dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2393.4
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62994.959$

Bedava Su Faturaları Nereye Aktı, Sayın Gürkan?

23 Nisan 2024, Salı 12:20
Bedava Su Faturaları Nereye Aktı, Sayın Gürkan?

Eski büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan’ın “İki yıldır su parası almadık” açıklaması, Malatya’daki vatandaşları hem şaşırttı hem de düşündürdü. Malatyalılar düşünüyor: “Acaba su faturaları bedava mı geldi de bizim haberimiz mi olmadı?” Çünkü herkesin bildiği üzere, Malatya’da su faturaları elektrik faturalarını sollayacak şekilde yarışıyor. Elektrik faturası 350 TL iken, su faturaları 400-500 TL bandında seyrediyor. Bu nasıl bedava, Sayın Gürkan?

Örneğin; depremden sonra Malatya'dan Bingöl’e göç eden iki aile, aynı çatı altında yaşarken ayda sadece 40-50 TL su faturası öderken, Malatya’daki tek kişilik haneler için bu rakam 100 TL’yi buluyor. Matematik bu kadar mı farklı işler Malatya’da? Yoksa Malatya’nın musluklarından pırlanta mı akıyor da bizim mi haberimiz yok?

Esenlik kartları ise ayrı bir muamma. Konteyner kentlerde yaşayan bazı insanlara veriliyor, bazılarına verilmiyor. Dağıtım kriterleri sanki devlet sırrı gibi, kimse bilmiyor. Kart verilmeyenler, “Bizim konteynerimiz Esenlik kartına layık değil mi?” diye düşünmeden edemiyor.

Şimdi, Sayın Gürkan, Malatyalılar gerçekten merak ediyor: Bu bedava su faturaları nereye akıyor? Yoksa Malatya’daki su boruları, gizli gizli başka yerlere mi yönlendiriliyor? Vatandaş böyle düşünmek zorunda kalıyor çünkü iddialarınız ve onların cüzdanları arasındaki fark gözlerden kaçmıyor.

Malatya'da yaşayan bir vatandaşın dediği gibi: “Su bedava da biz mi yanlış yerde yaşıyoruz?” Belki de Malatya’nın su hikayesi, bizim bilmediğimiz gizli bir akıntıya kapılmış. Vatandaşın kafası karışık, cebi boş… Belki de bir açıklama, Malatyalıların bu su bilmecesini çözmelerine yardımcı olabilir. Yoksa Malatya’nın suyu mu çıktı, Sayın Gürkan?

Sevgiyle Kalın. 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ali
    23-04-2024 20:24

    Sanırım yöneticilerin yaşadığı bir hayal dünyasi var. Halkın gerçekliğinden çok uzaktalar. Onların hayal dünyasında su bedava demek ki. Ama maalesef halk aynı masalda yaşamıyor. Bir yandan depremin etkilerinden kurtulmaya bir yandan geçinmeye çalışıyor.

  • yorum avatar
    AKP mağdurları
    23-04-2024 16:10

    Teknokent konteyner kentte market kartı ve esen kart adamı olanlara verildi AFAD torpili olanlara verdi. Kartta torpil oldu maalesef. Depremzedelere yardım yapılmıyor teknokentte depremzedeler nereye yardım talebinde bulunsa olumsuz dönüs oluyor. Seçimden 2 hafta önce Teknokent konteyner kentte ziyaret gerçekleştiren Battalgazi belediye başkanı ve parti yöneticileri depremzedelere yardım edilmediğini öğrenince sizlere düzenli yardım yapacağız yardımcı olacağız demişlerdir .Seçim sonrası aynı depremzedelere yardım yok yardım edeceğiz diye bir şey yok demişlerdir

  • yorum avatar
    Doğuş
    23-04-2024 16:05

    Deprem zamanı esenlik marketler insanlara yardım yapmazken konteyner kentlerde esenlik market hemen açıyor başka marketlere izin vermiyorlar esenlik market depremzedelerden kar elde etmeyi iyi biliyor.

  • yorum avatar
    Mert
    23-04-2024 16:02

    Deprem zamanı insanların yanında olmayan Malatya Büyükşehir Belediyesi . Koordinasyon merkezi olan itfaiye daire başkanlığına gelen depremzedelere yardımcı olmayıp başınızın çaresine bakın diyen Selahattin Gürkandır. Deprem zamanı esenlik marketler depremzedelere yardımcı olup temel ihtiyaçlar konusunda yardımcı olmaları gerekirken parayla satış yapıp karını düşünmüştür.

  • yorum avatar
    Melek
    23-04-2024 13:02

    Bize de Esenlik kart verilmedi. Teknokent konteynerde oturuyoruz.

  • yorum avatar
    Yavuz Aydın
    23-04-2024 13:01

    Kesin sayı vereyim size, sene başında su 444 TL ödemişiz Elektrik 340 TL Her ay bu şekilde devam ediyor Üç aşağı beş yukarı... Üstelik 4 kişilik bir aileyiz. Ben neden bedava su hizmetinden faydalanmadım?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.