dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2441.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63998.57$

Kaplan'ın "Yılmaz" halinden eser yok!

15 Ocak 2023, Pazar 19:24
Kaplan'ın "Yılmaz" halinden eser yok!

 

-    Yeni Malatyaspor, Bodrumspor’a neden kaybetti?
-    Yılmaz Vural’ın oyun sistemi nasıl oldu?
-    Hangi futbolcu kırmızı kart cezalısıydı?
-    Sakatlığı devam eden oyuncu kimdi?
-    Cezalarının tamamlayan iki isim de ilk 11’de
-    İyileşen Ganalı orta saha kadroya girdi
-    Kaplanlarda kimler vasatı aşamadı?
-    Acemilikleri tepki çeken futbolcular!..
-    Sakatlanan tecrübeli futbolcu kim?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…
-    20’nci haftada kime misafir olunacak?


 

Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig’in 19’uncu haftasında Bodrumspor’u ağırladı. İlk yarıda eski Kaplan Kenan Özer’in golüyle geriye düşen Kaplanlar, Yakup Alkan’ın penaltısıyla eşitliği yakaladı. İkinci devredeki basit hatalardan dolayı Koray Kılınç ile Gökdeniz Bayrakdar skoru tayin etti: 1-3. Yeni teknik direktörü Yılmaz Vural ile ilk maçından mağlubiyetle ayrılan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 15 puanda kaldı. 16’ncı sırada ve düşme potasının en üst basamağında bulunan Malatya ekibi, 22 Ocak’ta Adanaspor’un konuğu olacak.

HASAN ÖZER İLE YOLLAR AYRILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere; 5 Ekim 2022’de Cihat Arslan’ın yerine göreve gelen teknik direktör Hasan Özer, 30 Aralık’ta istifa etmişti. Özer, Kaplanların başında TFF 1. Lig’de çıktığı 11 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 12 puan toplamıştı. Özer yönetimindeki Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Türkiye Kupası 3. Turu’nda, normal süresi 3-3 biten Ağrı 1970 eşleşmesinde, seri penaltı atışlarıyla 5-4 kazanmış, 4. Tur’da ise Uşakspor’a 1-0 yenilerek elenmişti.

YILMAZ VURAL’IN İLK SINAVI

Hasan Özer’in istifasının akabinde 31 Aralık 2022’de, yani 2022 yılının son gününde el sıkışıldığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılan Yılmaz Vural ile 13 Ocak 2023 tarihinde resmi sözleşme imzalandı. Sezon sonuna kadar anlaşma sağlanan deneyimli teknik adam, 2-12 Ocak 2023 arasındaki Antalya kampında da Malatya’nın başındaydı. 70 yaşındaki Vural, Kaplanlar ile ilk sınavını Bodrumspor önünde, Malatya’da verdi.

GANALI CEZALI, BARIŞ SAKAT

Ev sahibinde, 17 Aralık 2022’de, Malatya’daki 1-0’lık Ankara Keçiörengücü galibiyetinde, 90+3’te Eflatun-Beyazlılardan tartıştığı Patrick Friday Eze ile beraber direkt kırmızı kart gören Philip Gameli Awuku yine yoktu. 2 maçla cezalandırılan Ganalı, ihraç sonrası müsabaka hakemine (Tarık Güldal) yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakadan daha men edilmişti. Awuku, 24 Aralık 2022’de, Denizli’deki 3-0’lık mağlubiyette de kayıptı. Keçiörengücü randevusunda dizine aldığı darbe nedeniyle sakatlanan stoper Barış Başdaş da esame listesinde yazılı değildi.

İKİ İSİM CEZASINI TAMAMLADI

Sarı kart cezalarını Denizlispor deplasmanında çeken genç file bekçisi Abdulsamed Damlu ile orta sahanın alkışlananı Ogün Özçiçek kadrodaydı. Arka adalesindeki problemden ötürü Denizli’de ter dökemeyen Ganalı Godfred Donsah bu kez yeşil zemindeydi.

İLK 11’DE DÖRT DEĞİŞİKLİK

Yılmaz Vural, Hasan Özer’in Denizli’de fırsat tanıdığı ilk 11’de 4 değişikliğe gitti. Barış ile Awuku’dan yine yararlanamayan Vural; Alperen Arslan, Malili Aly Malle ile Atakan Müjde’yi de yedek soyundurdu. Kalecilerden Oytun Özdoğan’ı 21 kişilik futbolcu grubunda hiç düşünmedi. Bu oyuncularının yerlerine, kavuştuğu Abdulsamed, Ogün ve Donsah’ın yanı sıra Yakup Alkan’a şans verdi.

OYUN SİSTEMİ YİNE DEĞİŞTİ

Hasan Özer, çoğunlukla uygulattığı 4-2-3-1 saha dizilişinde Denizli’de, sakat ve cezalıların çokluğu yüzünden mecburen 4-1-4-1’e dönmüştü. Yılmaz Vural da kadronun yapısına uygun olarak 4-2-3-1’i benimsedi. Kaleye Abdulsamed Damlu geçti. Geri dörtlüde soldan sağa; Arda Hilmi Şengül, Donsah, Burak Kavlak ve Taha Gür görüldü. Onların bir adım ilerisinde kaptan Rahman Buğra Çağıran ile Ogün sorumluluk üstlendi. İkinci bölgede de yine soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Cengizhan ile Osman Haqi dizildi. Santrforda Yakup gol aradı.

DOĞUKAN’IN KANDIRMACASI!

9’uncu dakikada, eski Kaplan Kenan Özer’in uzaklardan şutunda top Abdulsamed’in de parmaklarını sıyırarak sağ kale direğinden döndü! 14’teki atak, korner ile kesildi. Cengihan’ın ortasında dokunamayan Doğukan, devamında Portekizli 1 numara Diogo Sousa üzerine gelirken yere düştü. Yeni Malatyasporlular penaltı bekledi; ancak Alper Akarsu, pozisyonu “kendisini aldatmaya yönelik hareket” olarak yorumladı ve Doğukan’a sarı kart gösterdi.

KARŞILIKLI POZİSYONLAR…

19’da misafir önemli bir fırsattan faydalanamadı. Üzeyir Ergün'ün sağ kanattan kestiği topa hamle yapan Celal Dumanlı, kalenin ağzında auta attı. İlk 20 dakika itibarıyla skor değişmese de iki tarafın yakaladığı iyi pozisyonlar vardı. Hemen peşinden 21’de “Kaleciler açısından zor bir pozisyon” sözünü, Diogo’nun adının telaffuzu izledi. Ogün’ün uzak mesafeden, yerden sert vuruşunda Süleyman Özdamar’ın ayaklarına çarpan top kaleye yöneldi ki, kontrpiyede kalabileceği bölümde Diogo başarılıydı. 

DEFANS ZAFİYETİ VE YENİLEN GOL!

Meşin yuvarlak oyunda çok fazla kalmayınca tempo bir türlü yükselmedi. Kuzey Makedonya’dan Omar Imeri sağdan havalandırdı, ceza sahası önündeki Kenan Özer, 32’de gelişine ağları sarstı: 0-1. Video Yardımcı Hakem (VAR)’a da takılmayan ofsayt çizgisini bozan ve ardından Özer’e set olamayan Burak, alışılagelmiş hatalarına bir yenisini ekledi! Ege temsilcisine ceza alanına girmeden çok sayıda şut çektirilmesi, defansta yaşanılan zafiyetin en somut kanıtıydı.

YAKUP ÖNCE KAÇIRDI, SONRA ATTI

Yakup 41’de mutlak bir gol fırsatını değerlendirmedi. Osman Haqi’nin mükemmel ara pasında Yakup, karşı karşıya kaldığı Diogo’nun üstüne vurdu! Yakup 45+3’teki penaltı kararının da mimarıydı. Doğukan’ın aktardığı Ogün’ün servisinde Yakup’un topu almak istediği sağ ayağını Süleyman soluyla yerden kesince Yeni Malatyalı golcü çimlere serildi. Alper Akarsu tereddütsüz beyaz noktayı işaretledi. Diogo’nun soluna doğru yumuşak bir vuruş yapan Yakup'un topuna uçan Portekizli temas etse de tabela eşitlendi: 1-1.

BU GOL DE KAÇAR MI?

Yılmaz Vural’ın öğrencileri ikinci yarıya hızlı girdi. 46’da Cengizhan’ın sürdüğü top, Yeşil-Beyazlı savunmaya çarpıp çaprazdan koşan Yakup ile buluştu. Yakup tekrar Diogo ile bire birde yine zor olanı başardı ve akın autla neticelendi. Vural ilk hamlesini zorunluluktan yaptı. Sakatlanan Rahman Buğra, 58’de kenara gelirken Atakan oyuna girdi. 

KTİRİK HATALAR…

Kritik hata, 71’de pahalıya patladı. Abdulsamed'in Taha'ya gönderdiği topu araya giren Koray Kılınç kaparak içeriye daldı. Savunmanın çabasına karşın Malatyaspor tribünlerini üzdü: 1-2. 78’de Yakup-Malle, 81’de Cengizhan-Mert Miraç Altıntaş değişiklikleri gerçekleşti. Oynanmamış süre, 10 dakika olarak belirlendi. 90+10’da İsmet Taşdemir’in talebelerinin kontratağında defans 4'e 1 yakaladı; ama Gökdeniz Bayrakdar, uygun durumdaki arkadaşı yerine kaleyi hedefleyince korner oldu. 90+11’de paslaşılarak kullanılan köşe atışında Gökdeniz, çaprazdan, Abdulsamed açıyı kapatsa da noktayı koydu: 1-3.

SAHA DİZİLİŞİNDEKİ YANLIŞ

Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince… Yeni Malatyaspor’un oyun açısından gerilediği aşikâr! En ileri uçtaki Osman Haqi’nin kanatların sağına çekilmesi en büyük yanlıştı. Çünkü Ganalı santforda epey etkiliyken, hızlı akınlarda rakipleri açısından tehlikeliydi. “10 numara” rolüne soyunan Cengizhan bu mevkiyi yadırgarken, yüzde 100’lük iki golü kaçıran Yakup, penaltıdan fileleri havalandırsa da saç baş yoldurdu.

ŞİMDİ KİMİ ŞİKÂYET EDECEKSİNİZ?

Amatör hatalara devam edildi. Yenilen ikinci golde ayakları kayan Taha’nın şaşırtmayan acemilikleri dışında, seyirci konumundaki Burak’ın tehlikeyi bir türlü uzaklaştıramaması tepki çekti. Alacakları ödenmediği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’ye başvuran oyuncuların parası verildi; fakat iş top oynamaya gelince TFF’ye şikâyetteki gayretler sahada görülmedi! Tüm şehrin kenetlendiği, Vali Hulusi Şahin’in de Malatya Stadyumu’na gelerek takıma destek verdiği bu zorlu dönemde, cefakâr ve vefakâr taraftar soğuk havada tribünü doldursa da formalar terlemedi!

ESKİ KAPLANLARIN AHI!

Kaplanların bir kötü alışkanlığı da eski oyuncularından gol yemesi. 2021-22 sezonunda Sarı-Siyah-Kırmızılılarda oynayan Kenar Özer, Bodrumspor’un önerdiği rakamın yarısına Malatya’da kalacaktı ki, TFF'nin kararı gereği kentten ayrılmak zorunda kalmıştı. Bu gerçekleri hatırlatanlar, haklı olarak eski başkan Adil Gevrek’e yüklendi…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.