dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63574.721$

Bolu’ya kar değil, gol yağdı

26 Aralık 2016, Pazartesi 11:23

TFF Birinci Lig'in 16. Hafta maçında Yeni Malatyaspor, Bolu deplasmanına 3 puan için çıktı. Son 5 haftayı düşüşte geçiren Yeni Malatyaspor, adeta gol oldu yağdı. Tam 6 golün atıldığı maçta, evsahibi ekibin kalesinde 5 gol vardı. Bolu Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Evkur Yeni Malatyaspor, Bolusspor'u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

GOL SAĞANAĞI BAŞLADI

Dilerseniz maçın önemli anları hatırlayalım. Karşılaşmaya hızlı başlayan Yeni Malatyaspor, 9. dakikada korner atışı kazandı. Kornerden gelen topa Eren Tozlu kafayı iyi vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden 5 dakika sonra Boluspor'un atağı gerçekleşti. Boluspor'un 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Mamadou Diarra, ceza alanında boş pozisyonda topu ağlarla buluşturarak takımını beraberliğe taşıdı.

Karşılaşmadaki gol sağanağı 18. dakikada yine Eren Tozlu'yla devam etti. Eren Tozlu yine şık bir kafa vuruşuyla gole ulaştı.

Maçın 25. dakikasında bu kez sahneye İrfan Başaran çıktı. İrfan Başaran'ın attığı golle Yeni Malatyaspor ağırlığı iyice hissedildi. Maçın ilk yarısının skorunu 41. dakikada Eren Tozlu belirledi.

Maçı 4-1 yaparak ilk yarıyı kapatan Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda da oyun üstünlüğünü koruyan takımdı. Boluspor karşısındaki üstünlüğünü çok net bir şekilde gösteren Yeni Malatyaspor'un, attığından çok kaçırdığı gol pozisyonu vardı. İrfan Buz'un öğrencileri sağlı sollu saldırıyordu. Yeni Malatyaspor'un boş geçen ataklarının ardından takımın Fransız orta saha oyuncusu skoru belirleyen golü kaydetti. Maçın 71. dakikasında Mickael Pereira, 5-1'lik sonucu tabelaya yazdırdı.

Boluspor'un tek golünü atan Mamadou Diarra, maçın uzatma dakikalarında Sinan Özkan'a yaptığı çok sert faulün ardından hakem Alper Ulusoy tarafından direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Sinan Özkan bu sert faulün ardından başına aldığı darbe sebebiyle ambulansla hastaneye kaldırıldı.

MALATYA'NIN SARILARI VE KIZARAN DİARRA…

Evkur Yeni Malatyaspor'un 9, 18 ve 41. dakikalarda kaydeden Eren Tozlu, maçın yıldızı olurken, İrfan Başaran ve Mickael Pereira eşlik eden oyunculardı. Boluspor'un karşılaşmadaki tek golünü 14. dakikada kaydeden Mamadou Diarra'nın uzatma dakikalarında kırmız kart görmesine sebep olan sert faulü ise, dünkü maçın en kötü hareketiydi.

Karşılaşmanın dikkat çeken bir başka yönü de yine sarı kart sayısının fazlalığıydı. Pereira, Mehmet Sak, Caner Arıcı, Azubuike ve Sedat Ağçay, Yeni Malatyaspor'un dünkü maçta sarı kart gören isimleriydi. Dünkü sonuçla 5 maç sonra galibiyetle tanışan Evkur Yeni Malatyaspor puanını 30'a yükselterek, ikinci sıraya yerleşti. Lider Göztepe'nin ardından ikinci sırada yer alan Yeni Malatyaspor, maçın başından sonuna kadar üstün oyununu elinden bırakmadı. Son 5 haftayı puan kayıplarıyla kapatan ve taraftarını üzen İrfan Buz'un öğrencileri, bu haftaki farklı galibiyetle taraftarına yeniden umut verdi.

BOLU DEPLASMANI ZOR MU?

Yeni Malatyaspor'un son 5 haftalık performansına bakılacak olursa, Boluspor maçı çok önemliydi. Her iki takım için de önemli bir maçtı. Başlama düdüğünün çalmasıyla Bolu maçının zorlu bir deplasman olduğu düşüncesine bir de kötü gidişe dur denilebilecek bir maç olabileceği eklendi. Çünkü Yeni Malatyaspor rakibe göre daha istekli görünüyordu. Son 5 haftalık puan kayıplara bakmadan oynanan futbolu görecek olursak, Yeni Malatyaspor rakipleri karşısında hiç de ezilmemiş, hatta üstün oynayan taraf olmuştu. Sezon başından bu yana Boluspor'u takip edenler bilir Boluspor, oynadığı iyi futbolla dikkat çekmişti. Ancak dünkü maçta gördüğümüz Boluspor'da bir şeylerin ters hem de çok ters gittiğini söyleyebiliriz. Sonuç olarak Yeni Malatyaspor, gayet iyi bir skorla 3 puanı alıp, ikinciliğe yerleşti.

GÖRECEĞİZ…

Yeni Malatyaspor'un sıralamadaki yerine baktığımız zaman “Gayet iyi bir yerdedir” diyebiliriz. Çünkü sezon başında “Ligin sıralamasını şimdiden yapın” denilmiş olsaydı, ilk dörtte Eskişehirspor, Göztepe, Sivasspor ve Adana Demirspor sayılırdı. “Yeni Malatyaspor ise ortalarda bir yerde kalır” düşüncesi hakimdi. Ancak hiç de beklendiği gibi olmadı. “Ligin ortalarını hedefleyen, belki play-off oynar” diyenler yanıldı. Şimdilik iyi gidiyor bakalım önümüzdeki maçlarda ne gibi değişiklikler olacak? Yeni Malatyaspor ligin üstünü mü yoksa aşağıları mı zorlayacak? Göreceğiz.

ANALİZ/YORUM: FİKRET ÖZCANLI