dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64045.654$

İsrail’in katliam görüntülerini yayınlamak doğru mu?

05 Kasım 2023, Pazar 10:41
İsrail’in katliam görüntülerini yayınlamak doğru mu?

Terörist İsrail’in, Filistin ülkesinde gerçekleştirdiği katliamın görüntülerini, parçalanmış cesetleri, harabeye dönen şehirleri sosyal medya platformlarında yayınlamak ne kadar doğru? 

Biliyorum, bu görüntüleri üzüldüklerinden, ağladıklarından ve iyi niyetlerinden dolayı yayınlıyorlar. Amaç şu: Biz soykırımın görüntülerini yayınlamakla “duyuru” hizmetini yerine getiriyor ve dünya kamuoyunda farkındalık yaratmak istiyoruz. “Ne yapalım, en azından elimizden bu geliyor” diyorlar. Ellerinden başka şey gelir mi gelmez mi, o ayrı konu… 
Benim yürek burkan bu görüntülerden bir kare bile yayınladığım görülmemiştir. Peki, bu görüntüleri yayınlamakla elimize ne geçiyor, faydası mı var zararı mı? 
Gelin bu soruya hep birlikte cevap arayalım. 

75 yıldır biz bu görüntüleri yayınlıyoruz. “Dünya kamuoyunda farkındalık yaratabildik mi? Peki, Müslümanlar arasında duyurup da faydasını gördük mü? Aksine zulüm de katliam da giderek şiddetleniyor, nerdeyse Gazze’nin hepsini İsrail canavarı yutup yok etmek üzere… İsrail’in toprakları her geçen gün büyüyor, terörist Siyonistler Ortadoğu’ya iyice yerleşiyor. 

Ve dünya sessiz… Hatta destek veriyor. Adı “İslam” olan ülkelerden ise çık bile yok. İsrail’in soykırımını durduracak hiçbir güç yok. 

Aksine, bu görüntüleri yayınlamanın zararı var. Neden?

Çünkü İsrail zaten bunu istiyor. Biz bu görüntüleri yayınlayarak İsrail’in amacına hizmet ediyoruz. “Biz işte böyleyiz, vurduk mu deviririz, kökünüzü yok ederiz. Bizim önümüzdeki hiçbir güç duramaz.” 

Böylece bu görüntüler üzerinden psikolojik harp veriyor. Dünyaya korku salıyor. Durdurulamaz bir güç olduğunu görüntülerle ispat ediyor. Batı kamuoyunun bu görüntülerden rahatsız olduğu falan da yok. Değil Filistin, bütün bir İslam coğrafyasını yok etseler bile, Batı’nın tüyü bile kıpırdamaz, hatta zaten Batı’nın nihai hedefi de bu… 
O halde ne oldu, biz bize yayınlıyor, bu görüntüler üzerinden vicdanımızı rahatlatıyor, biraz ağlayıp içimizi boşaltıyor, güya Filistin’in yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz.

Daha da ileri gideyim, terörist İsrail’in katliam görüntülerini yayınlamak “acziyettir”… Çaresizliğimizi ilan etmektir. Güçsüzlüktür. Batı’da asla bu görüntüleri göremezsiniz. İsrail’de öldürülen askerleri ve yıkılan yerleri göremezsiniz. (Çok nadir görülür) 

Dolayısıyla ben bu meseleye farklı bir açıdan yaklaşıyor ve katliam görüntülerini yayınlamayı doğru bulmuyorum. İster katılın ister katılmayın. Ama ben asla katliam görüntülerini yayınlamam, İsrail ve yandaşlarını sevindirmem. Filistin Bayrağını yayınlarım, Filistin kahramanlarının saldırı görüntülerini veririm. Ayrıca Filistinli mücahitlerin direniş destanlarını paylaşırım. Ölümüzü ve yıkılan görüntüleri yayınlayıp ters yönden İsrail’in amacına hizmet etmem.

Bir de şu var: 75 yıldır katliam görüntüleri izleye izleye film seyreder gibi olduk, alıştırıldık ve normalleştirildi. Dolayısıyla biz ölümüzü göstermek yerine ölülerini gösterelim. Nasıl mı?  Bana laf düşmez, çünkü sosyal medya sayesinde artık herkes herşeyi biliyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.