Malatya
17 Haziran, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.80
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    10471.32
  • BTC
    66558.41$

Sadık Köpekler, Sadık Sahipler: Bir İroni Hikayesi

24 Mayıs 2024, Cuma 20:38
Sadık Köpekler, Sadık Sahipler: Bir İroni Hikayesi

Bakın şu hale! Sokaklarda insanlara saldıran köpekler cirit atıyor, kimse bir şey demiyor. Ancak iş köpeklerin itlafına gelince, bir anda köpekseverler meydanlarda. Peki, bu köpekseverler neden insanlardan çok köpeklere sadık? Burada bir yanlışlık yok mu?

Karikatürdeki beyefendi diyor ki: “Bunlar çok sadık oluyorlar. Hem bizi mültecilerden de uzak tutuyorlar.” İşte ironi burada başlıyor. Köpeklerin sadakati övülüyor, insanlara saldırmaları görmezden geliniyor. Peki, ya insanlar? Onların güvenliği, huzuru ne olacak?

Köpekler insanlara saldırdığında sessiz kalan bu köpekseverler, neden köpeklerin itlafı gündeme gelince birden bire kahraman kesiliyorlar? Bu sadakati, sevgiyi neden insanlara göstermiyorlar? İnsanların hayatı söz konusu olduğunda, neden bu kadar kayıtsızlar?

Gerçek şu ki, köpekseverler köpeklere gerçekten çok sadık. Ama bu sadakat, insanlığa zarar veriyor. İnsanlara saldıran köpekleri savunmak, insanları ikinci plana atmak… Bu nasıl bir çelişki?

Köpeklerin sadakati bir erdem mi, yoksa bir yanılsama mı? Köpekseverler, köpeklere olan sadakatlerini, insanlara da göstermeli. Yoksa bu sadakat, sadece bir çifte standarttan ibaret kalır. İnsanlara zarar veren köpekleri korumak, insanlığa yapılan en büyük haksızlık değil mi?

Evet, köpekler sadık olabilir. Ama insanlara saldıran köpekleri savunmak, insani değerlere sadakatsizliktir. İşte bu noktada, köpekseverlerin sadakati sorgulanmalıdır. Gerçek sadakat, insanlığa zarar veren köpekleri değil, insanları korumakla başlar.

Sevgiyle Kalın. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.