kadının siyasette olmasını bu toplum arzu etmezdi. Ama madem sistem budur, kadın da siyasetin bir parçası haline getirilmiştir, bari kadın erkek kim olursa olsun iyisi siyaset yapmalı. Toplumda karşılığı olamayanları siyasette görmek ayakların baş olmasıdır!. 
 
Siyasette olacak kadının duruşu olmalı, kimliği, onuru, omurgası olmalı. Asaleti, bilgisi, becerisi olmalı. Ehliyet ve liyakati olmalı. Sadece bir kadın olacak diye elimizde kim varsa, ya da bu işi en çok kim istiyorsa o olmamalıdır!. 

Bazen bir kadın vardır yüz erkek eder. Bazen yüz kadın vardır ki bir erkek etmez. Amacımız kadını erkekle yarıştırmak değildir elbet. Ama siyasetteki kadın, erkekle birlikte kadına, erkeğe ve bu şehre hizmet edecektir. Biraz kendisini tartmalı, ben bu göreve layık mıyım, yapabilir miyim diye düşünmelidir!. Her ipini eline alan, evini terk edebilen siyaset yapmamalıdır. Siyaset, kadını aileden koparan bir kurum haline gelmemelidir. Maalesef son zamanlarda görülen budur!. Siyasete giren kadın bir süre sonra eşini ve ailesini terk etmiştir. Bunu bakanlar düzeyinde de, vekiller düzeyinde de gördük!. 

Malatya’yı böyle bir kadın profili temsil edemez. Malatya halkı müslüman muhafazakardır. Akıllıdır, doğuştan siyasetçidir, girişimcidir. Özellikli bir milleti aklı başında olmayanlar temsil edemezler. Hele hele Öznur Çalık gibi bir kurt siyasetçiden sonra bir kadının Malatya milletvekili olabilmesi için çıtayı çok daha yüksek tutması lazım. 

Söz buraya gelmişken Sayın Öznur ÇALIK’I tebrik etmeden geçemeyeceğim. İyi ki sevgili eşim Kenan Bey vardır, o olmazsa ben siyaset yapamam dediğini defaaten kendisinden duymuşum. Yani Ankara’ya gidip kocaya tekmeyi vurmayan ender siyasetçi kadınlardan biridir…

Ak Partide önemli aday adayları müracaatını görüyoruz. Mesela Malatya’da Prof. Dr. İlhan GEÇİT gibi bir fırtına adamın yanına hangi kadın milletvekilini koyacaksınız ki onun hızına yetişsin!?. Hangi teşkilattaki kadın, hangi kadın kolları başkanı Sayın İlhan GEÇİT’İN yanında vekil olabilir!?. Halihazırda Ak Partide siyaset yapan bütün kadınları toplasanız kaç tane oyları vardır!?. Acaba kendi aileleri oy verir mi!? teşkilattaki arkadaşları oy verir mi!?. 

Bugün her şeyden önce Ak Partinin oyu olan adaylara ihtiyacı vardır. Sonra bu millete layık, ahlaklı ve kişilikli insanlara ihtiyaç vardır. Malatya’nın kimliğine yaraşır, yakışır vekiller olmalı. Sermayenin tüketildiği son demleri yaşıyoruz. Malatya Ankara’da siyaset fakiri olmuştur. CHP’Lİ bir vekilinin sesi beş vekilden daha gür çıkmaktadır. Ak Parti Malatya Milletvekillerinin en çok bulundukları yer sosyal medyadır. Orada ise herkes var artık. Bütün allameyi cihanlar, devler, filozoflar, devlet kurup devlet yıkanlar hepsi sosyal medyada. Ama gavur parasıyla beşi beş kuruş etmiyor!.

Peki Sayın Öznur ÇALIK milletvekili adayı olmadığı taktirde, Malatya’nın Bayan Milletvekili kontenjanında kim olmalı!?...
Bu sorunun muhatabı önce Ak Parti Genel Merkezi, sonra da Malatya kamuoyudur. Malatya’daki yetersiz bakiyelere bakarsanız, herkes şu an ben ben deyip duruyordur!. Ama Ak Partinin vizyonunda ve kamuoyunun beklentisini karşılayacak vekil adayını, siyaset sahnesinde olanlarda göremiyoruz. Aday, her şeyden önce Ak Partinin geleneğine, geleceğine ve ruhuna uyan biri olmalı. Oy potansiyeli olmalı. Asaleti olmalı. Ailesi asil, çevresi asil, kendisi asil olmalı. Duruşu olan, aklı başında, bilgili, Malatya’ya ilgili, misyon ve vizyon sahibi olmalı. İki koyun güdemeyenlerden olmamalı. Birilerinin itelemesi ve kuklası olmamalı. Güven vermeli. Bilinen ve istenen biri olmalı. 
Kadın olmalı KADIN!… Kadın gibi Kadın olmalı!... Malatya’yı taşıyabilecek biri olmalı. Temsil kabiliyeti olmalı…

Bu özelliklere baktığımızda aday adayı olanlar ve muhtemel olacaklar arasında kimsenin olabilir, uygundur diyebileceği çok fazla aday ismi yok. Vekil olma hayalleriyle siyaset arenasında izlediklerimiz sadece siyasi Seraplardan ibarettir. Ama aday adayları içerisinde birileri de vardır ki, konjektöre uygun, oy potansiyeli yüksek, olacaksa bir bayan vekil, herkesin olabilir diyeceği biri var. Aday adaylık müracaatını yapmış olan bu isim, İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAKTIR. 

Ak Partinin bildiği, Genel Merkezde ailesinin iyi bir karnesi vardır. Babası Fuat ÖLMEZTOPRAK, iki dönem Ak Parti Malatya Milletvekilliği yapmıştır. Malatya’nın asil ve köklü ailelerindendir. Toplumun manevi mimarlarından olan Şeyh Ali efendi ve Şeyh Osman efendinin dedeleri olması hasebiyle de Türkiye genelinde oy potansiyeline sahiptir. Malatya ve Yozgat’ta da Ak Partiye çok oy kazandıracak isimdir. 

Hukukçu kimliğinin yanında gazeteciliği, halkla ilişkileri, idareciliği de üst düzeyde biridir. İki gün öncesine kadar Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. Milletvekilliği görevi tevdi edildiği taktirde, onurlu bir kadın olarak Malatya’yı en iyi şekilde temsil edeceğine, Ak Partiye çok oy kazandıracağına inancım sonsuzdur. Milletvekili olduğunda da babası Fuat beyin Türkiye’deki nüfuzuyla birlikte Ankara’da iki tane vekil etkisi yapacağı kanaatindeyim. 

Şüphesiz karar mercii Ak Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’DIR. Malatya kamuoyunun beklentisi ise, bu ismin listenin üst sıralarına konulmasıdır. ÖLMEZTOPRAK ailesi Malatya’da hangi siyasi partiye destek verirse bir vekil çıkarır. Ama aile Ak Partilidir, İnanç Siraç hanımın Ak Partide siyaset yapmasını arzu ederler. Umarım Ak Parti de bunu iyi değerlendirir, bu ismi aday yaparak hem Malatya kamuoyunun talebine cevap vermiş, hem de iyi bir oy potansiyeli yakalamış olur…

Fi Emanillah…

Ebuzer AYDIN
“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”

Yorumlar

  • yorum avatar
    GÖKHAN DOĞAN
    25-04-2023 15:30

    Malatya Ak Parti Milletvekili Adayımız Sn. İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK’a inancımız tamdır. Teşkilatımıza Ve Malatya’mıza hayırlı olsunAK PARTİYE SİZİN GİBİ HAYATI AK GEÇMİŞİ PAK TEMİZ YÜZLÜ İSLAMI VE KURANI BİLEN HARAM VE HELALI AYIRT EDEN DÜRÜST VE DÜZGÜNLERE İHTİYAÇ VAR RESULULLAHI MEMNUN EDECEĞİNİZ BU YOLDA CENABI ALLAHTAN BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM VATANIMIZA VE MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLUR İNŞALLAH

  • yorum avatar
    Gökhan DOĞAN
    13-04-2023 14:14

    Malatya Ak Parti Milletvekili Adayımız Sn. İmanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK’a inancımız tamdır. Örgütümüze Ve Malatya’mıza hayırlı olsun

  • yorum avatar
    Ali Osman
    12-04-2023 10:29

    İnanç siraç KARA ÖLMEZTOPRAK hem kişilik hemde karakter çok uygun bir hanım efendidir hemde ailesi toplunda sevılen bir ailedir Malatyamıza yapılacak olan hizmetler için hiç şüphemiz yoktur Rabbim yar ve yardımcısı olsun desteğimiz her daim sizinledir Rabbim muaffak eylesin

  • yorum avatar
    Şaban Ateş
    12-04-2023 04:03

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak' ı millet vekili olarak destekliyor ve Malatya ya iyi hizmetlerde bulunacağını temeni ediyoruz.

  • yorum avatar
    Akif Özdemir
    09-04-2023 22:41

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak hanımefendinin listede yer almasını gayet başarılı buluyorum. Kendisine bu kutlu yolda başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, ülkemiz ve şehrimiz adına çok önemli başarılara imza atacaktır. Tebrik eder, desteklerimizi iletiyorum..

  • yorum avatar
    İnanç yılmaz
    27-03-2023 16:11

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ı destekliyoruz.

  • yorum avatar
    Yurdagül
    26-03-2023 23:08

    Kesinlikle İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK destekliyoruz

  • yorum avatar
    Vehbi ataş
    26-03-2023 22:22

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak malatyamızı en iyi şekilde temsil eder ve yaptığı işlerde yılarca hafızalarda yer alır malatyamızın vazgeçilmez ekolü ve simgesi olur....

  • yorum avatar
    Meho
    26-03-2023 05:14

    Erkeklerden kim olmalı? En az 6 tane gerekçeleriyle sayarsanız oyumuzu ona göre kullanırız. Bir de 11 Cumhurbaşkanı adayı var. Biz hangisine oy vereceğiz. Bu konuda da bizi aydınlatırsanız önümüzü görürüz. Yoksa oyumuz boşa gidecek.

  • yorum avatar
    Osman Nuri
    24-03-2023 05:06

    İnanç hanıma çıktığı yolda başarılar diliyoruz, Allah yar ve yardımcısı olsun, biz canı gönülden destekliyoruz yolun açık olsun inşallah..

  • yorum avatar
    Leyla
    23-03-2023 17:36

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ı destekliyoruz.

  • yorum avatar
    Serdar
    21-03-2023 18:15

    Gerçekten Malatyamiz için katma deger katacak donanımlı bir kişilige sahip hukuk mezunu olmasi malatyamizi savunurken daha etkili olacagina inaniyorum

  • yorum avatar
    Lütfi
    21-03-2023 00:21

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak hanım donanımlı ve kültürlü bir kişiliğe sahiptir.Malatyanın sorun ve sıkıntılarını yakınen bilen biridir.İnşallah vekil olarak hizmet eder şu güzel memleketimize

  • yorum avatar
    Şerife
    20-03-2023 22:25

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak hanımefendinin eğitim, kültür, sanat, kadına ve kadın haklarına verdiği değeri, sosyal yardımlaşmalara öncülük ederek sağladığı katılımlarını bizler, kendisinin eğitim aldığı hemen her meslekte şahit olduk.Kendisi köklü, saygın ve çok kıymetli bir aileden gelmekle birlikte, bir birey olarak düşünüldüğünde Malatya’ya en yakışan milletimizin vekili olarak duruşuyla, asaletiyle, güvenirliği ve iletişimde güleryüzü ile çevresininde kuşkusuz her zaman en önde olacaktır. Kendisini tebrik ediyoruz.

  • yorum avatar
    Cetin
    19-03-2023 22:12

    Abuzer beyIlhan geçit tamam iyi isabette inanç hanimi iyi isabet ama lakin mevcut vekiller çoktan yerlerini garanti etmişler dir.

  • yorum avatar
    Kazım
    18-03-2023 16:45

    Yazıyı okuyup sona gelince dağ fare doğurdu dedim. Önerilen Kadın vekil adayının en önemli özelliği ailesi vs. olarak gösterilmiş. Yani oy alabileceği şeklinde yorumlar. Ama inşaallah aday seçimi bu yazıdaki gibi yapılmaz. Adı duyulmamış olup çok nitelikli olan hiç mi kadın aday yok? Halen aile, çevre etkisi ile aday belirlenecekse hep oy veren benim gibi birçok kişi oy vermeyecektir.

  • yorum avatar
    Ahmet
    18-03-2023 12:30

    Bana oy verin ben peygamber torunuyum cenabı ALLAH C.C yarattığı asil soylu köklü insan oğluyum dedem peygambere uygun yaşar kendi kolumun kuvveti ile çalışır kula kulluğu red ederim ilim müslümanın yitik malıdır çinde olsada alın kimseye kul olmayın yaradana kul olun iblis sizi aldatmasın.

  • yorum avatar
    Yasemin
    18-03-2023 11:53

    Güzel bir tespit yazısı olmuş şuan malatya nın inanç siraç hanım gibi siyasetçilere ihtiyacı var ümit ediyoruz ki ilk sıralardan aday olacak ve memleketimize güzel hizmetlerde bulunacak şimdiden hayırlı olsun diyelim

  • yorum avatar
    Semira Aktaş
    18-03-2023 05:15

    Yeminle Allah şahit makalenizi okurken kadın vekil adaylarındaki özellikleri yazdığınız an ilk aklıma gelen İnaç hanım oldu ? tam isabet 4-4 bir kadın ?Malatya millet vekilliğine yakışır ????

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.