dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62979.407$

Malatya'nın Deprem Yaraları ve Lafla Peynir Gemisi Yürüten Başkan!

27 Mart 2024, Çarşamba 16:13
Malatya'nın Deprem Yaraları ve Lafla Peynir Gemisi Yürüten Başkan!

 

Malatya'nın Yıkık Dökük Çarşıları ve Polemikçi Başkanı Malatya'ya bakıyosun, depremden sonra çarşı pazar dökülmüş, esnafın hali perişan. Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise sanki bütün bu olanları unutmuş, rakamları sıralayıp duruyo. "27 bin 500 iş yeri kullanılamaz" diye feryat figan. Ama bir dakka, rakamlarla mı avutulacak bu insanlar?

BAŞKANIN DİLİ SIVIŞIK

Sadıkoğlu'na sorarsan, Malatya'nın çarşısını deprem değil, sanki Godzilla yıkmış gibi. Çarşılar yok olmuş, ama başkanın laf cambazlıkları tüm Malatya'yı inletiyo. Hem dertli, hem dert dinleyen, hem de en büyük dert babası gibi bir hava var. Her bi’ lafında Malatya'nın ciğeri yanıyo, ama ciğerin yanışını hisseden var mı acaba?

IŞIKSIZ ESNAF, UMUT DOLU LAFLAR

Esnafın dükkanı kapalı, lambası sönük, başkanın lafları ise dolu dizgin. "Esnafın ışıkları yanmadan şehir ayağa kalkmaz" diye buyurmuş Sadıkoğlu. Peki başkan, sen şimdiye kadar n'aptın da ışıkları yakacakmışsın? Rakam mı aydınlatacak bu karanlık sokakları?

KÜÇÜK DÜKKANLAR VE GÜRÜLTÜLÜ SÖZLER

Depremde pert olan dükkanların hikayesi başkanın gürültülü sözlerinin yanında hafif kalıyo. Her bi’ rakam, aslında birer yıkık dökük hayat demek. Ama Sadıkoğlu’na sorarsan, her şey kontrol altında, polemikler havada uçuşuyo.Sadıkoğlu işte bu Malatya'nın, hem gündemde kalıp hem de polemik peşinde koşan adamı. Umut tacirliği bir yana, Malatya'nın ışıkları gerçekten yanacaksa, bu laflar değil, el ele verip çalışmakla olacak iş. O zaman görürüz bakalım, esnafın dükkanında lamba yanacak mı, çarşı pazarın gürültüsü mü, yoksa iş bitirici sessizlik mi hakim olacak?

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hikmet
    27-03-2024 18:03

    Siyasi tartışmalardan başka bir şey bilmeyen Sadıkoğlu bir an önce senin de değişmen dileğiyle..O koltuğu işgal ediyorsun

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.