dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2495.7
  • BIST
    9449.87
  • BTC
    64458.19$

Bu mağlubiyet ’’nazarlık’’ olsun!..

17 Ağustos 2021, Salı 10:10
Bu mağlubiyet "nazarlık" olsun!..
 




-İLK MAÇTA YERİN DİBİNE BATIRMAK OLMAZ

-“SEZON YENİ, MALATYA ESKİ” DEMİŞİZ AMA!..

-DEMEK Kİ GELEN BİLGİLER DOĞRU DEĞİLMİŞ!..

-BU MAĞLUBİYET “NAZARLIK” OLSUN!..




Süper Lig tarihinde 9 kez karşı karşıya gelen Yeni Malatyspor ile Trabzonspor’un son maçı Trabzonspor’un şovuna dönüştü. Beraberliklerin yaşanmadığı bu periyotta 7. galibiyetini alan Tranbzonspor’a Yeni Malatyaspor, 2 galibiyetle cevap vermiş oldu. 



“TAKIM HAZIR” DENİLİYORDU

Karşılaşmayla ilgili birkaç söz etmeden önce, son birkaç günün değerlendirmesini yapmak isterim. Hatırlanacağı üzere, Yeni Malatyaspor, kamp dönemini Bolu’da gerçekleştirmiş, konuk edeceği Trabzonspor’un hazırlıklarını da Orduzu Nurettin Soykan Tesisleri'nde gerçekleştirmişti. Kamp ve antrenman sahasından aldığımız bilgilere göre; takımın eksikliklere rağmen hazır olduğu yönündeydi. 



ADİL BAŞKAN, GELECEK ADINA UMUT VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde, Kulüp Başkanı Adil Gevrek, yapılan ve gerçekleştirilmesi planlanan transferler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Söz konusu açıklamalarında Adil Gevrek, genç futbolcuların transferlerinin geleceğe yatırım yapmak adına gerçekleştirildiğini dile getirmiş ve "Biliyorsunuz, sezon başından bu yana yapmış olduğumuz iç transferler oldu. Önce onlardan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz, forvet Teetteh ve orta saha Mallan'ın sözleşmesi bitmişti. Bunlar kiralık olarak gelmişti, bu iki transferimiz yapıldı. Daha sonra Aabid transferi ve Haddadi transferi gerçekleştirildi. Baktığınız zaman genç transferler bu sene çok yapıldı. Bu gençler yatırımlıktır, bu gençler Malatyaspor'un geleceğini kurtaracaklar" demişti.



ADİL GEVREK SÖZÜNDE DURACAKTIR

Adil Gevrek’in bu açıklamalarının üzerine, iki cümle söylemek isterim. Maalesef Yeni Malatyaspor, transfer için geç kalmıştır. Yapılan transferlerin de “Dostlar alış-verişte görsün” tarzında transferler olduğunu düşünmüyorum.  Adil Gevrek, “4 transfer yapacağım” diyorsa, bunu yapacak güce sahiptir. Önemli olan bu transferlerin teknik direktörün isteği doğrultusunda yapılıyor olmasıdır. Ki; Adil Gevrek istişareye açık biri olarak tecrübesine güvendiği bir teknik direktörü göreve getirmiştir. Adil Gevrek’in basın mensuplarına yaptığı açıklamada aktardığı bir bilgiye de dikkat çekelim. Adil Başkan, Sadık Çiftpınar’a kapılarının açık olduğunu belirterek, Fenerbahçe’den ayrılması durumunda Sadık Çiftpınar’ın da ilk tercihinin Yeni Malatyaspor olduğunu aktarmıştı. Fenerbahçe serüveni iyi geçmeyen Sadık için Yeni Malatyaspor, ikinci bahar olabilecek bir potansiyele sahiptir.



BİREYSEL HATALAR, MAĞLUBİYETİ GETİRDİ

Trabzonspor maçına gelecek olursak, gördüğüm kadarıyla Yeni Malatyaspor, Süper Lig için hazır değil. Aylar sonra seyirci önüne çıkan Yeni Malatyaspor maalesef, ilk maçın kendi sahasında oynanıyor olmasının avantajını kullanamadı. Maalesef bireysel hatalar ön plana çıktı. Hem yenilen gollerde hem de sonu getirilemeyen ataklarda bireysel hatalar ön plandaydı. Trabzonspor’un etkili ataklarına, gereken cevabın verilmemesinin yanına bir de bulunan gol pozisyonlarının cömertçe harcanması, maalesef farklı mağlubiyeti getirdi. 
Son söz olarak, Yeni Malatyaspor, ilk maçını farklı kazanmış olsa, yönetimi, teknik direktörü ve futbolcuları göklere çıkarmak ne kadar yanlışsa, mağlubiyet durumunda da yerin dibine batırmak o kadar yanlıştır. Malatyalı kolay pes etmez, yıkıldığı yerden yeniden kalkmasını bilir. Daha yeni başladık. Durun bakalım yenileri de görelim.
Selam ve duayla…