dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2436.5
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63599.88$

Neden Malatya moda günlerimiz olmasın?

28 Şubat 2022, Pazartesi 10:17
Neden Malatya moda günlerimiz olmasın?
 

 


Herkes giyiniyor, evler giysi dolapları ve içlerinde birbirinden değişik stil, model ve kullanıma uygun kıyafetlerle dolu.

Herkes istese de, istemese de giyimde modayı takip ediyor, sosyal yaşama, etkinliklere, koşullara göre giyinmeyi seviyor.

Tabi ki 'Moda Trendleri' dendiğinde de akla ilk gelen; her yıl düzenlenen moda haftaları oluyor ve gözler New York, Tokyo, Paris, Milano gibi kentlere çevriliyor.

Bu dev şehirlerde sahne alan tanınmış sanatçıların, podyumları süsleyen ünlü modellerin görkemli defilelerde sergilediği koleksiyonlar çoğumuz için merak uyandırıyor.

Moda haftaları sonrası yenilenen reyonlar ise çoğumuz için mağazaları mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekânlar haline getiriyor. 

Genellikle avuçlarımızı dolduran poşetlerle sonuçlanan alışverişlerde birçok mağaza dolaşıyor ve pek çok vitrinin önünden geçiyoruz.

MAKADER (Malatya Kalkınma Derneği) olarak bu konuya dikkat çekmek istiyoruz.

Peki, şu gerçeği biliyor muyuz; Dünyayı giydiren, dünya modasına şekil veren, modayı belirleyen markalar arasında, Malatyalı hemşerilerimizin etkisi çok fazladır. LCW, Kiğılı, Daniele Tussi, Sabri Özel, GAP,…gibi dünya devi firmalar bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra büyük dünya markalarının Türkiye temsilcileri Malatyalıdır veya bir çok dünya markası fason dikimlerini Malatya’mızda yaptırmaktadır. Bu markalara bakacak olursak; Hugo Boss, Massumi Dutti, Çarşı Avm…gibi firmalar bulunmaktadır.

Bunların dışında kumaş üreticilerinin de birçoğu değerli hemşerilerimizden oluşmaktadır.

Bu gerçeklik Malatya’mıza katma değer sağlamak, marka şehir yapmak için büyük bir artımızdır, öyleyse 2022 İlkbahar, Yaz, Sonbahar, 2023 kreasyonları Malatya'da tanıtılamaz mı?

Malatya’mızda 5 yıldızlı oteller bulunmaktadır. Gelen moda severlerin veya misafirlerin kalabileceği, etkinliklerin yapılabileceği yerler bulunmaktadır.

Orduzu Pınarbaşı’nda, Battalgazi deki Kervansaraya kurulacak podyumlarda yürüseler,

Mankenler Kanalboyu'nda, Hürriyet Parkı'nda, Levent Vadisi'nde, Somuncu Baba'da poz verseler, Sultan Suyu Harasında, Malatya Konakları'nda, Kervansaray'da, Nemrut Dağı'nda çekimleri yapılsa, katalog çekimleri yapılsa muhteşem olmaz mı?

Hangi dünya basını, hangi ulusal medya kuruluşu böyle bir organizasyona kayıtsız kalabilir?

-Dünyanın ilgisi Malatya'ya yönelir, 

-Turizm canlanır, 

-Tarihi derinliğimiz bilinir, 

-Tüm ürünlerimiz görücüye çıkar, 

-Katma değerli, geniş kazanımlı ve sürdürülebilir, tekrarı mümkün bir organizasyonla kapılarımız ardına kadar açılır.

Malatya Film Festivalimiz var, neden Malatya Moda Günlerimiz olmasın?

Olur mu, olur, yeter ki yürekten, can-ı gönülden isteyelim.

Yeter ki böylesine güzel ve önemli bir organizasyon için el ele verelim.

MAKADER (Malatya Kalkınma Derneği) Genel Başkanı olarak bu konuda tüm tekstilci ve modacılarımıza çağrımdır.

Sağlıkla, mutlu kalın.

www.makader.org