dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2324.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70709.43$

'Emeksiz' 1 Puan Yok!

22 Ocak 2023, Pazar 22:50
'Emeksiz' 1 Puan Yok!

 

-    Yeni Malatyaspor, Adana’da 1 puanı nasıl aldı?
-    Yılmaz Hoca, kaçıncı sınavını verdi?
-    Ganalı sol bek hâlâ cezasını çekiyor!
-    Sakatlığı devam eden futbolcular kimler?
-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
-    Vural’ın oyun sistemi nasıl oldu?
-    Hangi futbolcu, Kaplanlardaki ilk golünü attı?
-    Genç yetenek, bu sezon kaç gole ulaştı?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…
-    29 Ocak’ta TFF 1. Lig liderinin konuğu…


TFF Birinci Lig’in 21’nci haftasında Adanaspor’a konuk olan Yeni Malatyaspor, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan, 2-0 da yenik duruma düşen Kaplanlar, 56’da Nuri Fatih Aydın ile skoru 2-1’e taşıdı. 8 dakikalık duraklama dakikalarının bitimini takiben, 90+10’da Doğukan Emeksiz’den “altın” değerinde bir gol geldi: 2-2. 19 takımlı ligde, 13 puan ile 17’nci basamakta yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 29 Ocak’ta lider Eyüpspor’un misafiri olacak. 

YILMAZ HOCA’NIN İKİNCİ SINAVI

Hasan Özer’in istifasının ardından, 31 Aralık 2022’de anlaşılan Yılmaz Vural ile 13 Ocak 2023 tarihinde, sezon sonuna dek resmi sözleşme imzalanmıştı. 70 yaşındaki deneyimli teknik adam, Malatya ekibindeki ikinci sınavını Adana’da verdi.

GANALI YİNE CEZALI

Kaplanlarda, 17 Aralık 2022’de, Malatya’daki 1-0’lık Ankara Keçiörengücü galibiyetinde, 90+3’te Eflatun-Beyazlılardan tartıştığı Patrick Friday Eze ile beraber direkt kırmızı kart gören Philip Gameli Awuku yine yoktu. 2 maçla cezalandırılan Ganalı, ihraç sonrası hakeme (Tarık Güldal) hakareti yüzünden 3 resmi müsabakadan daha men edilmişti. Awuku, 24 Aralık 2022’de, Denizli’deki 3-0’lık ve 15 Ocak 2023’te Malatya’daki 3-1’lik Bodrumspor mağlubiyetinde de kayıptı. 

BARIŞ VE BUĞRA SAKAT

Keçiörengücü zaferinde dizine aldığı darbe nedeniyle sakatlanan stoper Barış Başdaş’ın ismi esame listesine tekrar yazılmadı. Bodrumspor yenilgisinde sakatlanınca yerini 58’de Atakan Müjde’ye bırakan kaptan Rahman Buğra Çağıran da forma giyemedi.

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Yılmaz Vural, Bodrumspor mağlubiyetinin ilk 11’inde biri zorunlu iki değişikliğe gitti. Rahman Buğra’dan yararlanamayan Vural, Taha Gür’ü de yedek soyundurdu.  Bu öğrencilerinin yerlerine, Hüseyin Ekici ile Erşan Yaşa’ya şans tanıdı.

SAHA DİZİLİŞİ AYNI

Yılmaz Vural, 4-2-3-1 oyun sisteminde eldivenleri Abdulsamed Damlu’ya emanet etti. Savunmada soldan sağa; Arda Hilmi Şengül, Ganalı Godfred Donsah, Burak Kavlak ve Erşan dizildi. Hemen önlerinde Hüseyin ile Ogün Özçiçek vardı. Hücum hattını besleyenler soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Cengizhan Akgün ile Osman Haqi oldu. İleri uçta Yakup Alkan gol aradı.

ERŞAN’DAN GEREKLİ SARI KART!

Adanaspor’un 9’daki kontratağında Ahmethan Köse’ye faul yapan Erşan sarı kartla cezalandırıldı. Kaleye gitme ve pas verme şansı bulunan rakibini gerekli bir temasla durduran Erşan, tehlikeyi büyümeden önledi.

CENGİZHAN PENALTIYI YİNE KAÇIRDI

13’deki korneri Cengizhan kullandı. Burak, Fransız Yohan Roche tarafından yaka paça yere indirilince hakem Fatih Tokail beyaz noktayı işaretledi. Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi, Turuncu-Beyazlıların umudunu köreltti. 15’teki penaltıda Cengizhan’ın sert şutunda top, soluna doğru uçan kaleci Ahmet Kıvanç’tan dönerken, tehlikeyi arkadaşları uzaklaştırdı. Cengizhan 1 Ekim 2022’de, Sakarya’daki 3-1’lik hezimette de penaltı kaçırmıştı. Sakatlanan ve sağ kramponunu çıkaran Ahmet’in tedavisinin bitiminde mücadele, dakikalar 18.10’u gösterirken “hakem atışı” ile yeniden başladı.

ANİ ÇIKIŞLARA “DUR” DENİLEMEDİ

Cengizhan 24’te ceza sahasına girmek isterken, rakibinin müdahalesiyle kendini yerde bulsa da Fatih Tokail “Devam” dedi. Osman Haqi ile Doğukan, son birkaç akında kanatları değişmeli kullandı. Kemal Kılıç’ın talebeleri ise ani çıkışlarla etkiliydi. 32’de ikinci bölgedeki Burak Çoban, adaşı Burak’tan sıyrılıp soldan çapraz koşu yapan Samuel Tetteh’e aktardı. Ganalı dar açıdan şutunda, Abdulsamed'in uzanamadığı ters köşeye gönderdi: 1-0. Tetteh’in birinci sınıf bir gol vuruşu kadar, Burak’ın adam eksiltmesi, futbol adına izlenen “güzel”likler oldu.

ABDULSAMED’İN UYANIKLIĞI 

Burak’tan 35’te sıyrılırken basketboldaki seri pivot dönüşlerinden birini gerçekleştiren Ahmethan’a “Dur” diyen, topu kornere çelen Abdulsamed idi. 45+5’teki kontratakta Adanasporlu Burak, uzun pasa hareketlense de açılan Abdulsamed topu taca yolladı ve golü engelledi.

DONSAH’TAN KRİTİK HAMLE

Yılmaz Vural’ın ilk hamlesi, soyunma odasından dönüşteydi. 46’ta Malili Aly Malle, görevi Cengizhan’dan devraldı. 47’de Tetteh’in plasesinde Abdulsamed'i geçen topa kale çizgisi önündeki Donsah dokundu. 48’de Burak’ın asistinde Ahmethan, Abdulsamed uzansa da farkı ikiye çıkardı: 2-0.

HAQI “AL DA AT” DEDİ

Sakatlanan Yakup Alkan kenara gelirken, 53’te Nuri Fatih Aydın yeşil zemine ayak bastı. 56’da sağdan gelişen Yeni Malatyaspor atağında, ceza alanına giren Osman Haqi, üzerine açılan kaleci Ahmet’in yanından kale önüne çıkardı. İkramı geri çevirmeyen Nuri Fatih, topu bomboş kaleye gönderirken zorlanmadı: 2-1. 28 yaşındaki deneyimli orta saha böylece, Sarı-Siyah-Kırmızılılardaki ilk golünü de atmış oldu.

NİHAYET JOSPIN…

Köşe atışında, 60’ta altı pasta Burak yükselse de Ahmet kalesinde dikkatliydi. 64’te Portekizli Pedro Nuno soldan topu sürdü, daha uygun durumdaki Ahmethan’a vermeyi değil, doğrudan kaleyi düşününce Abdulsamed alkışlandı. 65’te Hüseyin’i oyundan alan Yılmaz Vural, Burunduli Jospin Nshimirimana’ya fırsat verdi. 84’te Ogün’ün kaleye yuvarladığı top Ahmet’i de geçerken, iki Malatyasporludan önce Evren Korkmaz davrandı. 

DOĞUKAN’DAN “EMEK” İSTEYEN BİR GOL

8 dakika olarak belirtilen “kayıp zaman”ı duyuran ışıklı tabela kalkarken, Yeni Malatya da oyunu iyice riske etti. 90’da Berat Yaman, Nuri Fatih’in elini sıktı. 90+10’da Osman Haqi kale ağzına doldururken top Evren’den sekti. Adanaspor’un file bekçisi Ahmet ile Malle arasında kalan topu Doğukan filelerle buluşturdu: 2-2. Adanasporlular “faul” ve “ofsayt” olduğu gerekçesiyle itiraz etti ve VAR’a gidildi. Fatih Tokail, 90+13’te golü verdi. Doğukan da 2022-23’teki üçüncü sayısını kaydetti. Tokail, 90+14’te bitiş düdüğü çaldı ve 2-2'lik beraberliği ilan etti. 

KAYBEDİLEN İKİ PUAN, VURAL’A YAZAR

Müsabakanın izlenim içerikli kısa bir yorumunu şöyle özetleyebiliriz. Penaltı kaçarken ve 2-0’dan 2-2’lik beraberlik yakalansa da Yeni Malatyaspor 1 puan kazanmadı, aksine 2 puan kaybetti. Yitirilen 2 puanda Yılmaz Vural’ın hataları başrolü oynadı. Yılmaz Hoca’nın futbolcularını hâlâ tanıyamadığı apaçık ortada ki, 11 seçimi yanlıştı. Özellikle Jospin, Malle ve de Hüseyin’den üstün bir forma sahip Fatih Nuri’den daha fazla faydalanılmalı. Osman Haqi’nin santrforda, Doğukan ile Malle’nin kanatlarda kullanılması lazım.
   
YAKUP’A “0” PUAN!

Sahaya sürülen 11’e dair eleştirilere devam edersek… Yakup ile Malle varken Cengizhan neden tercih edilir? Ayağına top değmeyen ve hiçbir katkı sağlayamayan Yakup’un performansı “0”a yakındı. Yılmaz Vural onu yine 11'de düşünürken, 30 yaşındaki Yakup’un varlığı ile yokluğu, oyundan çıktığı 53’e dek belli değildi. 

ŞIMARIK CENGİZHAN!

Kulübünü, parasını alamadığı gerekçesiyle Federasyon’a şikâyet eden Cengizhan, penaltı kaçırmakla kalmadı, bolca top kaybı yaptı ve aldığı bütün topları da ezdi. Geriye yardıma gelmediği gibi en ufak temasta da kendisini yere atmayı sürdürdü. Bu sezon ikinci kez penaltı kaçırırken, Bodrumspor önünde penaltıda topu Yakup’un elinden almaya çalışması hafızalardaki tazeliğini koruyor! 

BURAK HÂLÂ ÖĞRENEMEDİ

İki pas yapamayan takımda; Malle-Cengizhan, Nuri Fatih-Yakup, Hüseyin-Jospin değişiklikleri yerindeydi; ama epey gecikmeliydi. Erşan-Taha hamlesi de işleri erkenden yoluna koyabilirdi. Bir çift söz de Burak’a… Çok rahat çalım yiyor. Kendisine doğru koşan rakiplerinin üzerine gidilmeyeceğini ve bu anlarda ayakta kalıp iz sürmesi gerektiğini bir türlü öğrenemedi!.. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.