dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2326.3
  • BIST
    9117.07
  • BTC
    70104.96$

Aciz yönetici, Malatya'yı geriyor!..

18 Şubat 2023, Cumartesi 18:19
Aciz yönetici, Malatya'yı geriyor!..

Dün gelen haberlerden biri dikkatimi çekti. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, fırsatçılara göz açtırmayacaklarının mesajını veriyordu. Davut Gül, hesabından şu ifadeleri kullanıyordu: “Maalesef bazı ahlaksızlar depremzedeleri sömürmek istiyor. İlçe içerisinde ev taşıma ücreti azami 6 Bin TL’dir. İslahiye-Gaziantep arası 9 bin, Nurdağı-Gaziantep arası 8 bin, Ev taşıma asansör bedeli Bin TL olarak sınırlandırılmıştır. Aksi durumlarda misliyle geri alınacaktır.”
Bu haberi görünce, “İsabetli bir açıklama olmuş. Özellikle deprem bölgesindeki yöneticilerin sadece ev taşımayla ilgili değil, diğer fırsatçılık uygulamalarıyla da mücadele etmesi gerekir” şeklinde bir düşünce geçti aklımdan. Depremin olduğu ilk andan itibaren, otoyollardaki dinlenme tesislerinde 4 tas çorbaya 500 lira alındığını, bir şişe suyun 50 liraya satıldığını, çevre illerdeki ev kiralarının misliyle arttığını duyar olduk. Hatta, bölgedeki ev ve işyerlerinin yağmalandığıyla ilgili iğrenç haberleri de gördük. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yaptığı bu açıklama diğer işler için de yapılmalı. Diğer valiler de benzer kararları aldıklarını açıklamalı.

O KİŞİYE DERHAL EL ÇEKTİRİN!..

Depremde yıkılan binaların inşaasında sorumlu olan kişilerin tutuklanma haberlerini görüyoruz. Sadece müteahhit veya kooperatif başkanları değil, o inşaatın projesinden bitimine kadar kimin eli değdiyse, kimler bunlara izin verdiyse her birinin ayrı ayrı yargılanmaları gerekir. Toplumda infiale sebep olan yıkımların müsebbibi olan kişilerin eğer bir yerlerde başkanlıkları, üyelikleri veya amirlik ya da memurlukları varsa derhal dondurulmalı veya el çektirilmelidir. Bunun bir örneğini dün yaşadık. "Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığımızı yapan Şahin Avşaroğlu'nun inşa ettiği yapılarda da yıkımlar olduğunu öğrenince AK Parti olarak derhal görevden el çektirdik ve yerine de bir başka arkadaşımızı görevlendirdik" şeklindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in açıklamasını olumlu bulduğumu ve diğer parti, dernek, kooperatif veya sivil toplum örgütü mensup ve yöneticilerine de örnek olmasını beklediğimi belirtmek isterim.

İNSANLAR, PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ!..

Deprem bölgesindeki çalışmalar son sürat devam ediyor. Yaşanan aksaklıklar da peyderpey düzeltiliyor ya da düzeltilmeye çalışılıyor. Bölgedeki çalışmaların sağlıklı yürütülmesi hayati önemi olduğunun hemen herkes farkında. Bölge insanının ruh sağlığıyla ilgili hassasiyetimi önceki yazımda belirtmiştim. Bunula ilgili çalışmaların yapılmaya başlandığının haberini alarak sevindim. Ancak halen insanların ruh sağlığıyla ilgili bıçak sırtı bir durum var. Her an patlamaya hazır bir bomba gibi dolaşıyor insanlar. İstem dışı veya kasten yapılacak adaletsiz veya hukuksuz bir uygulama, telafisi mümkün olmayan bazı durumları ortaya çıkarabilir.
Duyguların en hassas olduğu bu ortamda, bazı yöneticilerin, yönetme yeterliliği sorgulanıyor. Söz konusu yöneticilerin en küçük bir yanlışı, depremden çok daha büyük bir hasara yol açabilir. Rabbim muhafaza buyursun.

YÖNETEMEYEN YÖNETİCİLER VAR

Bu yöneticilerden biri olan Vali Yardımcısının yaptığı basit bir hatadan bahsetmek isterim. Malatya’da hemen her yerde hummalı bir çalışma devam ediyor. Kimisi gıda dağıtımını yapıyor, kimisi ilaç dağıtımı, kimisi giyim, kimisi de barınmayla alakalı çalışıyor. Çalışkan ve akl-ı selim insanlar işlerini yerli yerine oturtmuş durumda. Bu çalışanların başarısını gören söz konusu yöneticilerden biri, o çalışkan personeli alıp bir başka yerde görevlendiriyor. O personeldeki ruh halini bir düşünün. İşini başaramadığını düşünmesi mi dersiniz. Yoksa yaptığı iyi işin taltif edilmediğini mi dersiniz. Düşünün bakalım o iyi niyetli personelin halini. O insan başkasına nasıl yardımcı olacak?  
O yöneticinin elinde eleman yoksa, ya işinin başına dönmemekte ısrar edenleri kazanmanın yoluna baksın. Ya da geçici görevle başka bölgelerden personel getirsin.

MOTAŞ’IN RASYONEL BİR ŞEKİLDE KULLANILMASI GEREKİYOR

Depremzedelere yardımcı olmak için canını dişine takmış insanların ulaşımlarının da kolaylaştırılması gerekiyor. Burada da MOTAŞ’a iş düşüyor. MOTAŞ’ın hem bölge halkını hem de çalışmaları yürütenleri ulaştırma konusunda daha rasyonel davranması için tedbirlerin alınması şart.

MASKİ’NİN ÜSTÜNE BİR REHAVET ÇÖKMÜŞ  

Malatya’nın merkezinde bulunan bazı binalar, hasar almamış durumda. Askeri lojmanlar gibi bir çok binanın durumu iyi. O binalarda barınan insanlar var. Bunların en büyük sorunu suyun olmaması. Depremin ilk günlerinde MASKİ’nin çalışmaları vardı. Son bir kaç gündür, MASKİ’nin üzerinde bir rehavet var sanki. İşleri boşvermiş gibi görünüyorlar.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Selim beye yanıt!
    19-02-2023 11:37

    Selim bey kendinize gelin. Bu kadar taraftarlık SİZE zarar verir. Belli ki Malatya'da yaşamıyorsunuz. Kendinize gelmenizi tavsiye ederim Ne demek su akmayan yer kalmadı. Bizim ev Malatya'da ve sular akmıyor Bu nedenle evde tadilat dahi yapamıyoruz. Böyle bir zamanda ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun lütfen İyice geriliyoruz. NİLÜFER ATEŞ

  • yorum avatar
    Selim
    19-02-2023 01:26

    Maski ne yapmamış anlamadım. Suyu akmayan yer kalmadı ilk günden beri organize olan tek kurum maskidir bence.

  • yorum avatar
    Halil
    18-02-2023 18:59

    Koordinasyon problemi devam ediyor..Ama insallah zamanla düzelecek

  • yorum avatar
    Kadir
    18-02-2023 18:32

    Murat abi Selahattin başkan adına da bir yazı bekliyoruz,kabahat muteahhitlerde değil yapı denetim şirketleri ve belediye yöneticileri içeri atılmalı

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.