dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2400.6
  • BIST
    10145.15
  • BTC
    64085.61$

Ahmet Fırat ve Mıh Osman

26 Ekim 2023, Perşembe 15:33
Ahmet Fırat ve Mıh Osman

Rahmetli Ahmet Fırat’ın Malatyaspor başkanlığı yaptığı dönemde (1970 li yılların başı) Mıh Osman ve Ahmet Fırat, Rize maçı için Rize’ye giderler. Tribünde Mıh Osman, Ahmet Fırat ve genç futbolcu Feyyaz Bursalı beraberce maçı izlemektedir. 

Maçın hakemi dönemin meşhur hakemi Macit Sarıdana’dır. 

Maç çok hızlı başlar… 

Rize - Malatya maçları gibi bu maçta çok çekişmeli ve sert geçmektedir. 

Malatyaspor (Kaptan) Selahattin Yapa’nın 5. dakikada attığı golle 1-0 öne geçince Rize seyircisi çıldırmış ve bir olay çıkarmak için bahane aramaya başlamıştır. Maç bitiminde Rizesporlu futbolcular, seyircinin taşkınlığını önlemek ve bizim futbolcuları korumak için, “bizim aramıza girin beraber soyunma odasına gidelim” teklifi yapınca bizimkiler Rizesporlu futbolcularla birlikte soyunma odasına doğru ilerlerler. Fakat, tam tribünlerin önüne gelince, Rizeli futbolcular hızla kendi kulübelerine doğru koşup bizim futbolcuları yalnız bırakmışlar ve akabinde tel örgüler yıkılmış ve seyirci futbolcularımızın üstüne yürümüştür. 

Bu arada sahada hiç bir emniyet görevlisinin olmadığını da belirteyim. 

Sahada tabir-i caizse bir meydan muharebesi başlamıştı. Bu arada takımın en efendi ve hep arabulucu görevi üstlenen rahmetle andığımız Haşim Doğan feci şekilde dövülüyordu. 

Bunu gören Feyyaz Bursalı : 
Haşim abimi bile dövüyorlar (Yani Haşim o kadar efendi biri ki bari onu dövmeseydiniz) diyerek tribünden atlayıp Haşim Doğan’ın önüne geçmiş; fakat kendi de feci şekilde dayak yemekten kurtulamamıştı.

Tribünde olayları izleyen Mıh Osman’da ayağa kalkıp, “Ula uşağhlar vurmayın, yazığhtır bunlar da bu vatanın evladı” diye bağırırken, kulağının dibine vurulan sert bir tokatla kendine gelir. Tabi bu arada tokatın tesiriyle alamet-i farikası olan fötr şapka yere uçmuş ve birileri üstüne basmıştır. Mıh Osman hiç bir şey olmamış gibi eğilip yerden şapkasını alır ve şapkanın tozunu silkelerken Ahmet Fırat’a doğru, kendi kendine söylenmektedir:

“Ula gavat, o nasıl şaplağh vurdu, gözümden ataş çığhtı”
               ...
               ...
Başta Malatya’nın eski milletvekillerinden olan Ahmet Fırat’a, o yıllar önemli futbolcularımızdan olan Doğan Dedenin torunu Haşim Doğan’a ve Osman Çağlı’ya rahmet, Feyyaz Bursalı’ya da sağlıklı günler diliyorum...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.