dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2442.5
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62604.05$

Onur Abidesi Doğan Gülergün’ün Vefatı

31 Mart 2024, Pazar 13:33
Onur Abidesi Doğan Gülergün’ün Vefatı

Malatya’nın yetiştirdiği değerlerden, babam yerine koyduğum, yeri doldurulamaz onur timsali Doğan Gülergün aramızdan ayrıldı. Gönüllerde derin izler bırakan bu kayıp için sonsuz üzüntü içindeyim.

PEHLİVAN DOĞAN’IN YAŞAMI VE MİRASI

1936 yılında Malatya’da mütevazı bir evde doğan Erdoğan Gülergün, zorlu çocukluk yıllarının ardından matematik dehası olarak tanındı. Kardeşleri Lütfü, Nermin, Şahabettin, Fazıl ve Neriman ile birlikte ‘milattan öncesi çocukları’ olarak hayata atılan Doğan, Fırat İlkokulu’ndan Malatya Lisesi’ne uzanan akademik başarısıyla hocalarının takdirini kazandı.

MATERYALİST DEĞİL, İNSANİST BİR MATEMATİKÇİ

Allah vergisi matematik zekasıyla dikkat çeken Erdoğan Gülergün, zaman zaman hocalarıyla yaşadığı anlaşmazlıklarla da tanındı. Ancak bu, onun bilgiye olan aşkını asla engellemedi.

ASLAN YÜREKLİ PEHLİVANIN SPOR SERÜVENİ

Erdoğan Gülergün, güreş tutkusunda da parladı. Yaşar Doğu gibi efsanelerin dikkatini çeken güreş yeteneği, onu bu sporun zirvelerine taşıdı. Ancak zaman zaman yaşanan politik engellemeler, onun uluslararası alandaki potansiyelini tam olarak sergilemesine mani oldu.

SPORDA BİR ÖNCÜ OLARAK DOĞAN ABİ

Doğan Gülergün, sadece bir güreşçi değil, aynı zamanda bir öğretmen, bir lider ve gerçek bir bilgeydi. Malatyaspor’da yöneticilik yaparken gösterdiği özveri, takımın başarısına doğrudan katkı sağladı. Sporculara bir baba figürü olarak yaklaştı ve Malatya spor tarihinde unutulmaz bir yer edindi.

ONURLU BİR ÖĞRETMEN VE AYDIN BİR ADAM

Doğan abi, gençlere matematik, fizik ve geometri dersleri vererek, onların başarılarına katkıda bulundu. Ücretsiz verdiği derslerle, maddi beklentilerden uzak duruşunu ve insanlık sevgisini her zaman ön planda tuttu.

GÜLEÇ YÜZLÜ, GÖNÜLLERİ ZENGİN BİR İNSAN

Doğan Gülergün’ü kaybettikten sonra yüceltmek yerine, onu yaşarken anmanın, kıymetini bilmenin daha anlamlı olacağının altını çizmek istiyorum. Ona rahmet diler, onun gibi güzel insanların her daim aramızda yaşamasını temenni ederim.

Malatya’nın ve dünyanın güzel insanlarını selamlarım.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Özlem Selçuk HANLIOĞLU
    31-03-2024 15:04

    Ah Doğan amca çok üzüldüm çok mekanı cennet olsun akrabamızdı çok güzel bir insandı?????

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.