dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2415.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66058.35$

28 Şubat zihniyeti, bugün de zinde! -II

09 Mayıs 2023, Salı 14:47
28 Şubat zihniyeti, bugün de zinde! -II

Milli iradeye yapılan darbeden (28 Şubat) 2002’ye kadar geçen sürede, hepsi koalisyon olmak üzere üç hükümet kuruldu. Her birinin kuruluşu ise yine CHP zihniyetinin tezahürü niteliğindeydi. 28 Şubatçıların, çocukların Kur’an kurslarına gitmesini engellemek için ortaya attığı sekiz yıllık kesintisiz eğitim modelini, siyasi yaşamına mal olsa da çıkaracağını söyleyen Mesut Yılmaz’ı gördük o dönemde. 28 Şubat, sadece başörtülü ve sakallı Müslüman’a vurulan darbe olmakla değil, eğitime yapılan en büyük ihanet olarak da tarihteki yerini aldı. Dindarların önünü kesmek için ortaya çıkarılan ve İmam Hatiplileri katsayı zulmüne boğan o zihniyet, sadece İmam Hatiplileri değil, diğer meslek lisesi mezunlarını da mağdur etti. Sırf dindarların önünü kesmek için ortaya atılan katsayı zulmü, toplumun büyük bir kesimini de hayattan kesip atmıştı. Kısacası; yüz binlerce gencin yükseköğrenim hakkı elinden alındı.

30 MİLYAR 183 MİLYON DOLAR BUHARLAŞTI

O dönemde algı operasyonları başarılı olmuş, sürecin bütün faturası da mağdurlara kesilmişti. Gayrı safi milli hasılanın üçte biri buharlaştı. Onlarca banka batırılıp milyarlarca dolar zarar milletin sırtına yüklendi. 2000 ve 2001’de iki ayrı ekonomik kriz yaşandı. Bülent Ecevit hükümetlerinin başta olduğu o dönemde, gecelik faizler yüzde 7 bin 500’lere ulaşırken 21 banka battı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomisi yüzde 9,5 küçüldü. Batan veya batırılan bankaların devlete maliyeti,  faizsiz olarak hesaplandığında 30 milyar 183 milyon doları buluyordu. (TMSF'nin 2009 yılındaki resmi açıklamasına göre)     

ONLARA GÖRE; MİLLET, GÜDÜLMESİ GEREKEN BİR SÜRÜDÜR

CHP zihniyeti iktidar olamadığı her an, iktidar olmanın yollarını “iktidara gidebilecek her yol mübahtır” anlayışıyla arar. CHP zihniyetine göre bu toprakların asli unsuru kendileridir. Dindarlarla mücadeleyi kendine görev sayan zihniyete göre; geçmişten günümüze, millet yanlış kararlar veriyor. CHP’lilere göre; Adnan Menderes’i seçerek, Turgut Özal’ı liderliğe taşıyarak, Recep Tayyip Erdoğan’ı benimseyerek iktidara getiren millet, iradesi olmayan ve sürekli güdülmesi gereken bir koyun sürüsüydü.

GENÇLERİN ÜZERİNDE ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Şimdi önümüzde yine bir seçim var. Bu seçimde de aynı zihniyet, bir türlü kabullenemediği milli iradeye karşı algı operasyonlarına başlamış durumda. Bu operasyonların büyük bir çoğunluğunu da genç nüfus üzerinden yapma gayretindeler. Çünkü “Gençler, CHP’nin evvelini bilmez, araştırmaz ve algıyı yutar” diye düşünüyorlar. Gençlerin, araştırdığını, sorguladığını ve gerçekleri gördüğünü bilmek istemeyen CHP Zihniyeti, Sabahattin Ali’yi, Nazım Hikmet’i ve daha nicelerini gömüp milletle birlikte ağıtlar yakmıştır.

CAHİL HALK, SEÇMEYİ BİLMEZ

CHP zihniyetine göre halk cahildir. Hiçbir şeyden anlamaz. İradesi yoktur. Neyin iyi, neyin kötü olduğunu bilemez. Böyle bir milleti, sürü gibi gütmek, yönetmek gerekir. “Değiştik” diyen CHP zihniyetinin sözlerinin de bir palavradan ibaret olduğunu görmemek için kör olmak gerekir.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

  • yorum avatar
    hamdi kalıpçı
    09-05-2023 15:30

    yazılarınızı destekleyen karikatürler güzeldi. Ama bu yazınızda göremedik Murat bey.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.