dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2432.6
  • BIST
    9783.94
  • BTC
    63896.11$

Yaşlılarımız yalnız değildir

06 Ocak 2022, Perşembe 07:14
Yaşlılarımız yalnız değildir




Ülkemizde yaşlı nüfusumuz hızla artıyor, bu artışa paralel olarak, her şeyin en iyisine layık olan baş taçlarımızın güven ve mutluluğu için geliştirdiğimiz hizmetlerimiz de artıyor.

Ben ve arkadaşlarım yaşlı hizmetleri alanında profesyonel hizmet veren büyük bir ekibin parçası olmaktan hep gurur duyduk.

Bu gurur ve mutluluğumuzu sivil toplum yapılanmamızla da bütünleştirdik ve Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneğimizi kurduk.

Şimdi sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında ikamet eden yaşlılarımıza ulaşıyor, layık oldukları tüm bakım ve destek hizmetlerini çok daha büyük bir ekiple hem profesyonel, hem de gönüllü bakış açımız ve uygulamalarla karşılıyoruz.

Sadece bu kadarla kalmıyoruz tabi ki; ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu yaşlılarımıza da aynı hizmetleri eksiksiz sunuyoruz.

Tüm bu hizmet aşkımız bizi öyle bir noktaya getirdi ki, artık ülkemizin çok daha güçlü bir 'Sosyal Devlet' anlayışına kavuşması ve henüz hizmete ulaşamamış yaşlılarımıza da yardım elimizi uzatabilmek ve onlara dokunabilmek için Gazi Meclisimizi, TBMM'yi harekete geçirme mücadelesi başlattık.

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği'ni kurduğumuzun henüz ilk aylarında hazırladığımız 'Bakım Sigortası Yasa Tasarısı' taslağını TBMM'ye kadar ulaştırdık, tasarının yasalaşabilmesinin kilit ismi Sağlık eski Bakanı şimdi TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Baskanı Recep Akdağ ile görüşerek konuya dikkat çektik.

Bu yasa hayata geçerse milyonlarca dar gelirli yaşlı vatandaşımız huzurevi ve bakım merkezlerinden yararlanabilecek, ömürlerinin son demlerinde bir başkasına yük olma endişesinden uzak, aç ve açıkta kalma korkusu olmadan huzur ve güven içinde bakım hizmeti alabilecek.

Dejavantajlı vatandaşlarımızın sorunlarını da, çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz, çünkü yaşlı hizmetleri alanında bilgi ve deneyime sahip Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog, Fizyoterapist, Doktor ve Hemşire arkadaşlarımızla multidisipliner çalışmalar yürütüyoruz.

İşimizi o kadar çok severek yapıyoruz ki, imkanlarının yetersiz kaldığı noktada bireysel çabalarımızla ortaya yeni projeler koyuyor ve uyguluyoruz; işte, merkezi İstanbul'da bulunan Sosyal Rehberlik Merkezimiz de hayata geçirdiğimiz bu projelerden biri.

Ülkenin tüm şehirlerinden, ilçelerinden ve hatta köylerinden Sosyal Rehberlik Merkezi'ni arayan ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlılar ile aileleri, en yakın yerleşim yerinde bulunan bakım, yardım ve destek hizmetleri kurum ve kuruluşlarına yönlendiriyor, gerekirse araç temin ediyor ve evinden alıp hizmetle buluşturuyoruz.

Siz değerli okurlarımla bir araya geldiğim bu ilk yazım, ama son olmayacak.

Yaşlılarımızın karşılaştığı sorunları, çözüm yollarını, hizmet modellerimizi sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

www.alzheimerdemansdernegi.org ve www.sosyalrehberlik.com adreslerinden çalışmalarımız hakkında bilgi alınabilinmektedir.

Sağlık, sıhhat ve huzurla kalın.