dore okulları
Malatya
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.17
  • ALTIN
    2239.9
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    65400.98$

Malatyalılar! Memleketinizin takımına sahip çıkın...

03 Şubat 2023, Cuma 10:58
Malatyalılar! Memleketinizin takımına sahip çıkın...

İlimizin önemli birleştirici güçlerinden biri olan Yeni Malatyaspor’la ilgili, son birkaç gün içinde aldığım notları ve konularla ilgili düşüncelerimi aktarmak istiyorum. 

Öncelikli olarak, yukarıda da belirttiğim gibi ilimizin birleştirici güçlerinden biri futboldur. Futbol deyince son birkaç seneyi saymazsak, efsane haline gelmiş Malatyaspor’u hatırlarız. Birkaç gün önce sosyal medyada bir videoya denk geldim. Eski bir otobüsün parçalandığını gösteren videoya dikkat kesilmemin sebebi ise; üzerindeki Malatyaspor yazısıydı. Malatyaspor’un birçok zaferine tanıklık etmiş otobüs, parçalara ayrılırken içimden bir şeylerin kopup gittiği hissine kapıldım. Etkisinden uzunca bir süre kurtulamadığım bu görüntüleri izlerken, vefasızlıkla ilgili düşünceler geçti aklımdan. İnsana veya herhangi bir canlıya gösterilen vefanın eşyaya da gösterilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. “Vefa”nın sevgide bağlılık olduğunu da biliyoruz çok şükür. Malatyalıysan, Malatya’nın güzellikleriyle ilgili şeyleri de seveceksin. Malatyaspor, her ne kadar mazide kalmış olsa da seviyoruz işte.  

O otobüse vefa gösterilmedi de, işin biraz da profesyonelliğini düşünmek gerekmez miydi mesela? Bir müze gibi, stadın girişine veya kulüp binasının önüne koysanız, içine Efsane Malatyaspor’la ilgili başka eşyalar, kupalar veya yayınlanmış haberlerle ilgili bir şeyler yerleştirip sergileseydiniz olmaz mıydı? Yetişkinler için nostalji, gençler için de motivasyon aracı olurdu. Nice zaferlere hizmet etmiş, nice yaşanmışlıkların olduğu otobüsün neden böyle bir sonu olduğunu hep merak edeceğim.  

YILMAZ VURAL: KESİNLİKLE KÖTÜ NİYETLE SÖYLEMEDİM

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz hafta Eyüpspor galibiyeti sonrası Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın yaptığı açıklamalar gündemi bir hayli meşgul etmişti. Ben de bir cümleyle Yılmaz hocayı ve haberin veriliş tarzını eleştirmiştim. O yazıdan sonra, Yılmaz Vural’ın açıklamalarını özellikle takip etmeye çalıştım. Nitekim konuyla ilgili Yılmaz Vural tarafından bir açıklama geldi. Tahmin ettiğim gibi Yılmaz Vural, iyi niyetini göstermek adına bir açıklama yapmış. “Maç heyecanı ile agresif oluyoruz. Kesinlikle kötü niyetle bir şey söylemedim. Her iki başkandan da özür diliyorum. Tek derdimiz Yeni Malatyaspor. Ekonomik olarak destekleyin, sahayı biz halledeceğiz.” şeklinde bir açıklama yapmıştı Yılmaz hoca. Devamında ise “Biz para için gelmedik.  Sabah akşam bu takıma bu şehire ne katabiliriz, tüm çabamız bu. Bu takımın forma sponsoru yok. İstanbul'da bir sürü Malatyalı iş adamı var. Mehmet Ali Aydınlar'ı aradım. Abdullah Kığılı'yı aradım. Mesut Parlak ile konuştum. Lütfen destek olun, bu takımı sahipsiz bırakmayın dedim.” ifadelerini kullanmıştı. 

VURAL’DAN AĞABEY TAVIRLARI!..

Malatya Time, Yılmaz Vural için “Bir teknik adamdan çok daha fazlası” şeklinde bir başlık atmıştı. Gerçekten de Yılmaz Vural, teknik direktörlüğünün yanısıra yeri geldiğinde bir amigo, yeri geldiğinde bir ağabey, yerin geldiğinde de bir yönetici gibi bulunduğu takım ve kulüp için elinden gelen herşeyi yapıyor. İşte Yılmaz Vural’ın ağabeylik yaptığı bir olay: Yılmaz Vural, 5 maç ceza alan Philip’e “Gebertirim seni” demiş. Peşinden de eklemiş “5 maç bize çok katkıda bulunan bir oyuncu olarak yok. Bunu yaparken düşünmedin mi? Adam atmış seni çık kardeşim, ne küfür edip, bağırıyorsun? Yaptın da ne oldu, kendini tatmin ettin. Şimdi aramızda en pişman olan sensin. Bu takımın kabadayısı sen misin? Oynamadığın için maç başı almayacaksın, prim almayacaksın ve bir tarafa itileceksin"

Yukarıdaki ifadeleri bir teknik direktörden ziyade bir ağabeyde, bir yöneticide görürsünüz. 

ELİNDEKİ FUTBOLCUYU KAÇIRMA BARİ…

Önceki gün dikkatimi çeken bir başka husus ise, oyuncu sayısının minimum olduğu Yeni Malatyaspor’da bir futbolcunun serbest kaldığıyla ilgiliydi. Daha önce alacaklarını alamadığı için TFF’ye protesto yazısı gönderen Yakup Alkan’ın serbest kaldığı ve Elazığspor’la transfer görüşmesi yaptığı bildirildi. Yeni futbolcu transferi yapamayan bir kulübün en azından elindeki futbolcuyu tutmak konusunda bir gayret sarf etmesi gerekmez mi? 

YENİ MALATYASPOR, EVİNDE 63 BİN LİRA KAYBETTİ!..

Bugünkü yazımızın son kısmı, Yeni Malatyaspor’a verilen cezayla ilgili olacak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yaptığı toplantı sonrası aldığı kararları açıkladı. Açıklamada “Yeni Malatyaspor Kulübünün, 29.01.2023 tarihinde oynanan Yeni Malatyaspor-Eyüpspor Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Aynı müsabakada Yeni Malatyaspor Kulübü’nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 35.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan DOĞU ALT TRİBÜN D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, aynı müsabakada Yeni Malatyaspor Kulübü görevlisi Ahmet Yanan’ın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.” ifadeleri kullanıldı.

Zaten ekonomik sıkıntı yaşayan bir kulüp ortadayken, bir de böylesine cezaların alınması kabul edilebilir bir durum değil. Yeni Malatyaspor’u desteklemeye geldiğini söyleyen sözde taraftarların kulübe bir haftalık zararı 63 bin lira. Sözde taraftar kelimesine takılıp bana tepki de gösterebilirsiniz. Ancak ilini seven, kulübünü ve takımını seven hiç kimse, böylesine bir sorumsuzluk gösteremez. 

Önümüzde, Çaykur Rizespor’la deplasman maçı var. Bu haftayı da kayıpsız kapatırsak, yükseliş devam edecektir. Gencinden yaşlısına, orta hallisinden zenginine, bütün Malatyalıları takımlarına sahip çıkmaya davet ediyorum.

Kalın sağlıcakla… 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.