dore okulları
Malatya
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.17
  • ALTIN
    2239.9
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    65400.98$

Malatya Bakanlığı hak etmiyor mu?

01 Haziran 2023, Perşembe 10:43
Malatya Bakanlığı hak etmiyor mu?

Malatya, kuruluşundan bu yana 21 yıldır Ak Parti'ye kesintisiz en fazla destek veren ilk dört büyükşehir arasında bulunuyor. 14-28 Mayıs seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği % 72 oyla bu desteğini yineledi.

Asrın felaketi 6 Şubat depremine rağmen Ak Parti ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini artıran Malatya,  Bülent Tüfekci’nin 2,5 yıllık Gümrük Ticaret Bakanlığı'ndan sonra 5 yıldır bakanlık yüzü görmedi.

Bu kesintisiz yoğun desteği ile Malatya, bir bakanlığı fazlasıyla hak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı Malatya ziyaretindeki konuşmasında sitayişle bahsettiği 8. Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal’ın 6 yıllık başbakanlığı döneminde -Hasan Celal Güzel’i de sayarsanız- 4 bakanla temsil edildiği düşünüldüğünde Malatya’nın bunca desteğe karşılık bir bakanlık isteğinin hiç de haksız bir talep olmadığı anlaşılacaktır.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’nın 21 yıllık vefasını, özellikle yaşanan depremi de nazara alarak Malatya’ya bir bakanlık vereceğini ümit ediyorum. Bu tercihi ile Erdoğan bir yandan depremle yaralanan 860 bin Malatyalının gönlünü alırken diğer yandan “Ak parti kabinelerinde bölgeler arası denge gözetilmiyor. Yönetimde ciddi bir Karadeniz/ laz egemenliği hakim. Bakanların, bakan yardımcılarının, valilerin üst düzey bürokratların önemli bir bölümü Karadenizli…” eleştirilerini de dikkate almış olacak.

Peki, Malatya’dan kim oturacak bakanlık koltuğuna?

ÖZNUR ÇALIK OLUR MU?

Malatya’da son 21 yılda Ak Parti'de siyaset yapan isimleri taradığımızda, İlk sırada Öznur Çalık ismi karşımıza çıkıyor. 

Çalık, her ne kadar vatandaşın telefonlarına çıkmasa, basından da kendisine arada bir dokunduran 3-4 isim dışında kimseye geri dönüş yapmasa, sabık rektör kardeşinin icraatları ile birazcık yıpransa da mevcut /eski vekil ve belediye başkanları arasında en fazla deneyimi olan, Cumhurbaşkanı ve külliyede oldukça tanınan, ayrıca Malatya’nın sorunlarını iyi bilen, sözlü ifade yeteneği güçlü, tuttuğunu koparan, yırtıcı bir isim. Şahsen kendisini çok haz etmesem de olabilecek adaylardan en başarılı olabilecek bir isim olduğunu teslim etmeliyim.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    İbrahim Adıgüzel
    23-06-2023 12:21

    Biz bunu hak ediyoruz o vermedikçe siz vermeye devam ediyorsunuz bikere malatyanın adı unutuldu malatyasporun hali ortada bu Karadeniz'de bir takım olsa böylemi olacaktı. Yine siz daha iyisini bilirsiniz güzelim memleketime selam ve dua ile kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.