dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63944.016$

Yorumlardaki art niyet bağırıyor!..

09 Kasım 2020, Pazartesi 14:31

 

 

 

Karşılaşmanın 7. dakikasında Kubilay'ın golüyle 1-0 öne geçen Yeni Malatyaspor, ikinci golünü ise 17. dakikada Acquah ile buldu. Karşılaşmanın 17. dakikasında 2-0'ı yakalayan Yeni Malatyaspor, mevcut skoru korurken, bulduğu kontrataklarla gol aradı.
Yeni transferlerin 13'ünün esame listesine alındığı maçta, 8 yeni transfer ilk 11'de sahaya çıktı. Ziraat Türkiye Kupası maçında Hopa Artvin'in karşısına, büyük rotasyonla 10 değişiklik yaparak çıkan Hamza Hamzaoğlu, Denizlispor maçına ise Beşiktaş maçındaki ilk 11'inden sadece 3 değişiklik yaptı. Wallace, Ahmet Ildız ve Ndayishimiye'nin yerine Hadebe, Adem Büyük ve Lukoki'yi tercih etti. Abdulsamed Damlu'nun kalesini koruduğu Yeni Malatyaspor'da, Zeki Yavru, Semih, Hadebe, Hafez, Cueva, Acquah, Adem Büyük, Lukoki, Kubilay ve Tetteh ilk 11'i sahadaydı. Sakatlık sebebiyle 36. dakikada Zeki Yavru yerini Murat Akça'ya devretti. Savunmadaki taşların yerinden oynadığını fark eden Hamza Hamzaoğlu, Cueva'yı çırakıp yerine Ndayishimiye'yi sahaya sürdü. Oyundan alınmasına sinirlenen Cueva'nın bazı hareketlerde bulunması, Hamza Hamzaoğlu'nu da sinirlendirdi.

DEFANS VE KALECİYİ TEBRİK EDİYORUM
Karşılaşmayı yorumlayacak olursak; golü atanlardan ziyade rakip ataklarına yerinde müdahale eden defans oyuncularını tebrik etmek istiyorum. Rakibin gol aradığı sıralarda yerinde müdalelerde bulunan gol yemeyen defansı, kaleci Abdulsamed Damlu'yu takdir ediyorum. Karşılaşmanın 12, 45+2 ve 52. dakikalarında 3 önemli kurtarışa imza atan Abdulsamed Damlu, adeta kalesinde devleşti.

YÜZDE 30'LA-40'LA OLMAZ…
Maç sonrası herhangi bir istatistiğe bakmadan söyleyebilirim ki; topla oynama oranı olarak Denizlispor yüzde 60 - 70'lerde oynadı. Yüzde 30'la yüzde 40'la oynayıp da galip geliyorsan o senin takımının iyiliği değil rakibin golcülerinin fırsatları değerlendirememesidir. Hatta göze çarpan bir başka konu da duran toplarda, Yeni Malatyasporlu bütün futbolcuların kendi ceza sahasında bulunmasıydı. Dünkü maçtan, dikkat çeken bir başka husus da Yeni Malatyaspor'lu futbolcularının 3 pası üst üste yapamamasıydı.

BİR ŞEYİ DE ANLAYARAK YORUM YAPIN…
Yapılan değişikliklere tepki gösteren sadece futbolcu değil, locada bulunan izleyiciler de oldu. “Sanki 2 gol atan biz değil de rakip” diye tepki gösterenler, bu tepkilerini sosyal medyadan da dile getirdiler. Ancak Zeki Yavru'nun beklenmedik sakatlığı ve Murat Akça'nın oyuna dahil edilmesi defans dengelerini bozmuştu. Bunu görüp düzelten Hamza Hamzaoğlu da Cueva'yı oyundan alıp Ndayishimiye'yi sahaya sürdü.

OYUNA DEĞİL, SKORA PUAN VERİLİYOR
Sonuç olarak Yeni Malatyaspor adına göze hoş gelen bir futbol yoktu. Ancak yine de 2 golle gelen 3 puan önümüzdeki günlere umutla bakmamıza sebep oldu. Malum olduğu üzere, güzel futbola değil skora puan veriliyor.
Denizlispor maçı artık geride kaldı. Takım, önümüzdeki 3 gün izinli olacak. 13-20 Kasım tarihleri arasında Alanya'da 1 haftalık kampa girecek. Kampın ardından Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur eleme maçı için Malatya'da toplanacak. Haydi hayırlısı.

ELEŞTİR ELEŞTİR DE BİR YERE KADAR…
Oynanan oyundan ve skordan ziyade Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve kulüp Başkanı Adil Gevrek'in eleştiriliyor olmasını da anlayamıyorum. Kemal Özdeş ve Hikmet Karaman dönemlerini görenlerin Hamza Hamzaoğlu'nu eleştiriyor olmalarını, beklentilerin yüksekliğine bağlıyorum. Yaptıkları yorumları duysanız veya okusanız, sanki futbolun kitabını yazmışlar. Her şeyin en iyisini en güzelini onlar biliyor. “Defansı şöyle dizeceksin. İleri ucu böyle koordine edeceksin. Orta sahayı şu futbolculardan kuracaksın. Rakibinin şu özelliğine karşılık sen de bunu yapacaksın.” diyerek ukalalıkta level atlayanlar var mesela.

SOSYAL MEDYA HESABINI KİM YÖNETİYOR?
Bir de art niyetli olduğu her sözünden belli olan tipler var özellikle sosyal medyada. “Kulüp kötü yönetiliyor”dan tutun da “Teknik direktör yetersiz” diyenleri görüyoruz. İşi daha da abartıp, “Adil Gevrek, bu kulübe yakışmıyor” yorumları yapanlar var. “Neyi yakışmıyormuş?” diye merak edip yorumu okuyunca “yuuh” demekten kendimi alamadım. Allah aşkına, bu nedir?
Adil Başkan'ın yönetimini, futbolcu transferlerini, alt yapı çalışmalarını veya teknik direktör seçimini eleştireni anladım da, şu sözleri eden ve insanlıktan nasibini almamışa ne diyeyim?: “Sn Hocam Maci Kazanalim. Oyuna Bakmiyoruz. Malatya Türkçe si Konusamiyan Bir Başkan Var .!! Malatya Spora Ne Kadar Yakışıyor Tarafdar Karar Versin. !!! CUMHURİYET TARİHİNE İKİ REİS İ CUMHUR YETİŞTİRMİŞ BİR KADİM VİLAYET OLARAK.!!!”
Bu sözler Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabında yorum olarak yayınlanmış. Türkçe 'den bahseden bu hadsizin kelimelerini de siz okuyucularımın takdirine bırakıyorum. Türkçe yazmayı bilmiyor, konuşanı eleştirmekten de geri kalmıyor.
Hadi bu hadsizlik yapılıyor da o yorumu oradan silmek kimsenin aklına gelmiyor mu?